Архів новин

23 апреля 2022

На Луганщині поліцейські протягом дня тричі викривали мародерів

Бійці батальйону «Луганськ-1 ім. Героя України Сергія Губанова» під час патрулювання території Сєвєродонецька викрили чьотирьох мародерів.

У двох випадках чоловіки викрали електроінструменти з магазинів в районі центрального ринку міста, ще в одному випадку чоловік намагався викрасти товари з магазину спорттоварів.

Чоловіків передано співробітникам слідчо-оперативної групи для встановлення всіх обставин подій.
 

Ще чотири людини загинули після обстрілу Гірської громади, - Сергій Гайдай

«Протягом усього дня Гірська громада потерпає від щільного вогню росіян. Так, близько 15:00 після артилерійського обстрілу загинули двоє жителів Золотого. Декілька осіб отримали поранення. На жаль, не всіх вдалося врятувати. Також пізніше ще знайдені тіла без ознак життя. Загалом на теперішній час загинуло шестеро жителів громади», - зазначив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Артилерійська атака на Золоте - двоє загиблих, ще двоє поранених, - Сергій Гайдай

Приблизно о 15:00 росіяни відкрили вогонь по центру міста Золоте, - повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ледве встигли евакуювати 15 місцевих жителів, серед яких 8 - з інвалідністю, як росіяни обстріляли містечко. Артилерійські снаряди потрапили в житлові будинки. Дві особи загинули на місці, ще двох поранено", - сказав Сергій Гайдай.
 

Як отримати соцдопомогу, якщо ви постраждали від війни? Дізнайтеся на порталі єДопомога

Із початку повномасштабного вторгнення Росії понад 11 млн українців були змушені переселитися в безпечніші місця. Ховаючись від ракет, обстрілів та дій російських окупантів.

Держава продовжує платити пенсії, стипендії, інші соцвиплати, а також запускає нові програми для підтримки українців під час війни.

Важлива інформація про всі види допомоги для ВПО зібрана на порталі єДопомога: https://edopomoga.gov.ua

А саме:

52 людини з Попасної та 32 з Лисичанська виїхали до безпечних регіонів України, загалом за 23 квітня - більше 110, - Сергій Гайдай

"Ще нещодавно евакуювали понад тисячу на день, зараз по 100-200 осіб. Але скільки би не було - ми рятуватимемо їм життя. Багато хто ще залишався через те, що свого часу натрапляв на недоброчестивого перевізника, який пропонував свої послуги за баснословні кошти. Яких в людей немає. Ще раз наголошую, наша евакуація безкоштовна - лише прийдіть до місць зборів, або дайте про себе знати. Як ще 32 лисичанина та 52 попаснянина, які виїхали сьогодні разом із 30 сєвєродончанами", - підкреслив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

До уваги суб’єктів господарювання та надавачів державної допомоги

13 квітня набув чинності Закон України від 01 квітня 2022 року № 2175-IX «Про внесення зміни до пункту 5-2 розділу 9 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» (Закон 2175-IX) щодо застосування його положень під час дії воєнного стану.

Як влаштуватися на роботу внутрішньо переміщеним медичним працівникам

В умовах війни чимало медиків вимушені змінювати місце роботи: через активні бойові дії та/або окупацію населених пунктів, де вони мешкали, а також через пошкодження чи повну руйнацію медзакладів, в яких вони працювали.

З огляду на цю ситуацію, МОЗ врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України для надання медичних послуг населенню.

Сергій Гайдай: близько 30 сєвєродончан евакуйовані сьогодні – із них 15 лежачих хворих

«Представники Червоного Хреста щоденно перевіряють адреси, де можуть залишатися важкохворі або самотні люди. 13 таких осіб в Сєвєродонецьку вони заздалегідь підготували до евакуації. Ще двох лежачих сьогодні забрали разом із чотирма членами їх сімей. Також прямують до безпечних регіонів вісім сєвєродончан, які самостійно дісталися до місць зборів», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: напружена ситуація із централізованою подачею води в Сєвєродонецьку та Лисичанську – обладнання знеструмлене

«Самі водогони там цілі, крім тих, що пролягають до нових районів Сєвєродонецька. Але росіяни б’ють по лініям електропередачі та підстанціям, знеструмлюючи і житловий фонд, і обладнання насосних станцій – без води Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Також ми маємо ще 5 тисяч домогосподарств без світла. Аварійні бригади за можливості ліквідують наслідки обстрілів», – повідомляє очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Від додав, що відсутня подача води до населених пунктів, куди водогони прямують від трьох фільтрувальних станцій Попаснянського районного водоканалу.

Евакуаційний поїзд призначений із Покровська на 23 квітня

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Сергій Гайдай: росіяни знеструмили насосну станцію – без води центр Лисичанська, Новодружеськ, Привілля

«Ворожий снаряд потрапив у трансформаторну підстанцію, яка заживлює насосні стації, що подають воду до центральних районів Лисичанська, а також до міст Новодружеськ і Привілля. Наразі цей об’єкт знеструмлений – централізоване водопостачання в зазначених містах відсутнє. Тривають ремонтні роботи. Рятувальники у посиленому режимі підвозять воду для потреб населення», – наголосив Сергій Гайдай.

Ви не залишитеся наодинці: є міста, куди переїхали сотні ваших знайомих та друзів, тисячі земляків. Евакуюйтесь, – Сергій Гайдай

Безоплатно вивозитимуть сьогодні жителів Сєвєродонецька та Лисичанська та спробують потрапити до Рубіжного, Попасної, Гірського.  

Місця зборів:
- Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
- Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
- Попасна: вул. Щербакова, 1-а;
- Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
- Рубіжне: вул. Чехова, 11.

Дві людини загинули під час обстрілів в Попасній – місто під щільним вогнем росіян, – Сергій Гайдай

12 разів російська армія обстрілювала житлову інфраструктуру Луганщини протягом 22 квітня.

«Найбільше дісталося Попасній. Крім того, що в місті декілька тижнів тривають вуличні бої, російська армія постійно накриває вогнем багатоповерхівки та приватні будинки. Тільки за учора місцеві жителі витримали п’ять артилерійських атак ворога. Щоправда, витримали не всі, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Так, увечері загинув 66-річний попаснянин, його жінку поранено. Також у цьому місті отримав несумісні з життям поранення ще один чоловік».

Збройні Сили України – це фундамент, на якому має стояти фортеця з нашої національної єдності – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Завершується 58-й день нашої оборони. Завершується у Страсну п'ятницю, один із найскорботніших днів року для християн. День, коли смерть, здається, перемогла. Але... Ми надіємося на воскресіння. Ми віримо в перемогу життя над смертю. І ми молимося, щоб смерть програла.

В цьому році, у час повномасштабної війни, війни Росії проти нашої держави, ці слова мають для нас особливе значення.