Архів новин

24 апреля 2022

Увага! Комендантська година!

Від завтра, 25 квітня, на Луганщині обмеження на пересування та спеціальний режим світломаскування діятиме з 20:00 до 05:00 26 квітня. "Закликаю всіх дотримуватися встановлених правил — це питання особистої та громадської безпеки", - Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: у Гірській громаді перебитий магістральний газопровід, горіла трансформаторна підстанція

«Учора росіяни не тільки вбили шістьох жителів громади та зруйнували житлові будинки, а й нанесли значної шкоди залишкам інфраструктури. Зокрема, перебито магістральний газопровід високого тиску. Без блакитного палива залишились орієнтовно 5,5 тисяч абонентів Гірської та Попаснянської громад. Також полум’ям охопило трансформаторну підстанцію. Займання рятувальники приборкали, а от чи вдасться полагодити – подивимось. Без світла і води другу добу перебувають жителі Сєвєродонецька», – поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

16 жителів Попасної евакуювались на Великдень, - Сергій Гайдай

«Вони виїхали на автобусі, яким вранці до громади було завезено гуманітарну допомогу. Серед евакуйованих травмований чоловік. Вночі він отримав ушкодження через обвал перекриття у підвалі багатоповерхівки. Бажаючих врятуватись від «руського миру» було й більше. Ми відправили за ними автомобілі, однак почались обстріли. Одну автівку посікло уламками снаряду», - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Два місяці героїчного протистояння українців: життя переможе

24 квітня 2022 року символічне для українців. У цей день християни східного обряду величають Воскресіння Ісуса Христа. Сьогодні ж фіксується дата у два місяця героїчного протистояння українського народу агресору – російській федерації.

Під час війни українці повною мірою демонструють те, на що надихає світ Воскресіння Ісуса Христа. Це самопожертва, стійкість та витримка, безмежна любов до ближнього. Без цього ми б не витримали жорстоких випробувань, які принесла на українську землю війна, розв'язана росією.

На Луганщині росіяни зруйнували щонайменше сім православних храмів

«Руський мир» руйнує все на своєму шляху. Йому не потрібні ані люди, ані будинки, ані підприємства, ані пам’ятки культури. Росіяни стирають із Луганської землі все, що зустрічають. Навіть те, у що самі вірять, - православні храми», - зазначив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Чотири прямі влучання снарядів витримав Христо-Різдвяний кафедральний собор у Сєвєродонецьку.

Незважаючи на це, у підвальному приміщенні там сьогодні відбулася пасхальна заутреня та Божественна літургія.

Понад 2,6 мільярда гривень перераховано для виплати допомоги на проживання 451 тисячі внутрішньо переміщених осіб

Протягом квітня на виплату допомоги на проживання Міністерство соціальної політики спрямувало до Ощадбанку понад 2,6 мільярда  гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають понад 451 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Ощадбанк перераховує кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати. 

Великдень на лінії фронту: до Попасної направлено гуманітарну допомогу, бажаючих евакуюють

«Гуманітарна допомога розвозиться по населених пунктах Попаснянської громади, до яких можливо дістатися більш-менш безпечно. Передаємо продукти харчування, воду, та паски, збір та доставку яких організував керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов. Нехай у людей буде хоча б миттєвість свята! – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – За можливості автобусом сьогодні можна буде виїхати всім бажаючим евакуюватися».

24 квітня евакуаційний поїзд вирушить із Покровська

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Привітання Президента України Володимира Зеленського з Великоднем

Великий народе великої України!

Сьогодні велике свято. І я перебуваю у великому місці – великому Софійському соборі. У соборі, який закладено тисячу років тому на полі священної битви, де військо Київської Русі-України розгромило печенігів. У соборі, який не зруйнувала ні ординська навала, ні нацистська окупація, який вистояв попри все!

Сьогодні всі ми віримо в нову перемогу України. І всі ми впевнені, що нас не знищить жодна орда й жодна нечисть.

Луганщина під вогнем росіян: вісім загиблих, двоє поранених, руйнування щонайменше сімох будинків та відділу поліції, – Сергій Гайдай

Такі наслідки мали обстріли з боку російської армії, – підкреслює начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Шестеро осіб загинули після учорашньої артилерійської атаки по містам Гірське та Золоте. Ще дві людини важко поранені. Також стало відомо про двох жертв, в яких росіяни забрали життя – декілька днів тому ворожий снаряд влучив у будинок в Попасній. Під завалами опинилися дві жінки, яких на жаль врятувати не вдалося. Крім того, учора вдень співробітники ДСНС евакуювали з-під обстрілів трьох осіб в Рубіжному», – повідомив Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай привітав земляків із Великоднем

Дорогі земляки!

Сьогодні найголовніше православне свято – Світле Христове Воскресіння. Зазвичай ми б прийшли до своїх церков із великодніми кошиками. Але тепер це неможливо – їх вже «відвідали браття-слов’яни»: сім храмів Луганщини понівечені російською артилерією. 

Це лише питання часу, коли всі російські вбивці отримають справедливу відповідь за скоєні ними злочини – звернення Президента України

Сьогодні розпочну вечірнє звернення до вас без привітання.

Сьогодні Росія завдала чергового ракетного удару по Україні, по Одесі. Станом на цей час – вісім загиблих. Не менше 18 поранених. Звичайні мирні люди. Серед убитих – тримісячна дитинка, дівчинка. Чим вона загрожувала Росії? Схоже, що вбивати дітей – це просто нова національна ідея Російської Федерації.