Архів новин

26 апреля 2022

Людей із Білогорівки евакуювали під обстрілами російської армії, - Олексій Смирнов

"Сьогодні була перша організована евакуація населення з цього населеного пункту. Не можна сказати, шо там було безпечно попередні два місяця, але після того як у Кремінну зайшли окупаційні війська, обстріли Білогорівки почастішили. Селище розташоване усього в декількох кілометрах від Кремінної, - розповідає Олексій Смирнов, перший заступник начальника обласної військової адміністрації. - Тому ми максимально убезпечили маршрут та місце зборів людей, в чому допомогли військові та поліцейські".

Також вони супроводжували евакуйованих до залізничної станції у Покровську.

Відсьогодні можна переглянути демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту

Раніше всі бажаючі мали можливість ознайомитися з інформацією про зміст, структуру й оцінювання кожного блоку НМТ.

Уже сьогодні можна переглянути демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту: https://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2022/04/NMT_2022_demonstra...

Сергій Гайдай: сьогоднішнє повідомлення ворога про знищення офіцерів ЗСУ – черговий фейк

В Інтернет просторі ЗМІ окупанта тиражують новину про нібито знищення декількох військових Збройних сил України під час бою.

Врятовані ще 82 жителя Луганщини, за день майже 160, - Сергій Гайдай

"Я обіцяв, що ми прорвемося ще раз в Попасну. Змогли, і забрали з полум'я ще 33 людей. Всього врятовано за 26 квітня 53 попаснянина. Ще 49 осіб евакуювали з Білогорівки. Серед них вісім дітей і одна людина з інвалідністю. Всі вони чекають потягу із Покровська", - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Ініціативи, які допомагають бізнесу

В умовах повномасштабної війни український бізнес потребує значних ресурсів для повноцінної роботи. Для підтримки підприємців створено різноманітні ініціативи, головне завдання кожної з них – допомогти українському бізнесу й економіці вистояти:

- державна платформа «Дія.Бізнес» (https://business.diia.gov.ua/wartime) має окремий розділ з урядовими й приватними програмами підтримки бізнесу в умовах війни. Йдеться про підтримку працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, кредитні програми, податкові нововведення тощо;

Гуманітарний штаб обласного відділення НОК надає допомогу в регіонах України

Працює гуманітарний штаб Луганського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України і обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

Отримати необхідну допомогу в регіонах України можуть освітяни і олімпійці, ветерани спорту і фахівці, викладачі і вчителі, учні і студенти навчальних закладів, тренери і вихованці спортивних шкіл Луганщини.

Телефон: (050) 750-34-98 Наталія Скрипник

Група Telegram:https://t.me/gumshtablovnok

У Попасній обвалився будинок, три людини загинули, одна жінка вижила, - Сергій Гайдай

"Вони ховалися в підвалі від російських снарядів. Але саме в цей будинок і прилетіло. Стався обвал стін та перекриття до самого підвалу. Людей завалило. Багатоповерхівка зайнялася. Рятувальникам вдалося загасити полум'я, однак три людини, що там знаходилися, були вже без ознак життя. Одна жінка вижила", - зазначив очільник Луганщиги Сергій Гайдай.

95 жителів Луганщини вже евакуйовані сьогодні, - Сергій Гайдай

"Це той приблизний максимум, який нам вдається робити майже щодня. Евакуювали з п'ятьох міст. Найбільше бажаючих виявилось в Лисичанську - 48 людей. Вдалося врятувати 17 жителів Рубіжного. Із Гірського забрали дев'ятьох, один з яких особа з інвалідністю. Із Попасної - 20. І намагатимемося сьогодні ще", - наголосив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Понад 225 тисяч людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи через застосунок «Дія»

За шість днів через «Дію» зареєструвались 225 тисяч переселенців. За цей час скоротились черги до ЦНАПів та управлінь соціального захисту населення – люди тепер не очікують тижнями, щоб зареєструватись.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєструвались через застосунок «Дія» у Львівській, Київській, Харківській, Дніпропетровській та Закарпатській областях.

Через застосунок «Дія» можна одночасно подати заяву про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та на отримання виплати на проживання для ВПО.

Сергій Гайдай: енергетики перепідключили схему – зі світлом 30 тисяч абонентів Луганщини

Про це начальник обласної військової адміністрації поінформував сьогодні, 26 квітня.

«Росіяни знеструмили всю територію Луганщини учора зранку, лишивши Кремінську підстанцію напругою 500 кВ джерела живлення. Однак наші енергетики швидко знайшли варіант перепідключення міст та сіл області. Завдяки цьому 30 тисяч сімей знов зі світлом. Підключаються також знеструмлені насосні станції, очікується подача води там, де це можливо», – зазначив Сергій Гайдай.

Розумію, що важко евакуюватись тим, хто ніколи не був за межами Луганщини, – але виїжджайте, в інших регіонах України є життя, життя в безпеці, – Сергій Гайдай

«Як і зазвичай, на 26 квітня визначено п’ять населених пунктів для евакуації – Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірське. Однак з кожним наступним разом діставатися до зони гострих бойових дій все важче. Вчора не дочекалися автобусу рубіжани – транспорт обстріляли росіяни. Люди хотіли врятуватися, але ворог вважав інакше, – підкреслив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації. – Ми щодня намагаємося доїхати до кожного місця зборів, як і сьогодні. Розумію, що важко евакуюватись тим, хто ще ніколи не був за межами Луганщини.

26 квітня із Покровська вирушить евакуаційний потяг

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Сергій Гайдай: 17 разів росіяни обстріляли мирне населення за минулу добу, тривають бої в Попасній та Рубіжному

Найбільш за все постраждали Попасна, Лисичанськ, Гірська громада, – повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Чотири потужні артилерійські атаки витримала Попасна, дві – Лисичанськ. Є пошкодження двох будинків в Лисичанську, двох – в Попасній, щонайменше одного – в Гірському. Інформацію відносно ймовірних жертв перевіряємо», – зазначив він.

Очільник Луганщини поінформував, що росіяни продовжують вести бойові дії в районі Рубіжного, намагаються оволодіти Попасною, тривають бої.

Звернення Сергія Гайдая з нагоди роковин Чорнобильської катастрофи

26 квітня 1986 року людство на мить втратило контроль над «мирним атомом» Чорнобильської АЕС і це стало техногенною катастрофою світового масштабу. Трагедією, яка назавжди змінила долі мільйонів людей, перетворила ліси й поля на зону відчуження.

Тільки Луганщина віддала 13 тисяч своїх синів та доньок на боротьбу із невідомою стихією. Багатьох з них ми вже, на жаль, втратили. За оцінками експертів, жертвами Чорнобиля стали 60 тисяч людей.

Україна – це справжній символ боротьби за свободу – звернення Президента Володимира Зеленського

Незламний народе найсміливішої країни у світі!

Сьогодні почався вже третій місяць нашої війни за нашу незалежність. Російсько-української війни. Третій місяць!

24 лютого більшість у світі навіть не вірили, що ми вистоїмо більш як тиждень. Дехто говорив – три дні. Ще місяць тому доводилося переконувати різні держави, що ставка на Україну – виграшна. А тепер... Тепер усі це знають.