Архів новин

27 апреля 2022

Росія намагається спровокувати глобальну цінову кризу, та український експорт допоможе стабілізувати ринки – звернення Президента Володимира Зеленського

Незламний народе найсміливішої країни!

Завершується вже 63-й день нашої оборони. День, за який зроблено дуже багато.

По-перше, готується важливе рішення Євросоюзу. Європейською комісією погоджено прибрати на рік усі мита й квоти на український експорт, а також призупинити дію антидемпінгових тарифів.

Обговорив сьогодні деталі цієї пропозиції з Президенткою Урсулою фон дер Ляєн. Вдячний їй особисто і всім нашим європейським друзям за цей крок.

Зі 137 пасажирів евакуаційного поїзду з Покровська – 27 маломобільні. Їх супроводжують лікарі, – Сергій Гайдай

«Ми не тільки максимально убезпечили маршрути для евакуації та місця зборів, а й забезпечуємо усім необхідним під час подорожі тих, хто потребує догляду. Сьогодні зі 137 пасажирів з Луганщини і Донеччини потягу сполученням Покровськ – Чоп їдуть 27 людей з інвалідністю, маломобільних. Віднедавна такі евакуаційні рейси постійно супроводжуються двома лікарями дніпровської залізничної клініки, а на рейсах із дітьми працює ще й штатний психолог», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

 

Позиція МКІП та УІНП щодо пам’ятних об’єктів, пов’язаних із історією та культурою Росії та СРСР

Міністерство культури та інформаційної політики та Український інститут національної пам’яті переконані, що розпочата у 2014 році декомунізація повинна продовжуватися. Очищення публічного простору від маркерів імперських претензій на українські землі повинно супроводжуватися глибшим переосмисленням цієї частини української історичної та культурної спадщини, виробленням на рівні суспільства відповідних наративів.  

Із великою ймовірністю світло та зв’язок в Гірському не відновлять до кінця бойових дій, – Сергій Гайдай

Це є наслідком ранкового авіаційного удару, нанесеного російською армією по громаді, – резюмує очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Ворог цілив по шахті та інфраструктурних об’єктах населеного пункту. Після влучання снаряду зайнялася електрична підстанція. У підсумку, вона вигоріла вщент. Дуже швидко – врятувати хоча б її залишки просто не було часу. Відремонтувати зруйноване у нинішніх умовах безпеки практично неможливо. Із великою ймовірністю світло та мобільний зв’язок в Гірському не відновлять до кінця бойових дій», – пояснив Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: 88 луганчан вже убезпечені від росії 27 квітня

"30 лисичан та 58 попаснян втекли сьогодні від "руського миру". Деякі врятовані жителі Попасної його відчули впритул, ставши свідками вуличних боїв. Мешканці Лисичанська не чекають до останнього - подбали про збереження життя заздалегідь. Евакуація організується щодня", - нагадав начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Мінсоцполітики разом зі структурами Червоного Хреста запровадять додаткові грошові виплати постраждалим від війни

Уряд ухвалив рішення, відповідно до якого Мінсоцполітики разом з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України впровадять додаткові програми грошових виплат для найбільш вразливих груп з числа внутрішньо переміщених осіб.

Запрацював телефон «гарячої лінії» для консультацій щодо виплат переселенцям та допомоги безробітним

Міністерство цифрової трансформації інформує про запровадження телефону «гарячої лінії» для консультацій щодо виплат для ВПО та допомоги безробітним.

Відтепер дізнатися потрібну інформацію про виплати для внутрішньо переміщених осіб, допомогу по безробіттю та іншу соціальну підтримку українці можуть, зателефонувавши на «гарячу лінію».

Номер гарячої лінії 0 800 33 18 34.

Графік роботи гарячої лінії: щодня з 8:00 до 22:00.

Дзвінки з номерів українських мобільних операторів безоплатні.

Ризикуючи життям: із Попасної евакуювали 58 людей, - Сергій Гайдай

"Так, небезпечно. Але важливо, що люди хочуть врятуватися. Майже щодня 40, 60, 80 попаснян обирають життя і виїжджають. Сьогодні вже 58. І ми продовжуємо допомагати в евакуації. Доки це можливо. Бо на "гуманітарні коридори" ми вже не розраховуємо - домовлятися з росіянами майже неможливо. Їм байдуже на життя українців, нам - ні", - наголосив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Війна війною, а пенсії – вчасно! – мобільні відділення «Укрпошти» працюють на Луганщині

«25-26 квітня пересувні відділення «Укрпошти» знову працювали на Луганщині. Після тривалої перерви, пов’язаної із загрозою життю працівників та отримувачів виплат, нам вдалося доставити пенсії до Золотарівки, Верхньокам’янки, Ниркового, Миколаївки та Врубівки, що на Попаснянщині. 193 стареньких отримали свої «кровні». Сподіваюсь, що тепер вони спокійно переїдуть до безпечних місць та будуть отримувати виплати, не ризикуючи здоров’ям. Загальна сума склала майже 750 тис. гривень», – розповів директор філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Вадим Шестопалов.

Наслідки російських обстрілів: газом на Луганщині користуються лише в шести населених пунктах, – Сергій Гайдай

В інших містах та селах централізоване газопостачання в домівки луганчан відсутнє через руйнування магістральних газопроводів та газорозподільних станцій, – інформує Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Сергій Гайдай: зранку по Гірській громаді нанесено авіаудар - щонайменше одна людина загинула

"Із 5:00 російські війська безперервно обстрілюють населені пункти Гірської громади. Застосовують "гради" та артилерію. Нанесено авіаційний удар, - повідомив очільник області Сергій Гайдай. - Руйнувань безліч, вже знайдено тіло одного загиблого. Пошуки тривають. У Гірському також згоріла електропідстанція".

Хто з переселенців отримає допомогу за травень: Мінреінтеграції затвердило Перелік громад, що розташовані в районах проведення бойових дій або які є тимчасово окупованими

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на чолі з Віце-прем'єр-міністром - Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук затвердило Перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 25 квітня 2022 року (наказ від 25 квітня 2022 року № 75).

Евакуюйтеся швидше: не бійтеся змінити життя. Зараз будь-яка спроба змін – на краще, – Сергій Гайдай

27 квітня евакуаційні автобуси спробують, як і днем раніше, евакуювати людей звідусіль, де можливо.

Це Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірське. А також села і селища цих громад, куди ще існує проїзд, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У Сєвєродонецьку священнослужитель передавав ворогу відомості щодо дислокації українських військ

Мобільний телефон священнослужителя Української православної церкви московського патріархату правоохоронці перевірили вчора, 26 квітня.

У телефоні було виявлено переписку з представниками незаконних збройних формувань, в якій цей громадянин передавав відомості щодо чисельності, дислокації, озброєння військових Збройних сил України.

Сергій Гайдай: під час обстрілу Привілля загинув місцевий житель

«Це сталося учора ввечері. Російський снаряд впав на подвір’я приватного будинку, де у той час знаходився 68-річний чоловік. Він помер на місці, - каже очільник Луганщини Сергій Гайдай. - Дещо раніше ворог обстріляв одну зі шкіл Лисичанська, в підвалі якої ховалися 23 людини, у тому числі й діти. На щастя, без жертв».

Руйнацію сімох будинків зафіксували рятівники, пошкоджено значно більше, – Сергій Гайдай

Практично вся територія області потерпала від обстрілів російською армією упродовж 26 квітня.

Вільний світ має право на самозахист і саме тому буде допомагати Україні ще більше – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Щороку 26 квітня світ згадує Чорнобильську катастрофу, найстрашнішу атомну катастрофу в історії людства.

Але цьогоріч замало просто згадати Чорнобиль. І замало сказати традиційні слова вдячності героям-ліквідаторам. Замало нагадати, чому і як стала можливою та катастрофа. Замало повторити висновки, які кожна розумна людина й кожне адекватне суспільство мають зробити.

Бо цього року Росія створила нові загрози, які могли б перевершити навіть ту найстрашнішу аварію.