Архів новин

29 апреля 2022

Два співробітника ДСНС Луганщини поранені при виконанні - вони потрапили під ворожий обстріл, - Сергій Гайдай

"Сьогодні старший пожежний-рятувальник та водій 38 державної пожежно-рятувальної частини прямували на допомогу мирному населенню у Новодружеськ, де потрапили під обстріли російської армії.
У рятувальника діагностовано баротравму голови, у водія - осколкове поранення обличчя. Наразі їм надають допомогу медичні працівники", - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.
 

Сергій Гайдай: поліція контролюватиме дотримання заборони відвідування кладовищ на Луганщині

На території Луганської області заборонено відвідування кладовищ та місць окремих поховань у традиційні післявеликодні поминальні дні у 2022 році.

Про це йдеться в розпорядженні голови Луганської обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації Сергія Гайдая № 160 від 28 квітня 2022 року.

Заборону введено задля збереження життя та здоров’я громадян в умовах проведення активних бойових дій.

Із Попасної врятовано 31 особу, евакуація триває, - Сергій Гайдай

"За останній тиждень із Попасної організовано посилену безоплатну евакуацію. Люди бояться за свої життя. Бо коли в місті точиться ближній бій, уламок може влучити в кожне вікно чи вентиляційний отвір підвалу у будь-яку мить. Сьогодні вивезли ще 31 людину та їдемо за іншими. Евакуація триває", - акцентував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Внутрішньо переміщеним українцям мають надавати меддопомогу без направлень та декларацій

Внутрішньо переміщені особи можуть бути прийняті у будь-якій лікарні, якщо вона здатна забезпечити необхідне лікування, а відсутність декларації не є перепоною для отримання первинної медичної допомоги.

Якщо лікар відмовляється надавати допомогу внутрішньо переміщеній особі, можна звернутися на гарячу лінію МОЗ – 0-800-60-20-19 або до НСЗУ за номером 16-77.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України

Відповіді на найпоширеніші питання щодо допомоги для ВПО та єПідтримки

Міністерство цифрової трансформації підготувало відповіді на найпоширеніші запитання щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам та єПідтримки, які ставлять у соціальних мережах.

Відправили заявку на 6500 грн єПідтримки. Коли я отримаю кошти?

Усі виплати здійснює Міністерство економіки України. Тож якщо ви подали заяву та вказали правильний рахунок, радимо очікувати зарахування допомоги на картку єПідтримки. Адже на засіданні Уряду ухвалили рішення про виділення додаткових 2 млрд грн, що дасть змогу здійснити виплату ще понад 300 тисячам українців.

Перші 6 підприємств Луганщини відновили діяльність у безпечних регіонах країни, – Сергій Гайдай

Він зазначив, що за програмою релокації Міністерством економіки опрацьовується більше тисячі заявок з областей країни, де тривають бойові дії.

«Безпечні регіони активно приймають до себе підприємства з Луганщини. Наразі офіційно перемістили свої виробничі потужності шість представників бізнес-середовища нашої області, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Серед них три представники Сєвєродонецька та три інших громад. Їм знайшли нові приміщення для обладнання і техніки, допомогли забезпечити роботою трудові колективи».

Вступ-2022: впроваджено онлайн-версію демонстраційного національного мультипредметного тесту

На базі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти можна пройти онлайн-версію демонстраційного національного мультипредметного тесту: http://lv.testportal.gov.ua:82/demotestNMT/

Інтерфейс демонстраційного тестувальника відрізняється від реального НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їхнього виконання запропонований варіант аналогічний до вступного тесту. 

Сергій Гайдай: росіяни обстріляли будівлю школи в Сєвєродонецьку

«Артилерійській удар по місту російська армія нанесла зранку. Після влучання снаряду зайнялася будівля загальноосвітньої школи. Рятувальники встигли вчасно та ліквідували пожежу», - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Евакуюйтесь швидше: як і раніше, ми відправляємо автобуси та гуманітарну допомогу, але й віднедавна ще й ритуальний транспорт, – Сергій Гайдай

Про маршрути для евакуації на 29 квітня поінформував очільник Луганщини.

Їх, на щастя, як і раніше, п’ять: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірське.

«Якщо порівнювати чисельність населення до початку війни та евакуації із поточними показниками, то логічним виглядає скорочення кількості бажаючих виїхати – від тисячі до 100-150 осіб щодня. У 5-6 разів скоротилася кількість тих, хто залишився, відповідно, пропорційно до загальної кількості поменшало виїжджаючих», – зазначив Сергій Гайдай.

Евакуаційний потяг вирушить із Покровська 29 квітня

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Росіяни 10 разів обстрілювали міста області, точаться бої за Оріхове, – Сергій Гайдай

Під вогнем ворога опинилися Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське, Привілля, Попасна.

Чотири рази росіяни обстріляли Лисичанськ та двічі Попасну. В Гірській громаді гучно майже безперервно.

«У кожному з цих міст є пошкодження житлового фонду та господарчих споруд. Так, в одному із гаражних комплексів полум’я розповсюдилось на значну площу – приборкувати доводилось декілька годин», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Разом із союзниками ми точно можемо зупинити російську агресію та надійно захистити свободу у Європі – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні маємо серйозні новини для нашої держави, для нашого захисту.

По-перше, Сполучені Штати підготували новий пакет підтримки для України. На 33 мільярди доларів. Зокрема, понад 20 мільярдів можуть піти на оборону. Ще понад 8 мільярдів доларів заплановані на економічну підтримку. Ще 3 мільярди доларів будуть спрямовані на гуманітарну допомогу.