Архів новин

30 апреля 2022

Тепер мобільник у бомбосховищах Луганщини можна «зарядити від Сонця»

50 вкрай потрібних жителям Луганщини мобільних зарядних пристроїв на сонячних батареях та компактні вуличні пічки доправили сєвєродончанам та лисичанам активісти благодійної організації Фонд громад Луганщини «Хорс».

Уряд спростив умови організації інклюзивного навчання

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до порядків організації інклюзивного навчання в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

В умовах воєнного стану значна кількість осіб з особливим освітніми потребами була тимчасового переміщена до інших регіонів України. Зважаючи на це, виникли нові умови організації освітнього процесу для осіб, які навчаються в інклюзивних групах і класах.

Задля покращення ситуації, зміни до порядків знімають деякі обмеження на період дії воєнного стану, а саме:

Росіяни добивають Комишуваху - зруйновано школу та багатоквартирний будинок, - Сергій Гайдай

Росіяни відкрили щільний вогонь по Комишувасі, що у Попаснянській громаді, вдень 30 квітня.

"Один із снарядів потрапив у школу. Зруйновано будівлю сільради. Також зафіксовано влучання в двохповерховий будинок, де ще не евакуювалися двоє жителів. Інформацію щодо жертв уточнюємо. Загалом в населеному пункті залишилися близько 100 осіб", - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

 

Опрацьовані дані майже 150 суб’єктів підприємництва Луганщини – збитки від російського вторгнення становлять 2,5 мільярда гривень, збір інформації триває

Луганською обласною військовою адміністрацією опрацьовані дані 148 суб’єктів підприємницької діяльності щодо прямих збитків (оборотних та необоротних активів), завданих внаслідок бойових дій.

За оперативною інформацією, ця сума становить 2,5 мільярда гривень.

Нагадуємо, що триває збір інформації щодо завданих збитків державним, комунальним та приватним суб’єктам господарювання Луганської області внаслідок російської агресії.

Ще намагаємося відновити газ і світло в містах, в невеликих населених пунктах це зробити вже складно, – Сергій Гайдай

Вчора російським снарядом було пошкоджено черговий газопровід в Лисичанську, – інформує Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

«Газовики та електрики ще якось відновлюють газ та світло у великих містах, де виникають незначні пошкодження. В критичних випадках до кінця активних бойових дій навряд чи щось відремонтуємо навіть в деяких районах Лисичанська і Сєвєродонецька. В невеликих населених пунктах це зробити вже складно, або неможливо, як от в Гірській громаді чи в Попасній», – резюмував він.

Із Лисичанська евакуювали 35 жителів, серед яких діти, із Сєвєродонецька – п’ятьох, – Сергій Гайдай

«Незважаючи на підвищені ризики, ми проводимо евакуацію щодня. Вчора втратили два автобуси в Попасній, нещодавно один – в Рубіжному. Але важливіше вивезти у безпечні регіони країни якомога більше земляків. Кожне врятоване від «руського миру» життя – окрема маленька перемога над смертю. Намагаємося врятувати всіх бажаючих, до яких ще можна добратися транспортом. Залишаються на Луганщині ще й батьки з дітьми, яким краще було би скоріше відновити навчання. Але чомусь дорослі не квапляться з евакуацією. От сьогодні врятували чотирьох дітей з Лисичанська.

Діти, які перемістилися всередині країни без супроводу батьків, зможуть отримати допомогу на проживання

Уряд ухвалив рішення, яке забезпечує виплату допомоги на проживання в розмірі 3 000 гривень на місяць дітям, які є внутрішньо переміщеними особами і перемістились без супроводу законного представника. Рішення враховує різні форми влаштування та догляду за дітьми.

30 квітня із Покровська вирушить евакуаційний потяг

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Два евакуаційні автобуси в Попасній розстріляні росіянами, із водіями втрачено зв'язок, - Микола Ханатов

Про це керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації повідомив сьогодні зранку, 30 квітня.

«Вчора ми евакуювали з Попасної 31 особу. Бажаючих було значно більше, тому відправили до міста ще два автобуси. Відомо, що вони дісталися населеного пункту та попали під обстріл ворожої ДРГ. Автобуси розстріляні. Зв’язку із людьми, які перебували у транспортному засобі й організовували евакуацію, немає», - зазначив Микола Ханатов.

Сергій Гайдай: під Попасною росіянами обстріляний автомобіль із волонтерами

Це сталося 29 квітня приблизно опівдні, – уточнює очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Росіяни відкрили вогонь у напрямку автомобіля із волонтерами, який рухався у напрямку Попасної. У транспортному засобі перебували два місцевих жителя та вінничанин. На щастя, обійшлося без жертв, – поінформував Сергій Гайдай. – Як я повідомляв раніше, в одній із пожежно-рятувальних частин втрати – учора двох бійців госпіталізовано. Баротравму голови та осколкові поранення обличчя вони отримали при виконанні – під час виклику до Лисичанська».

Дві школи та 20 будинків зазнали руйнувань 29 квітня, росіяни штурмують Рубіжне та Попасну, – Сергій Гайдай

Це ті об’єкти, про пошкодження яких повідомили рятувальникам жителі Луганщини або пожежні самостійно виїжджали на місця подій, – зазначає Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.
16 масованих артилерійських атак витримали міста та села Луганщини за минулу добу.

Ленд-ліз та інші програми підтримки України – це доказ, що свобода й нині уміє захищатися від тиранії – звернення Президента Володимира Зеленського

Незламний народе найсміливішої країни!

Завершується 65-й день нашої оборони. Ми бʼємо окупантів на всіх напрямках, де вони пробують наступати.

Жорстка ситуація на Харківщині. Але в наших військових, у наших розвідників є важливі тактичні успіхи.