Архів новин

01 мая 2022

Сьогодні нам нарешті вдалося розпочати евакуацію людей з «Азовсталі», будемо й надалі робити все, щоб евакуювати наших людей із Маріуполя – звернення Президента України

Українці! Українки!

Наші захисники, наші захисниці!

Сьогодні нам нарешті вдалося розпочати евакуацію людей з «Азовсталі». Після багатьох тижнів переговорів, після багатьох спроб, різних зустрічей, людей, дзвінків, країн, пропозицій. Нарешті! Не було жодного дня, щоб ми не пробували знайти таке рішення, яке забезпечить порятунок наших людей.

Що треба знати про медпослуги для ВПО під час воєнного стану

Надання первинної медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам в умовах воєнного стану Міністерство охорони здоров’я України врегулювало окремим наказом: https://moz.gov.ua/article/ministry-mandates/nakaz-moz-ukraini-vid-17032...

Він стосується тих осіб, які переїхали чи вимушено змінили місце проживання.

Куди звертатись?

Спрощено реєстрацію українців, що втратили роботу під час війни

Уряд спростив реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, які втратили роботу під час воєнного стану.

Відтепер стати на облік по безробіттю можна за спрощеною процедурою – лише подавши заяву в електронній формі через додаток або портал «Дія», без урахування документів про освіту, трудової книжки, військово-облікового документу тощо.

Отримати офіційний статус безробітного можуть громадяни, які після введення воєнного стану працювали на умовах трудового договору, гіг-контракту чи іншого цивільно-правового договору, але втратили роботу.

У перший день травня з Лисичанська евакуйовані 26 осіб, - Сергій Гайдай

"Всі вони прямують до Дніпра. Хочу відзначити, що у Лисичанську щодня є бажаючі виїхати подалі від відлуння "руського миру". Містяни проживають на значній території - близько 95 кв. км. Тому не всі і не одразу дізнаються про безкоштовну евакуацію. А як тільки до віддаленого району дістається інформація про можливість безпечно виїхати - люди приймають рішення і евакуюються. Сьогодні виїхали 26 осіб. Упевнений, в будні буде ще більше", - зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Більше 4 мільярдів гривень перераховано для виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Протягом квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики спрямувало до Ощадбанку більше 4,1 мільярда гривень чотирма траншами.

Четвертий транш було перераховано 29 квітня в розмірі 1,5 мільярда гривень. Ощадбанк найближчими днями спрямує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати.

Майже 200 вагонів гуманітарної допомоги отримала Луганщина

«Луганщину підтримує не тільки уся країна, а й увесь світ: майже 200 вагонів із гуманітарною допомогою надійшли до нас за два місяці війни. Зокрема, 44 вагони та 15 вантажівок продуктів харчування, засобів гігієнита інших надважливих для людей товарів - від держави. Тільки  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання та санітарно-гігієнічними товарами в умовах воєнного стану» вже передані людям 79 500 продуктових наборів.

Увага! Із 1 травня споживачам Луганщини подаватимуть неодорований газ, без специфічного різкого запаху

Краматорське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів повідомило АТ «Луганськгаз» про ризики та ускладнення з доставки речовини для проведення одоризації природного газу для споживачів.
Подібна ситуація склалася через російське вторгнення на територію України.

Тож, із 1 травня споживачам Луганської області відбуватиметься подача неодорованого газу.

Тому будьте вкрай обережними, дотримуйтесь правил безпечного користування природними газом.

Луганчанин Дмитро Бєлоусов у складі національної збірної з футболу здобув першу перемогу на Дефлімпіаді-2021

Увечері 30 квітня грою зі збірною Південної Кореї розпочала боротьбу на ХХIV Літніх Дефлімпійських іграх національна дефлімпійська збірна з футболу.

У її складі виступає представник Луганської області Дмитро Бєлоусов. Змагання відбуваються в Бразилії.

У стартовому матчі наші футболісти з вадами слуху перемогли з рахунком 2:1.

На першому етапі 20 футбольних збірних розділені на 4 групи по 5 команд. До наступного раунду виходять по дві кращі команди.

Розклад ігор української дефлімпійської збірної:

Сергій Гайдай: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Гірська громада – встигніть евакуюватись, доки ситуація не така важка, як в Попасній

Неділя, 1 травня, – жителів Луганщини евакуюватимуть із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірської громади.

Ще 12 будинків обстріляно росіянами, Золоте-3 зруйноване на 70 %, ворог штурмує Оріхове, – Сергій Гайдай

19 разів росіяни відкривали вогонь по житлових кварталах міст та сіл Луганщини у останній день квітня.

Із Покровська 1 травня вирушить евакуаційний потяг

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Ще потрібно воювати й спрямовувати всі сили, щоб вигнати окупантів, і ми це зробимо – звернення Президента України

Незламний народе найсміливішої країни!

Сьогодні ми відзначили День прикордонника. Зрозуміло, що в час війни не може бути святкувань. Але обов'язково підтримати українців і українок, які захищають державу у лавах прикордонної служби.