Архів новин

02 мая 2022

Медсестра з Лисичанська, яка під час вибуху втратила обидві ноги, одружилася у лікарні Львова

У львівській лікарні відбулося весілля медсестри з Лисичанська, яка через вибух втратила обидві ноги і чотири пальці на руці.

27 березня у Лисичанську 23-річна медсестра Оксана та її наречений Віктор поверталися додому, жінка йшла попереду.

Відчувши небезпеку, Оксана встигла обернутися, щоб попередити Віктора, та пролунав вибух. Чоловік не постраждав, а Оксана отримала важкі травми.

Першу допомогу жінці надали в лікарні Лисичанська. Там їй виконали одразу чотири операції. Потім евакуювали до Дніпра, де їй гоїли рани та готували кінцівки до протезування.

Із 3 травня евакуаційний поїзд № 234/233 курсуватиме в сполученні Покровськ – Львів замість Покровськ – Чоп

Укрзалізниця змінює схему евакуації громадян України з Покровська.

Із 3 травня поїзд № 234/233 курсуватиме в сполученні Покровськ – Львів замість Покровськ – Чоп.

Поїзд відправлятиметься по непарних днях з Покровська о 16:30, прибуватиме до Дніпра о 19:40 (на станції Дніпро вагони приєднуватимуться до поїзда №86/85 Запоріжжя – Львів), до Львова поїзд прибуватиме о 15:51.
 

Поліція допомагає адресно доставити жителям Луганщини продукти харчування, надані державою: сьогодні їх отримали лисичани, – Сергій Гайдай

Намагаємося доставити в область найнеобхідніше, щоб люди були забезпечені продуктами харчування, які практично неможливо придбати навіть в Сєвєродонецьку. Магазини зачинені, склади зруйновані росіянами, – каже очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Усіляко допомагають волонтери та меценати. Декілька складів вагонів із продуктами харчування доставлено в область від держави. А саме, 44 вагони та 15 вантажівок продуктів харчування, засобів гігієни та інших надважливих для людей товарів. Вже передані людям придбані за державні кошти 79 500 продуктових наборів.

Понад 4600 жителів Луганщини зареєструвалися на участь у національному мультипредметному тесті, із низ 2860 – цьогорічні випускники шкіл

За інформацією Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, для участі у НМТ зареєстровано 2860 випускників закладів  загальної середньої освіти Луганщини 2022 року (88 % від планової кількості), 620 студентів закладів фахової передвищої освіти (93 %), 760 учнів (слухачів) закладів професійної (професійно-технічної) освіти (71 %), 394 випускники минулих років (52 %).

Загалом по області зареєструвалися 4634 особи, що становить 81 % від передбачуваної кількості учасників НМТ.

Запроваджено новий ресурс для пошуку безкоштовного житла

Укрзалізниця разом з Міністерством цифрової трансформації та Офісом Президента України запровадило проект «Там, де вас чекають».

Він покликаний спростити процес евакуації, знаходження житла та отримання гуманітарної допомоги на новому місці тим українцям, які вимушені полишати свої домівки через війну росії проти України.

Послуга для ВПО в Дії оновлюється

Зараз команда Міністерства цифрової трансформації працює над тим, щоб внести технічні зміни в послугу для внутрішньо переміщених осіб. Це необхідно, щоб усе відповідало оновленій постанові Кабінету Міністрів України: https://bit.ly/3OOhs8a.

Як тільки оновлення завершиться, ви знову зможете подати заяву про виплати та довідку ВПО.

Росіяни безперервно обстрілюють Рубіжне: евакуацію вкотре зірвано, у будівлі гуманітарного штабу небезпечно перебувати, – Сергій Гайдай

«Коли ми востаннє, тиждень тому, діставалися евакуаційним транспортом до Рубіжного та рятували людей, завезли декілька тонн їжі. Пізніше до міста надійшов додатковий продуктовий вантаж. Однак росіяни обстрілюють цю частину міста безперервно. Зараз туди практично неможливо доїхати уцілілим. В гуманітарному штабі небезпечно перебувати навіть декілька хвилин, не те, що нормально працювати – рятувати людей і розподіляти допомогу. Через постійні обстріли ворога жителі Рубіжного стали на межу гуманітарної катастрофи», – акцентував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

20 жителів Луганщини вирішили евакуюватися сьогодні, - Сергій Гайдай

«Їм допомогли дістатися до місць зборів у Лисичанську та Сєвєродонецьку. Автобуси вже чекали. Увечері ці люди будуть засинати в звичайній для усіх до 24 лютого обстановці. Тобто, не під артилерійські обстріли росіян. 2 травня 20 мешканців області обрали життя в безпеці», - наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він додав, що разом із тим на Луганщину доставлено гуманітарну допомогу. Їжу, воду та засоби гігієни розвезено по бомбосховищах та підвалах.

 

Сергій Гайдай: з електроенергією залишаються два міста, з водою одне – частково

Аварійні бригади щоденно протидіють гуманітарній катастрофі, яку влаштували росіяни на Луганщині. Але можливості ремонтників обмежені, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Увага! Зміни у розкладі евакуаційного поїзду з Покровська

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

2 травня з Покровська евакуаційний потяг вирушить на 2 години раніше, тобто о 14:30.

14:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Із кожним днем все менше адрес, звідки ми можемо допомогти з евакуацією, виїжджайте! – Сергій Гайдай

Наразі більш-менш безпечно можна евакуювати лише із Сєвєродонецька та Лисичанська, – каже начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Троє загиблих та троє поранених російською армією жителів Луганщини, серед постраждалих – малолітня дитина, у Лисичанську згоріла гімназія – Бельгійська спадщина, – Сергій Гайдай

Поранення хлопець 2010 року народження отримав під час щільного обстрілу росіянами міста Золоте приблизно о 20:00 1 травня.

Також серед постраждалих місцевий житель. Загинула мешканка Золотого.

Ще двоє загиблих упродовж минулої доби у Лисичанську та Попасній, – повідомляє очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Осколкове поранення отримав житель Лисичанська.