Архів новин

04 мая 2022

Усі, хто евакуювався з Луганщини, отримають допомогу на проживання у розмірі 2000 гривень щомісячно. Кабмін оновив Перелік громад, що розташовані в районі проведення воєнних дій

1 травня 2022 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України затвердило оновлений Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 30 квітня 2022 року. 

Як учням із окупованих територій закінчити навчальний рік за українськими стандартами дистанційно і отримати відповідні документи

Усім здобувачам освіти 1-11 класів, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, надається можливість на безоплатній основі завершити навчальний рік і отримати відповідні документи.

Укладено відповідний Меморандум про співпрацю Міністерства освіти і науки України із приватною дистанційною школою «Атмосферна Школа».

Для проходження річного оцінювання в дистанційній формі батькам достатньо написати заяву на вступ дитини на сайті школи, а дітям мати доступ до Інтернету для навчання.

Родина з Попасної дві доби вибиралася з міста, людей зустріли і евакуювали, – Сергій Гайдай

«Із Лисичанська і Сєвєродонецька ми евакуювали 4 травня 29 осіб. До Рубіжного та Попасної дістатися складно. Але і звідти сьогодні є врятовані! Родина з Попасної дві доби самостійно вибиралася з міста, де точаться вуличні бої. А коли вийшла на зв'язок, наш транспорт зустрів цих людей і доставив до Бахмуту. Їм вже допомогли зареєструватися та надали гуманітарну допомогу», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

УІНП акцентує на ключових сенсах, важливих для розуміння і пам’ятання Другої світової війни

Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травня – дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва. Крім цього, Російська Федерація системно знецінює, перекручує та маніпулює моральним спадком учасників Другої світової війни та перемоги над нацизмом, і ці дії набувають особливого розмаху до 9 травня.

Сергій Гайдай: у чотирьох населених пунктах частково відновили електропостачання, у двох – подачу газу, розвезли людям 35 тонн води

«Це точкові ремонти. Коли, до прикладу, уламком перебили газопровід між будинками, або вигоріло декілька метрів силового кабелю. Відремонтувати щось глобально заважають постійні обстріли росіян, – каже очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Тож, поки що у чотирьох населених пунктах частково відновили електропостачання 1,5 тисячам абонентів, у двох – подачу газу. Рятувальники у посиленому режимі підвозять жителям області воду. Лише за минулу добу вони адресно доставили 35 тонн. Робимо все, щоб не допустити гуманітарної катастрофи».

Із Луганщини росіяни вивезли або знищили обсяг потреб жителів області у зернових майже на три роки, посівну не розпочато, – Сергій Гайдай

За даними Міністра аграрної політики та продовольства, із Луганської області росіянами вивезено близько 100 тисяч тонн зерна.

У елеваторі, знищеному в квітні в Рубіжному, зберігалось ще 30 тисяч тонн, – розповідає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Увага! Тривалість мультипредметного тесту подовжено до 120 хвилин

Демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту показав, що 90 хвилин замало для його виконання – таким був зворотній зв’язок від освітян. 

Тисячі учасників скористалися можливістю працювати із онлайн версією демонстраційного тесту, тож аналіз статистики виконання завдань підтвердив, що і педагоги, і батьки мали рацію щодо збільшення часу на виконання завдань. Адже не всім учасникам вистачило 90 хвилин, щоб виконати останні завдання.

Це допомогло ухвалили рішення про збільшення часу на виконання НМТ до 120 хвилин.

«Сади Перемоги» розіб`ють по усій Україні

Педагогів та учнівську молодь Луганщини закликають долучитися до всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги».

«Акція спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок, на яких можна вирощувати овочі та фрукти, адже значну частину сільгоспугідь та приватних городин знищено або забруднено вибухонебезпечними предметами», - повідомили у Департаменті освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

У такий спосіб освітянська спільнота намагається зробити свій внесок у попередження продовольчої кризи в Україні.

По Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську та Золотому-4 завдано ракетно-бомбових ударів, за добу загинули дві людини, – Сергій Гайдай

Крім того, окупанти проводили штурмові дії в районі Попасної, де бої тривають, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Вчора кожне наше місто потерпало від ворога. Чотири населені пункти витримали ракетно-бомбові удари. Попасну росіяни не просто руйнують – вони видаляють її з мапи Луганщини як населений пункт. 34 рази ворог вдарив по житловим районам області», – наголосив Сергій Гайдай.

Загинули дві людини – жінка з Лисичанська та чоловік з Попасної. Поранені дві жінки з Лисичанська.

Завдаючи ударів по українських містах, Росія намагається вимістити своє безсилля, бо Україна їй не до снаги – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, українці і українки!

Наші захисники й наші захисниці!

Маємо нарешті результат, перший результат нашої евакуаційної операції з «Азовсталі» в Маріуполі, яку ми організовували дуже довго. Це потребувало багатьох зусиль, довгих переговорів і різного посередництва.

Сьогодні до Запоріжжя прибули 156 людей. Жінки і діти. Вони були понад два місяці у сховищах. Тільки уявіть! Наприклад, дитині – шість місяців, два з яких – під землею, рятуючись від бомб, обстрілів. Нарешті ці люди в повній безпеці. Вони отримають допомогу.