Архів новин

05 мая 2022

Сергій Гайдай: ще тиждень, і держава налагодить нову схему поставки палива, проблему із дефіцитом вирішимо

Проблеми з наявністю бензину і дизельного палива на АЗС і цінами на них виникли у всіх, а не в окремих категорій громадян. Це не штучний дефіцит, а наслідок вторгнення російської федерації в Україну, – підкреслює начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Внутрішньо переміщені особи отримають житло: що потрібно знати

Внутрішньо переміщені особи отримають житло: що потрібно знати Уряд починає формувати фонд житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

29 квітня 2022 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 495 «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Формування фонду відбуватиметься шляхом:

- викупу (придбання) житла;

- будівництва нового житла;

- реконструкції наявних будинків і гуртожитків, а також переобладнання нежитлових приміщень на житлові;

Оприлюднені строки основних етапів вступної кампанії у 2022 році

Цьогоріч буде проведено Національний мультипредметний тест на здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей). НМТ відбудеться у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів (українська мова, математика, історія України). НМТ за кордоном відбудеться в один час із тестуванням в Україні. Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок

40 осіб із трьох населених пунктів евакуювали сьогодні з Луганщини, - Сергій Гайдай

"Серед них 38 жителів Лисичанська, по одному -із Сєвєродонецька та Попаснянської громади. Із останньої евакуювати вкрай небезпечно, але там ще залишаються люди. Тому рятуємо навіть в таких поодиноких випадках", - зазначив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

500 тисяч українців отримають додаткові виплати завдяки співпраці Мінсоцполітики з Всесвітньою продовольчою програмою ООН

Внутрішньо переміщені особи з числа найбільш вразливих груп отримають додаткові до державних програм грошові виплати.

Виплата додаткової грошової допомоги вразливим домогосподарствам буде здійснюватися за три місяці в розмірі 2220 гривень на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більше, ніж для трьох осіб.

В рамках програми планується охопити додатковою до державних програм підтримкою близько 500 тисяч людей.

5 травня евакуаційний поїзд вирушить із Покровська

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Ще 100 бронежилетів 4 класу захисту поїхали зі Львівщини на Луганщину

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький сьогодні зранку.

Передали бронежилети Львівська обласна військова адміністрація спільно з Міжнародним штабом допомоги українцям та Львівським Оборонним Кластером.

Амуніцію отримає начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, який розподілить її між нашими військовими.
 

Карина Янчук до золотої нагороди Дефлімпіади додала бронзову

Спортсменка із Сєвєродонецька Карина Янчук стала бронзовою призеркою Дефлімпійських ігор 2021 у командному куміте.

Це вже друга нагорода нашої каратистки за декілька днів. В особистому розряді Карина стала першою.

Також черговою перемогою відзначилась наша футбольна дефлімпійська збірна, за яку грає Дмитро Бєлоусов.

У поєдинку з Францією рахунок 3:2 на нашу користь. 8 травня матчем проти Аргентини України завершить груповий етап.

Сватівчанин Євгеній Семидоцький вдруге потрапив в полон росіян

У Сватовому він працював у пожежно-рятувальному загоні місцевого осередку ДСНС. Залишався в населеному пункті до останнього аби допомагати людям.

Сьогодні стало відомо, що Євгеній Семидоцький був затриманий і позбавлений волі росіянами ще в березні. Вдруге за останні чотири роки.

Нагадаємо, що Євгеній Семидоцький був одним з українських моряків, членів екіпажу рейдового буксира «Яни Капу», захоплених поблизу Керченської протоки російськими силовиками у листопаді 2018 року та протиправно утримуваних у рф.

Знайдені тіла ще п’ятьох луганчан, загиблих від російського вторгнення, – Сергій Гайдай

Сім потужних артилерійських обстрілів росіяни спрямували на Сєвєродонецьк, ще сім – на Попаснянську та Гірську громади, чотири на Лисичанськ.

Усе це тільки за 4 травня, – резюмує начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Пам’ятати перемогу над нацизмом означає реально не допускати ніколи знову того, що завдали Європі нацисти – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні почну з історії про одну людину. Про Олександра Махова – відомого журналіста. Впевнений, ви бачили його репортажі на телеканалах «Україна» і «Дом». Можливо, бачили його коментарі, його дописи. Він завжди був таким – із власною позицією. Патріотичною та щирою. І завжди без марнославства. І завжди був серед найсміливіших, серед перших. Завжди працював у найгарячіших точках. Старався привезти справжній матеріал. Сильний матеріал.