Архів новин

06 мая 2022

«Дія»: підприємці отримають 6500 гривень за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб

Роботодавці, які найматимуть внутрішньо переміщених осіб до себе на роботу, отримають 6500 гривень за кожного працевлаштованого.

Компенсацію можна отримувати за перший та другий місяць роботи вимушеного переселенця.

Подати заявку на компенсацію витрат може лише роботодавець через п’ять днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Бюджетні установи та фонди загальнообов'язкового державного соціального страхування не можуть отримати компенсацію.

Подати заявку на виплати за працевлаштування ВПО можуть тільки роботодавці, які:

СБУ запровадило два нових чат-бота: для ідентифікації зрадників і мародерів

З їхньою допомогою кожен громадянин зможе оперативно допомогти українській спецслужбі викрити злочинців.

На чат-бот  t.me/Traitor_Search_bot ви зможете надіслати інформацію про:
- зрадників і колаборантів, які співпрацювали з окупантами;
- інтернет-агентів, які «зливають» ворогу важливу інформацію або поширюють у соцмережах контент на підтримку загарбників

Відновлено електропостачання міст та селищ Луганщини, водночас росіяни знищують об’єкти водної інфраструктури, – Сергій Гайдай

Високовольтну лінії було перебито 4 травня ввечері артилерійським обстрілом окупантів.

«Через це без електроенергії залишили близько 30 тисяч споживачів Сєвєродонецька, Лисичанська, населених пунктів Гірської та Попаснянської громад. Як тільки стих вогонь ворога, аварійна бригада «ЛЕО» змогла обстежити пошкоджену ділянку та частково відновити електропостачання людям», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Поранена 15-річна дівчина вивезла з Попасної чотирьох дорослих

Вони самостійно евакуювались з Попасної, але автівку розстріляли росіяни.

Двох чоловіків, у тому числі водія, було важко поранено уламками снаряду. І дівчині довелося сісти за кермо. Дорога до Бахмута була замінована – вибухові пастки ворог розташував у шахматному порядку.

Дівчина керувала автівкою близько 30 км. Більшість з цієї дистанції – із простріляними ногами, бо росіяни вгатили по машині ще раз.

МКІП зафіксовано понад 300 епізодів воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини

Міністерство культури та інформаційної політики продовжує фіксувати воєнні злочини росіян проти культурної спадщини. Станом на 5 травня 2022 року задокументовано 300 епізодів.  

Ворог продовжує нищити все українське. Так, 1 травня росіяни зруйнували гімназію у Лисичанську. Вона розташовувалася в будівлі кінця 19 століття – пам’ятці архітектури, що входить до ансамблю Бельгійської архітектурної спадщини міста. Гімназія була одним з кращих учбових закладів України. 

Евакуаційний поїзд 6 травня прямуватиме із Покровська до Львова

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів.

Сергій Гайдай: росіяни цілили по «Азоту», загрозу загоряння промислових цистерн попереджено

Обстріл здійснено 5 травня ввечері, – повідомляє начальник обласної військової адміністрації.

Звернення Президента Володимира Зеленського до учасників благодійного вечора Brave Ukraine, народу Великої Британії та народу України

Незламний народе найсміливішої країни!

Зазвичай я звертаюся в цей час і саме так до українців і українок. Щовечора, коли підсумовую події дня, що минає. Щовечора – від першого дня цієї повномасштабної війни Росії проти нашої держави – України.

Щовечора я звітую суспільству про те, що зроблено для захисту держави. Про те, чого вдалося досягти Збройним Силам України. Про те, як ми допомагаємо нашим людям. І про те, які міжнародні переговори відбулися.