Архів новин

09 мая 2022

Дерадянізація законодавства України почалася

6 травня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про дерадянізацію законодавства України.

Законом скасовуються акти органів державної влади і органів державного управління Союзу РСР – 929, та Української РСР – 258 законодавчих актів.

Проте, окремі їх положення, що не суперечать Конституції України і Закону України «Про правонаступництво», будуть діяти.

Це, зокрема, нормативно-правові акти, що стосуються:

Луганський національний університет у Полтаві: день абітурієнта кожної суботи. Від початку російського вторгнення загинули близько 30 студентів

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вимушено переїхав до Полтави та ще в березні відновив навчальний процес.

Маючи досвід евакуації у 2014 році, співробітники вишу своєчасно зібрали усі документи, скопіювали інформацію з усіх відділів, деканатів, директоратів.

Евакуювалися майже всі викладачі, врятовано комп’ютерну техніку та сервери.

Без світла 43 населених пункти, перебита лінія електропередачі в зоні гострих боїв, – Сергій Гайдай

«Протягом тривалого часу військовим вдавалося боронити об’єкти інфраструктури від нападу росіян. Але останніми днями ворог закріпився на позиціях, з яких зручно вести прицільний обстріл багатьох об’єктів інфраструктури та транспортного сполучення, яке ще діяло на Луганщині. Останні випадки руйнувань – обладнання Попаснянського районного водоканалу та високовольтна лінія електропередачі поблизу Лисичанська. Місце аварії постійно під вогнем, здійснювати обстеження та ремонт наразі неможливо», – підкреслив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Звернення Президента України з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Великий народе великої України!

24 серпня 2021 року всією країною ми відзначали 30-річчя нашої незалежності! Хрещатиком ішли наші військові, наші захисники, наша техніка, у небі летіла наша «Мрія»!

«Немає нічого небезпечнішого, ніж підступний ворог, але немає нічого отрутнішого від удаваного друга». Це слова великого українського філософа Григорія Сковороди. 24 лютого ми зрозуміли цю істину, коли удаваний друг розпочав проти України війну.

11 людей, які ховались в підвальному приміщенні в Шипіловому, перестали виходити на зв’язок, - Сергій Гайдай

Пожежні загони проводили рятувальну операцію скільки цього дозволяла безпекова ситуація, - зазначає очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Однак росіяни практично не зупиняють вогонь по мирних помешканнях наших жителів. Неможливо до кінця розібрати завали ані в Білогорівці, ані в Шипіловому. 8 травня 24 рази вони цілили по населенню Луганщини. У Сєвєродонецьку загинула жінка. У Білогорівці – два закарпатських волонтери. Серед постраждалих в Білогорівці, звісно, є діти. Як і поранену дитину з Привілля їх госпіталізовано до Дніпра», - каже Сергій Гайдай.

Україна – вже повноправна частина вільного світу та об'єднаної Європи – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці й українки!

Наші захисники й захисниці!

Сьогодні – дуже важливий день. Для нас. Для нашого народу. Для нашої свободи. Саме тут, у Маріїнському палаці, сьогодні провів переговори з другом України – Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Я вдячний Джастіну за візит у нашу державу. Саме зараз, саме в цей день – потужний жест підтримки й віри у майбутнє нашого народу.