Архів новин

11 мая 2022

В Україні знову можна купувати та продавати нерухомість

На певній частині території України відновлений доступ до державних реєстрів, а також визначені особливості їх функціонування та провадження нотаріальних дій в умовах воєнного стану.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 року № 480 нотаріусам відновлене право:

Уряд спростив правила влаштування дитини під патронат в період воєнних дій

Уряд ухвалив рішення, яке забезпечує під час воєнного стану безпеку дітей, влаштованих під патронат, та дітей, які в період воєнних дій залишились без батьківського піклування і потребують захисту та забезпечення права на догляд, виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі.

Зокрема, Уряд доповнив Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя правилами надання послуги патронату над дитиною під час воєнного або надзвичайного стану та у разі виникнення загрози життю чи здоров’ю дитини.

Україна та Польща створять спільне підприємство для активізації залізничних перевезень – Кубраков

Україна та Польща домовилися про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень та досягли значного прогресу в лібералізації автоперевезень.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за результатами переговорів з міністром інфраструктури та розвитку Польщі Анджеєм Адамчиком, які відбулися на українсько-польському кордоні.

6500 гривень бізнесу за працевлаштування ВПО – відповіді на найчастіші запитання

Минулого тижня запроваджено послугу на порталі «Дія» «Компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб».

Хто може подати заяву?

Тільки роботодавці, що працевлаштували внутрішньо переміщену особу із заробітною платою не менше від мінімальної (6500 гривень), перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подали податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік та не є неприбутковою організацією.

Протягом якого часу я буду отримувати компенсацію?

Сергій Гайдай: вони залишилися і допомагали – у травні на Луганщині загинули два рятувальники

«Разом із колегами вони щодня допомагали тим жителям області, які ще залишилися. Намагалися рятувати наші палаючі домівки, витягали з-під завалів людей, розміновували обстріляні будівлі. Через детонування вибухонебезпечного предмета як раз і загинув начальник караулу 21 державної пожежно-рятувальної частини 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Луганській області капітан служби цивільного захисту, 31-річний Віталій Крамаренко, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Луганчанин Дмитро Бєлоусов у складі футбольної збірної зіграє у півфіналі Дефлімпіади

Вночі завершився чвертьфінальний поєдинок Дефлімпійських ігор-2021 у Бразилії.

До стадії плей-офф українська збірна потрапила, здобувши три перемоги у чотирьох матчах групової стадії.

Суперником українців, за яких витупає представник Луганщини Дмитро Бєлоусов, по чвертьфіналу стала міцна команда Італії.

Основний час матчу переможця не виявив – 1:1. Вирішальний м’яч наша збірна забила, реалізувавши пенальті – 2:1.

Нагадаємо, що півфінали відбудуться 12 травня, матч за бронзу – 14 травня, фінал – 15 травня.

За колабораційну діяльність в Інтернеті - за грати: до Кримінального Кодексу внесені зміни

15 березня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність», спрямований на врегулювання одного з найважливіших питань, яке наразі гостро постало перед Україною, – щодо заборони колабораціонізму, - про це повідомили в управлінні з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської облдержадміністрації.

Уряд посилив контроль під час воєнного стану за дотриманням прав дітей вразливих категорій, евакуйованих всередині України або за її межі

Ухвалено рішення, розроблене Координаційним штабом з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану, яке посилює контроль під час воєнного стану за дотриманням прав дітей вразливих категорій, евакуйованих в межах України або за її межі, забезпечує організацію повернення таких дітей за місцем проживання.

Юна плавчиня з Луганщини Ольга Верстова виборола «бронзу» у міжнародних змаганнях

У міжнародних змаганнях з плавання в австрійському Інсбруці вихованка Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту Ольга Верстова здобула III місце на дистанції 100 м брасом серед юніорів 2007 р. н.

7-8 травня 2022 року у місті зі славетним олімпійським минулим змагались 250 юних плавців із восьми країн світу: Франції, Швейцарії, Італії, Ліхтенштейну, Німеччини, Австрії, Великої Британії, а також України. 

Серед юніорів 2006 р. н. Луганську область представляв Назар Буланов –  також вихованець ЛОЛІФКС.

Польща допоможе Україні здешевити страхування для перевізників пального – Свириденко

Республіка Польща має намір задіяти додаткові інструменти перестрахування ризиків для допомоги українським імпортерам нафтопродуктів, повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Вже незабаром такі механізми будуть розроблені та погоджені з Україною», – додала вона.
Перша віцепрем’єрка проінформувала, що під час зустрічі з міністром розвитку і технологій Польщі Вальдемаром Будою вона обговорила питання страхування іноземного транспорту для ввезення пального на територію України.

Із Покровська до Львова 11 травня вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

11 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів.
 

Сергій Гайдай: росіяни обстріляли обласну школу-інтернат в Гірському

Це сталося вчора близько 10:00.

"Росіяни відкрили вогонь по Гірському. Є потрапляння в будівлю обласної спеціальної школи, де навчались діти з особливими потребами. Заклад із сучасним ремонтом та новим обладнанням. Був - "завдяки" росіянам. На щастя, вихованців школи ми заздалегідь евакуювали", - каже начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Протягом 10 травня ворог 15 разів відкривав вогонь по житловим кварталам та інфраструктурі області.

Збройні Сили України роблять усе для звільнення всіх наших міст і наших людей – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні був складний день. Були новини – як звичайні, так і трагічні. Почну з міжнародних контактів. Продовжив звертатися до іноземних парламентів. До тих держав і народів, чия підтримка важлива для нас. І особливо зараз.