Архів новин

13 мая 2022

125 тисяч гривень допомоги можуть отримати підприємці, які зазнали збитків через війну

Відтепер право отримати 125 тис. гривень в рамках міжнародної технічної допомоги мають суб’єкти господарювання, зареєстровані не пізніше 31 грудня 2021 року на території однієї із адміністративно-територіальних одиниць, де велися чи ведуться бойові дії.

Це, зокрема, підприємства Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської та Київської областей, які тимчасово перемістилися в інші регіони, або постраждали внаслідок бойових дій, але продовжують провадити господарську діяльність.

Понад 60 тонн продуктів харчування надано жителям Сєвєродонецька Червоним Хрестом

Це, зокрема, продовольчі набори загальною вагою 61 152 кг, що складає 3 600 пакунків жителям міста, які по цей час знаходяться в укриттях і підвалах своїх зруйнованих будинків.

«Доставку наборів до міста забезпечила Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація. Водії трьох вантажівок і легкового автомобілю, ризикуючи життям, привезли продукти у місто», - зазначила голова Луганської ОО Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва.

Сергій Гайдай: десятки підприємств Луганщини перемістили свої виробничі потужності в безпечні регіони країни

За інформацією Міністерства економіки України, в рамках програми релокації вже 510 українських підприємств перемістили свої потужності із областей, де тривають бойові дії.

Більше половини з них відновили діяльність на безпечних територіях. 50 здійснюють монтаж обладнання та підключення комунікацій, тобто запрацюють найближчим часом. Ще 192 підприємства готуються до переїзду та перебувають на різних стадіях транспортування.

Мобільний застосунок «Пенсійний фонд» надає доступ до електронних сервісів Пенсійного фонду України у зручному форматі

Кількість користувачів мобільного застосунку «Пенсійний фонд» сягнула понад 596 тисяч.

Мобільний застосунок "Пенсійний фонд" забезпечує:

Ще одну жінку евакуйовано з Попаснянської громади, жителі отримали продукти харчування, - Сергій Гайдай

«Так само, як і вчора, ще одна жінка зібралася виїхати в безпечні регіони країни із села Ниркове. Вона настільки засмучена російською агресією, що не зважала на небезпеку, яка могла трапитися по дорозі. Бо автошлях до Бахмуту все ще залишається під прицілом ворога. Наразі жінку врятовано. У той же час жителям Попаснянської громади завезено 40 продуктових наборів», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

40 тонн води за добу розвезено жителям Луганщини, область без води та світла

Відсутнє газопостачання в Сєвєродонецьку. В інших населених пунктах газ є у 21 375 абонентів. Це жителі п’ятьох міст і сіл, подекуди частково.

Електропостачання немає в жодному із цих населених пунктів. Через обстріли відсутня можливість виконати ремонтні роботи.

Немає і централізованого водопостачання. За добу рятувальниками розвезено 40 тонн води.

Питна вода також доставляється гуманітарними вантажами.

Дмитро Бєлоусов спробує вибороти золоту медаль Дефлімпіади – наша футбольна збірна потрапила до фіналу

Футбольна збірна України потрапила до фіналу Дефлімпійських ігор-2021, які відбуваються у бразильському місті Кашіас-ду-Сул.

За нашу національну команду виступає футболіст з Луганщини Дмитро Бєлоусов.

Вчора українські футболісти у півфінальному матчі здолали збірну Туреччини з рахунком 2:0.

Вирішальний поєдинок заплановано на 15 травня.

Медаллю «За врятоване життя» відзначено медсестру з Лисичанська, яка лишилася кінцівок, рятуючи життя чоловікові

Про це йдеться в Указі Президента України № 331/2022 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всесвітнього дня медичної сестри».

За вагомий особистий внесок у рятування життя і здоров’я громадян в умовах воєнного стану, самовіддане виконання професійного обов’язку відзначено декількох медичних працівників.

Росіяни штурмують Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків, пошкоджено міст в Рубіжному, – Сергій Гайдай

Також стало відомо про двох загиблих через обстріли ворога. Несумісні із життям поранення чоловік із Лисичанська отримав 11 травня ввечері. А от у лікарні в Дніпрі нещодавно помер 11-річний хлопчик із Золотого, який перебував у вкрай важкому стані, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

31 раз росіяни відкривали вогонь у бік житлових масивів Луганщини протягом 12 травня.

Російська стратегічна поразка очевидна вже всім у світі, просто в Росії поки немає сміливості це визнати – звернення Президента України

Українці, українки!

Наші захисники й захисниці!

Я не втомлююся повторювати ці слова, звертаючись до всіх – усіх, хто захищає державу. Сьогодні ці слова звучать особливо. У Міжнародний день медичної сестри. Професійне свято десятків тисяч українок, а також і українців – медичних братів, які роблять одну з найголовніших справ для перемоги – рятують життя наших воїнів, наших цивільних людей.

Мав честь сьогодні вручити державні нагороди й відзнаки представницям цієї професії. Тим, хто під ворожими обстрілами та в час окупації не припиняли працювати й рятувати людей.