Архів новин

14 мая 2022

Усі 9 спортзалів зруйновані: сєвєродонецькі майстри гун-фу зустрічають річницю школи в евакуації

"33 роки тому, коли тільки починали, в нас не було нічого. Як і зараз - відтоді, як Луганщини торкнувся "руський мир". Сєвєродонецьк йому не підкорився, однак російськими обстрілами вже зруйновано базу школи", - розповідає Андрій Сербін, наставник східноукраїнського філіала школи гун-фу "Дракон і Тигр", заслужений тренер України з кікбоксингу.

14 травня у Сєвєродонецьку щороку відзначали день цієї школи гун-фу, показові виступи спортсменів збирали багато глядачів.

Вперше за довгий період: із Сєвєродонецька евакуйовані 17 осіб, з них троє - діти

"Після таких подій завжди собі кажеш: "Ми це зробили!" Протягом тривалого періоду евакуація із Сєвєродонецька була вкрай небезпечною. І от, нарешті, вдалося! 17 жителіа міста вже в безпеці. Серед них і троє дітей. Далі буде! Вірте в ЗСУ!" - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Послугу єМалятко відновлено в «Дії»

Батьки новонароджених знову можуть зареєструвати дитину онлайн. Це займе до 10 хвилин на порталі «Дія»: https://diia.gov.ua/services/yemalyatko

Також на єМалятко можна замовити до дев’яти інших державних послуг, потрібних для новонародженої дитини:

Понад 2 тисячі внутрішньо переміщених медиків працевлаштувалися в інші заклади охорони здоров’я України

Можливістю працевлаштуватися в іншому медичному закладі вже скористалися 2 292 внутрішньо переміщених медичні працівники. Серед них: 1 318 лікарів, 685 фахівців (медичні сестри/брати, акушерки, фельдшери, асистенти фармацевтів), 289 технічних працівників. 

Загалом найбільше працевлаштованих медиків, які вимушено переїхали в інші регіони, зараз на Дніпропетровщині – 293, на Львівщині – 287 та на Полтавщині – 283 особи.

Найбільша кількість лікарів працевлаштувалися у Львівській області – 272 особи, на Полтавщині – 116 осіб та на Дніпропетровщині – 104 особи. 

Врубівку обстрілюють з авіації, евакуйовані 8 осіб, з яких 3 дітей, - Сергій Гайдай

"У Врубівці, що у Попаснянській громаді, ситуація вкрай гостра. Росіяни руйнують будинки щодня. Стріляють системами залпового вогню і все частіше застосовують авіацію. Майже на кожній вулиці є значні пошкодження, - зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай. - Але там все ще залишаються люди. Вони хочуть евакуюватися. І коли з'являється можливість вивезти їх безпечно, ми це робимо. Сьогодні врятували вісьмох, з яких троє - діти".

На цьому тижні на виплату допомоги переселенцям перераховано ще 633 мільйони гривень

Протягом квітня та травня на виплату допомоги на проживання ВПО спрямовано до Ощадбанку понад 5,8 мільярда гривень. Зокрема, цього тижня перераховано черговий транш в розмірі 633 мільйонів гривень. Ощадбанк найближчими днями перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати.

Стали відомі строки проведення основної, додаткової та спеціальної сесій НМТ у 2022 році

Затверджено календарний план організації та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту.

Тестування відбуватиметься в три сесії:

- основна: 18 липня – 10 серпня;
- додаткова: 16–20 серпня;
- спеціальна: 12–16 вересня.

Майже один мільярд гривень спрямовано у травні на пенсійні виплати жителям Луганщини

Про це повідомили у Головному управління Пенсійного фонду України в Луганській області. 

13 травня, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій травня.

Пенсіонерам Луганщини спрямовано 994 млн гривень, що складає 100 % до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Із Покровська до Львова 14 травня вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

14 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Сергій Гайдай: більше 50 будинків зруйнували росіяни у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, у Лисичанську влучили в будівлю заводу

«Приблизно таку кількість житла в цих громадах ми втрачаємо щодня. Слідом за містом Попасна росіяни знищують й прилеглі населені пункти. Їм не потрібні люди та їх домівки – виключно територія, яку ворог перетворює на пустелю, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Половина із 30 обстрілів протягом 13 травня зафіксована саме там. Зранку мали щонайменше п’ять зруйнованих будинків у Троїцькому, п’ять – у Вікторівці, 11 – у Комишувасі. Вдень: п’ять – у Новозванівці, п’ять – у Врубівці, 10 – у Золотому. Ближче до вечора: по п’ять у Тошківці та Катеринівці».

Кожного дня працювати так, щоб війна була коротшою – в цьому наш пріоритет – звернення Президента України

Незламний народе нашої найпрекраснішої країни!

Наші захисники, наші захисниці!

Сьогодні можемо відзвітувати про 200-й збитий російський військовий літак. Стільки авіації Росія не втрачала у жодній війні за десятки років. А ще Росія втратила майже 27 тисяч солдатів, і багато з них – молоді строковики. Росія втратила понад три тисячі танків, броньованих бойових машин, велику кількість звичайних військових машин, вертольотів, безпілотників та всі свої перспективи як держави.