Архів новин

17 мая 2022

На Київщині відновили електрику та газопостачання, у Харкові запустили міський транспорт – ОП

У Київській області 16 травня відновили електрику в 15 населених пунктах. В Ірпені на 96% відновлено газопостачання, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Тим часом на Чернігівщині триває відновлення електромережі, водоканалу, лікарень і дитячих садочків. «У Ніжинському районі на дорозі Р-67 влаштовано тимчасовий проїзд замість зруйнованого», – розповів він.

Із Сєвєродонецька та Лисичанська евакуювали 30 дорослих та 6 дітей, автобус обстріляли "градами" росіяни, - Сергій Гайдай

"В складних умовах, але евакуацію поновили. Із загостренням ситуації побільшало і бажаючих. Десятки щодня. Але тепер вивозити доводиться під обстрілами, - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай. - 17 травня евакуювали 36 жителів Лисичанська та Сєвєродонецька, шестеро із яких діти. Автобус потрапив під обстріл, бо траса до сих пір прострілюється росіянами. Вони відкрили вогонь із "градів". На щастя, всі цілі. Вони вже в безпеці".

Також сьогодні врятовано 8 жителів Врубівки та 32 - із Гірської громади. Загалом - 73 особи.
 

Президент підписав Закон про заборону діяльності проросійських партій в Україні

14 травня Президент підписав Закон № 2243-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій» (реєстр. № 7172-1).
Відповідний документ Верховна Рада ухвалила 3 травня.

Допомога ВПО: оновлено актуальний перелік громад у зонах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) будуть здійснюватися виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

До оновленого переліку територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалися одна громада в Миколаївській та три в Дніпропетровській областях (https://map.edopomoga.gov.ua).

Нові контакти та адреси вишів Луганщини, тимчасово переміщених в інші регіони України

Пропонуємо вам інформацію щодо поточного розташування та контактів закладів вищої освіти Луганщини, які підпорядковуються Міністерству освіти і науки України.

Право на дострокове призначення пенсії за віком мають люди, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи роботодавця у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці

Набув чинності Закон України від 15 лютого 2022 року № 2040-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства».

Законом передбачено, зокрема, можливість дострокового призначення пенсії за віком особам, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи роботодавця у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці: у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників.

Умови призначення дострокової пенсії:

Сергій Гайдай: 818 трансформаторних підстанцій зруйновано або відключено на Луганщині, зі світлом тільки один населений пункт із 42 підконтрольних

«Дещо стабільна, якщо можна так казати, ситуація із газопостачанням. Після того, як росіяни влучили у магістральний газопровід поблизу Сєвєродонецька, який  відремонтувати вкрай складно, із блакитним паливом залишилися лише близько 21 тисячі споживачів із п’яти населених пунктів. У двох з них газ є лише в деяких районах, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Водопостачання, нехай із перервами, протягом тривалого періоду залишалося в Сєвєродонецьку, допоки було світло. Більше тижня вода відсутня і там, як і по всій області.

17 травня евакуаційний поїзд вирушить із Покровська до Львова

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

17 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

В пенсійному фонді Луганщини запрацював додатковий номер «гарячої лінії»

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області відтепер працюють два номери телефонної «гарячої лінії»: (068) 300-40-86 та (095) 802-61-38.

Дистанційно отримати консультацію або звернутись за роз’ясненням до ГУ ПФУ в Луганській області можна за допомогою наступних каналів зв’язку:

• через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, який працює цілодобово за посиланням http://portal.pfu.gov.ua;

У два корпуси лікарні та будівлю «Імпульсу» росіяни влучили в Сєвєродонецьку, авіаудари по Попаснянщині, по області маємо десятьох загиблих та трьох поранених, – Сергій Гайдай

Серед поранених жителі Гірського, Золотого та Борівського.

«Зранку вогонь артилерії ворог знов спрямував на Сєвєродонецьку міську багатопрофільну лікарню, де тепер пошкоджено ще два корпуси. Зафіксоване влучання в будівлю Сєвєродонецького науково-виробничого об’єднання «Імпульс», відомого своїми розробками на увесь світ, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Також в Сєвєродонецьку зруйновані магазин будівельних матеріалів та чотири багатоповерхівки. Ще чотири будинки – в Рубіжному, два – в Лисичанську».

Українські герої потрібні Україні живими – це наш принцип – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Завершується 82-й день нашої оборони. Непростий день. Але і цей день, як і всі інші, спрямований саме на те, щоб уберегти нашу країну й наших людей.

Щодо ситуації в Маріуполі.

Завдяки діям українських військових – Збройних Сил України, розвідки; переговорної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста й ООН ми маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Серед них є важкопоранені, їм надається допомога.