Архів новин

18 мая 2022

Мінінфраструктури планує збільшити обсяги перевезення вантажів залізницею щонайменше на 50%

Міністерство інфраструктури України планує в найближчий рік створити додаткові залізничні термінали на стиках із Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією, що дозволить збільшити перевезення вантажів залізницею щонайменше на 50% від довоєнного рівня.

Про це на засіданні Комітету Європарламенту з питань транспорту та туризму (TRAN) заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

“Це особливо важливо, враховуючи залежність світових ринків від українського агроекспорту”, - сказав він.

Що таке простій та чим він відрізняється від призупинення дії трудового договору

В умовах воєнного стану відбуваються швидкі зміни законодавчих норм. Не обійшлося і без змін у трудовому законодавстві.

Простій – це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами (стаття 34 Кодексу законів про працю України).

Сергій Гайдай: Луганщина без світла - знеструмлена остання велика підстанція

"Близько години тому зникло світло в тих домівках області, де воно ще залишалося. Поблизу Лисичанська точаться активні бойові дії, є влучання в лінію електропередачі напругою 220 кВ. Росіяни знеструмили та пошкодили останню потужну електропідстанцію. Руйнування дуже серйозні. Ремонт неможливий до припинення бойових дій", - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Особам з інвалідністю проходити повторний огляд під час війни не потрібно

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що на період дії воєнного стану суттєво спрощено процедуру встановлення та продовження інвалідності.

Відтепер для отримання соціальних виплат особам з інвалідністю проходити повторний огляд для підтвердження інвалідності не потрібно, оскільки, згідно з постановою КМУ № 390, термін дії інвалідності та Індивідуальна програма реабілітації (ІПР) подовжені на період дії воєнного стану.

Затверджено перелік населених пунктів, у яких можна буде скласти НМТ

Міністерство освіти і науки затвердило перелік населених пунктів України, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення національного мультипредметного тесту.

Перелік населених пунктів, у яких безпекова ситуація дозволяє провести НМТ, визначено обласними військовими адміністраціями.

Уряд забезпечив можливість поширити додаткові виплати від міжнародних організацій на мешканців територій, які окуповані, деокуповані або знаходяться в зоні активних бойових дій

Ухвалене рішення передбачає, що додаткові грошові виплати міжнародними організаціями можуть також надаватись особам, які не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, але проживають:

- у деокупованих населених пунктах,
- у населених пунктах, які знаходяться у зоні активних бойових дій або постійних обстрілів,
- у населених пунктах, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Вже наприкінці травня заявку на отримання таких грошових виплат  можна буде подати через інформаційну платформу єДопомога (edopomoga.gov.ua).

Сергій Гайдай: із газом залишаються 36 тисяч абонентів із трьох населених пунктів Луганщини

«Це аж ніяк не означає, що блакитне паливо є майже у всіх із 50 тисяч жителів області, що ще залишаються на рідній землі. 36 167 квартири та приватні будинки у трьох населених пунктах, де газорозподільна мережа була відремонтована або ще не ушкоджена. У скількох із них нині проживають люди – невідомо. Можливо вони там є, можливо виїхали вчора чи місяць тому. Тобто, проблема із централізованим газопостачанням на Луганщині залишається дуже гострою», – акцентував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Держава будує 32 тисячі квартир для переселенців, – Кирило Тимошенко

Держава наразі будує по 2 тисячі квартир у 16 регіонах України для внутрішньо переміщених осіб. Ще декілька тисяч планує викупити у забудовників. Про це в інтерв’ю НВ заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

“Зараз у нас по викупу декілька тисяч квартир і по будівництву — 16 регіонів по 2 тисячі квартир. Це 32 тисячі квартир”, - сказав він.

За словами Тимошенка, викуплені у забудовників квартири держава буде надавати переселенцям на деякий час.

Із Покровська до Львова 18 травня вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

18 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Президент відзначив Віктора Левченка

Указ №343/2022 «Про відзначення державними нагородами України» Володимир Зеленський підписав 17 травня.

У документі, зокрема, йдеться, що за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено Левченка Віктора Васильовича – майора поліції, начальника Управління патрульної поліції в Луганській області.

Нагадаємо, що 28 березня Президент України Володимир Зеленський відзначив Віктора Левченка медаллю «Захиснику Вітчизни».

Четверо загиблих, у реанімації Дніпра борються за життя дитини з Гірського, вчергове постраждав Сєвєродонецький «Азот», – Сергій Гайдай

«Майже щодня гине мирне населення, втрачаємо житловий фонд, промисловість. Без людей, будинків, заводів – таке життя Луганщині хоче нав’язати «руський мир», який знищує все на своєму шляху, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 18 травня зранку. – Вчора у Привіллі біля річки Сіверський Донець знайдено двох загиблих із ушкодженнями у вигляді мінно-вибухових травм, також надійшла інформація про втрачені життя у Золотому та Попасній».

Ракетні обстріли низки областей і диверсійна активність на кордоні – це спроба компенсації армії РФ за серію провалів на сході та півдні України – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Наші захисники, захисниці!

83-й день нашої оборони почався з доволі серйозної комбінації російських ударів по Україні. Ракетний обстріл Львівської області, Сумщини, Чернігівщини. Авіаудари в Луганській області. Специфічна диверсійна активність у прикордонних районах України.

Усе це – не просто створення напруги для нашої держави, не просто випробовування наших сил. Це своєрідна спроба компенсації російської армії за серію провалів на сході та півдні нашої країни.