Архів новин

19 мая 2022

Маленькі луганчани відзначили День вишиванки в Словенії

Вихованців Луганського обласного будинку дитини № 2 евакуювали із Сєвєродонецька ще 24 лютого.

Для них і колективу вихователів створені комфортні умови на заході України.

А старші діти зараз перебувають на оздоровленні в Словенії.

Як вони відзначили День вишиванки - можна переглянути на світлинах. 

Послуга для ВПО знову доступна в застосунку "Дія"

Комплексна послуга для внутрішньо переміщених осіб повернута в "Дію". Через технічні оновлення вона деякий час була недоступна. Зараз до неї внесено зміни згідно з відповідною постановою Кабміну.

Хто може подати заявку: українці, які перемістилися з території громад, що розташовані в районі проведення бойових дій або перебувають в тимчасовій окупації.

37 людей евакуювали з Луганщини, Сєвєродонецьк під потужними обстрілами, - Сергій Гайдай

"Евакуювати важко навіть на броньованому транспорті. Але навіть ті, хто протягом 2,5 місяців ні в якому разі не хотів виїжджати, зараз стають у чергу. Як от 37 жителів Сєвєродонецька, Лисичанська та Білогорівки, - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. - Серед них п'ятеро маленьких дітей, які до сих пір залишалися під щоденними обстрілами. Але сьогодні їм вдалося вирватися із небезпеки. Хоча Сєвєродонецьк зараз під дуже потужним вогнем росіян".

У травні на виплати пенсіонерам Луганщини вже спрямовано понад 1,2 мільярди

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій травня.

Пенсіонерам Луганської області на відповідні виплати спрямовано 1248,61 млн гривень, що складає 100 % до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

ВПО зможуть виправити дані в заявці про взяття на облік і отримати перерахунок допомоги

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яким передбачена можливість коригування помилок у даних, наданих внутрішньо переміщеною особою під час подання заявки про взяття на облік.

Уряд розробив відповідне рішення, оскільки були випадки, коли через неправильно вказані дані ВПО не могли отримати виплату допомоги на проживання. Завдяки уточненню даних відтепер можна перерахувати розмір такої виплати.

Луганській «швидкій допомозі» надано відновлений автомобіль, оснащений сучасним обладнанням, – Сергій Гайдай

Очільник області зазначив, що екстрена медична допомога в регіони надається бригадами Лисичанської СЕМД Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в дуже складних умовах.

Із 20 травня до 7 червня необхідно підтвердити участь у Національному мультипредметному тесті

На сьогодні, за інформацією  Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, всі потенційні учасники національного мультипредметного тестування Луганщини повинні були отримати від закладів освіти номер сертифікату та пін-код для входу на Інформаційну сторінку. 

Якщо ви досі не маєте даних для входу на свою Інформаційну сторінку, телефонуйте  на спеціальну "гарячу лінію” регіонального центру: +38 097 283 51 94.

Вдячні переселенці з Луганщини до Дня вишиванки зробили подарунок Івано-Франківщині

До Дня вишиванки та Міжнародного дня музеїв музейники Івано-Франківщини отримали подарунок від переселенців з Луганщини.

Керівник ГВО «Громадянський корпус» в Луганській області Олена Стеценко запропонувала цікаву ініціативу – на площі перед місцевим музеєм розфарбувати лавочки у кольори українського національного одягу.

Як вони виглядають сьогодні – можна побачити на фото.

«Це подарунок жителям міста Долина в знак подяки від усіх переселенців, що сьогодні гостюють на Івано-Франківщині», – зазначила вона.

19 травня із Покровська до Львова вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

19 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Сергій Гайдай звернувся до жителів області з нагоди Дня вишиванки

Сьогодні українці в усьому світі вдягнуть вишиванки, які є маркером нашої ідентичності, генетичним кодом українського народу, одного з найдавніших у Європі та світі!

Народився у сорочці – так кажуть про людину, яка пережила страшне лихо. Ми – нація народжених у вишиванках, тож здолаємо усі випробування, які випали на нашу долю, та обов’язково переможемо у праведній боротьбі за волю та мирне небо для наших дітей!

На жаль, цьогоріч червоний колір на вишиваних візерунках символізує не любов, а кров наших захисників, які знову віддають життя за незалежність України. 

Значна кількість руйнацій та четверо загиблих в Сєвєродонецьку, область знеструмлена, – Сергій Гайдай

Найбільших пошкоджень зазнав Сєвєродонецьк, а також населені пункти Попаснянської громади. Зокрема, в останній росіяни активно застосовували авіацію, – повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Росія пробує знайти свою «диво-зброю», що свідчить про повний провал вторгнення та страх визнати допущені катастрофічні помилки – звернення Президента України

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Сьогодні один із представників російської держави повідомив про те, що окупанти нібито почали використовувати в Україні комплекси лазерної зброї. Нібито для економії ракет.

По-перше, привертає до себе увагу той факт, що їм доводиться економити ракети і якось це пояснювати. Тобто більш як дві тисячі ракет, які російська армія випустила по Україні, були основною частиною їхнього запасу ракет. Тобто далі – тільки залишки.