Архів новин

21 мая 2022

57 людей евакуювали 21 травня з Луганщини, для нас важливе кожне врятоване життя, - Сергій Гайдай

"У Сєвєродонецьку, Лисичанську, Білогорівці зараз дуже гаряче. Обстріли не припиняються навіть на годину. Росіяни застосовують артилерію вдень і вночі. Для нас важливе кожне життя із 57 врятованих із цих населених пунктів сьогодні. Вони цілі і вже в безпеці", - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

У лікарні Сєвєродонецька залишилися усього три лікаря

Про це повідомив керівник комунального некомерційного підприємства «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» Роман Водяник.

В Україні відновлено пільгову програму оренди державного майна на час воєнного стану

17 травня Уряд ухвалив розроблений Фондом державного майна та Міністерством економіки проєкт постанови «Деякі питання оренди державного та комунального майна у період дії воєнного стану», яким суттєво спрощено порядок оренди державного майна.

Постановою Кабінету Міністрів України передбачено:

- бізнес, що орендує майно для релокації, сплачуватиме пільгову орендну ставку (1 грн за 1 кв. м) протягом перших шести місяців оренди;

Роз'яснення ПФУ: як перевести виплату пенсії у банківську установу

Виплата пенсій через уповноважені банки регулюється відповідним Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596 (зі змінами).

Відповідно до пункту 2 Порядку уповноваженими банками є банки, визначені відповідно до Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 № 1231 (зі змінами).

Випускники шкіл отримають документи про освіту незалежно від місця перебування

Згідно із відповідним наказом Міністерства освіти і науки України, керівники органів управління у сфері освіти обласних і Київської міської державної адміністрації повинні забезпечити видачу випускникам документів про загальну середню освіту та додатків до них.

Органи управління у сфері освіти місцевих органів виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та керівники шкіл до 30 травня 2022 року мають надати інформацію про заклади освіти, в яких неможливо організувати видачу документів.

Уряд унормував поширення пільг і гарантій на добровольців та членів сімей загиблих захисників та захисниць

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України».

Документ приводить низку чинних урядових нормативно-правових актів у відповідність із Законом України від 15.03.2022 № 2121, яким визнано право добровольців територіальної оборони на отримання статусу УБД, а також запроваджено таку категорію осіб, як сім’ї загиблих (померлих) захисників та захисниць України.

Вступ-2022: за кордоном будуть створені тимчасові екзаменаційні центри для НМТ – тестування заплановане у 23 країнах Європи

Затверджено перелік закордонних пунктів для проведення національного мультипредметного тесту.

Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими партнерами, а отже українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть вступити до омріяних закладів вищої освіти.

Провести тестування заплановано в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Відповіді на поширені запитання щодо оформлення допомоги для ВПО в «Дії»

Нещодавно послуга оформлення допомоги для ВПО повернулася до застосунку «Дія». До вашої уваги відповіді на найпоширеніші запитання, які користувачі ставлять в соцмережах.

Я подався на виплату для ВПО в «Дії». Коли отримаю кошти?

Сергій Гайдай: у Сєвєродонецьку поновили газопостачання, Луганщина отримала електрообладнання з Польщі

«Вчора було завершено ремонт магістрального газогону поблизу Сєвєродонецька, перевірено його герметичність та відкрито засувку, що дозволило повернути блакитне паливо в деякі райони міста», - повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Як і раніше, по всій області відсутнє централізоване водопостачання. За 20 травня рятувальниками розвезено людям 72 тонни води.

Ми переможемо і Європа буде починатися з Луганщини! - Сергій Гайдай до Дня Європи в Україні

Гасло «Україна – це Європа!» має бути частиною нашої свідомості. Адже Європа починається з кожного з нас. Із дотримання законів, сплати податків та захисту демократичних цінностей.

Ми здолали довгий та складний шлях, щоб довести своє право зайняти гідне місце у європейській родині. Сьогодні вступ до ЄС підтримують 68% українців, до НАТО — 62%.

Україна пройшла глибокий аудит на відповідність політичним та економічним критеріям членства у Євросоюзі. Відповіді на 374 запитання склали 1 156 сторінок.

Із Покровська до Львова 21 травня вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

21 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Сергій Гайдай: шестеро загиблих, бої точаться на околицях Сєвєродонецька, ліквідовано пожежу на «Азоті»

Ще зранку 20 травня росіяни обстріляли школу, у підвалі якої із початку війни ховалися жителі нових районів Сєвєродонецька.

Як наслідок, дві людини загинули на місці, ще трьох госпіталізовано. Двоє загиблих та поранена – члени однієї родини, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Ввечері поблизу свого будинку в Сєвєродонецьку загинули чоловік і жінка. Двох жінок вбито російськими обстріли в Лисичанську та Привіллі.

Пропонуємо державам-партнерам визнати, що Росія повинна понести матеріальну відповідальність за скоєні нею злочини – звернення Президента України

Українці і українки!

Усі наші захисники, наші захисниці!
Але також і наші партнери у світі. Сьогодні моє звернення ширше, ніж зазвичай. І присвячене це звернення предмету, над яким будемо працювати разом найближчим часом. А саме – компенсації усіх тих збитків, які Росія своєю агресією завдала Україні.

Погляньте, будь ласка, як минув сьогоднішній день. Ракетний удар російської армії по Харківщині. У місті Лозова окупанти знищили будинок культури.