Архів новин

23 мая 2022

Сергій Гайдай: кожен із 43 врятованих прийняв сьогодні найважливіше в житті рішення

«Евакуювали  23 травня із Лисичанська, Гірського, Сєвєродонецька. Кожен із тих, хто зараз вже за межею Луганщини, упевнений, прийняв найважливіше в житті рішення. Врятували себе, родичів, дітей (яких сьогодні виїхало п’ятеро). Під обстрілами вивозити дуже важко, але якщо завтра погодяться вдвічі більше людей – зробимо все, щоб всіх їх доставити у безпечне місце. Чим більше вони дізнаються у родичів, що відбувається з людьми на окупованих територіях, тим швидше хочуть врятуватися і жити в спокої. Допоможемо кожному», - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Закликаємо Європу та Азію ввести повне ембарго на торгівлю з окупантами, – Свириденко

Європейські країни, а також держави азійського регіону мають припинити торгівельну співпрацю з росією та ввести повне ембарго на імпорт та експорт продукції з країною-терористом.

Про це заявилаперша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко під час панельної дискусії «Економічна зброя: використання та ефективність санкцій» на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Перша «бойова» марка від Укрпошти стала пророчою, сподіваюсь, традиція триватиме і з виходом другої, - Сергій Гайдай взяв участь у спецпогашенні поштової марки «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!»

У День морської піхоти України, а також на 40 день після загибелі російського військового крейсеру «москва» Укрпошта ввела в обіг поштові марки «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!».

Їх продаж розпочався 23 травня о 14:00 у більше ніж 1 500 поштових відділеннях по всій країні.

А перед цим начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай і директор філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Вадим Шестопалов взяли участь у церемонії спецпогашення нової поштової марки.

Сергій Гайдай: на першій лінії фронту, виймаючи уламок із пораненого, за кермом вантажівки з гуманітаркою, – в Україні відзначають День Героїв

Три місяці війни… Вигнання з рідної землі «другої армії світу» ще триває. Україна народжує Героїв сьогодення.

Цю пам’ятну дату запровадили наші пращури – учасники національно-визвольного руху під час Другої світової війни.

У різні роки саме в ці травневі дні загинули або були вбиті Микола Міхновський, Євген Коновалець та Симон Петлюра.

Її відзначення набуло популярності із здобуттям Незалежності, у 1991-му. Але саме зараз, коли на територіальну цілісність посягнули невдячні сусіди, Україні знадобилися Герої дня сьогоднішнього.

Сергій Гайдай: при спробі відрізати Луганщину від траси Лисичанськ – Бахмут росіяни пошкодили газопровід великого діаметру, газопостачання Донеччини під питанням

«На межі Луганської та Донецької областей росіяни, намагаючись просунутися і захопити цей автошлях, влучили у магістральний газопровід діаметром 1 200 мм. Тиск у трубі одразу впав із 15 до 5 атм, що ставить під питання подальше газопостачання сусіднього регіону. Дістатися до розгерметизованої ділянки наразі вкрай складно через активні бойові дії», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він додав, що 36 тисяч споживачів із трьох населених пунктів Луганщини мають деякий запас блакитного палива за рахунок залишкового тиску у трубах.

Державний земельний кадастр відновив роботу

Автоматизована система Державного земельного кадастру (АС ДЗК) відновила роботу задля забезпечення надання в умовах воєнного стану нагальних адміністративних послуг.

У Покровську 23 травня очікують евакуаційний потяг до Львова

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

23 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Мама із шістьома дітьми та ще 38 врятованих життів, – підсумки евакуації 22 травня

«Протягом останнього місяця, коли можна було спокійно виїхати декількома автобусами одночасно, бажаючих евакуюватися меншало з кожним днем. Втім, як тільки ситуація вкрай загострилася й у великих містах області, десятки людей щодня знову хочуть втекти від «руського миру». Вчора в евакуації були задіяні всі – і поліцейські, і рятувальники, і волонтери. До безпечних регіонів країни вони допомогли вибратися 45 жителям Луганщини», – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 23 травня зранку.

Юлія Лапутіна передала системи супутникового зв’язку Starlink і коптери для цивільних потреб Луганщини

Під час робочої поїздки на схід країни Міністр у справах ветеранів України, член Ради національної безпеки і оборони України Юлія Лапутіна зустрілася із начальником Луганської обласної військової адміністрації Сергієм Гайдаєм.

Юлія Лапутіна передала очільнику Луганщини глобальні супутникові системи Starlink і коптери, які будуть використовуватися для цивільних потреб області.

Під час зустрічі обговорено безпекову ситуацію у регіоні. Сергій Гайдай розповів про оборону Луганщини, яку героїчно тримають підрозділи Збройних сил України.

Сергій Гайдай: в реанімації Дніпра померла дитина з Привілля, яка потрапила під обстріл два тижні тому, 28 будинків розбито росіянами в Новодружеську, по області – понад 70

Ще 7 травня ворог накрив Привілля артилерією. 11-річну дівчинку із мінно-вибуховою травмою одразу госпіталізували до Дніпропетровської обласної дитячої лікарні, де за життя дитини упродовж двох тижнів боролися кращі медики регіону.

На жаль, 22 травня її серце зупинилося, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Україна щотижнево розширює свої міжнародні зв'язки, щоб отримати все необхідне для якнайшвидшого завершення війни – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Сьогодні був справжній польський день. Я був радий вітати в Києві Президента нашої братньої Польщі та мого друга Анджея Дуду.

Спочатку, ще 3 травня, у нашій Верховній Раді в онлайн-форматі виступав Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. А сьогодні – вже особисто – був Президент Польщі. І, до речі, саме ця лінія співпраці – Україна – Польща, Україна – Британія дійсно була дуже дієвою і залишається такою впродовж цієї війни.