Архів новин

25 мая 2022

СБУ викрила спецслужби рф на використанні смартфон-ігор для вербування українських дітей

В одному з додатків учасники мають шукати так звані «коробки» з віртуальними призами, які можна обміняти на електронні гроші.

Під час проходження маршруту діти здійснюють фотофіксацію місцевості, об’єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів.

При цьому доступ до адміністрування цього застосунку має підконтрольна спецслужбам рф ІТ-компанія, яка зареєстрована в одній з європейських країн і займається розповсюдженням інтерактивних платформ.

Змінено порядок розрахунку суми доплати до мінімального страхового внеску для зарахування до стажу неповного місяця роботи

Із 30 квітня змінено порядок розрахунку суми доплати до мінімального страхового внеску для зарахування до страхового стажу неповного місяця роботи.

Для врахування до страхового стажу неповного місяця роботи як повного, доплата до суми страхових внесків за раніше відпрацьований неповний місяць визначається, виходячи з мінімальної заробітної плати на дату здійснення доплати.

Як відновити втрачений паспорт громадянина України або закордонний паспорт

У разі втрати паспорта громадянина України або паспорта для виїзду за кордон, необхідно в першу чергу подати заяву до найближчого відділу поліції.

Після цього слід звернутися до Центру надання адміністративних послуг чи територіального органу або підрозділу Державної міграційної служби (ДМС).

Наразі ЦНАПи працюють у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій областях.

Як отримати компенсацію за розміщення внутрішньо переміщених осіб

Ті, хто прихистив внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію від держави.

Що для цього необхідно та які умови отримання виплати - детальніше в інфографіці.

Випускникам Луганщини замовлено 2 571 свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, 41 школа не має можливості замовити ці документи

Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Луганської обласної військової адміністрації.

Станом на сьогодні до ДП «Інфоресурс» відправлено замовлення на виготовлення документів про освіту державного зразка, що виготовляються на основі фотокомп’ютерних технологій, у кількості:

- 4 247 свідоцтв про здобуття базової середньої освіти;
- 2 571 свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти.

Сергій Гайдай: зупинено роботу останньої газорозподільної станції на Луганщині, відтепер область повністю без блакитного палива, травмовано працівника цієї ГРС

Станом на вчора на Луганщині із газом залишалися 36 тисяч абонентів у трьох населених пунктах, а залишків блакитного палива в магістральних трубах вистачило би на півтора місяці.

«Тепер газ відсутній повсюди. Через обстріл в районі останньої вцілілої газорозподільної станції акубаротравми зазнав працівник, який здійснював регулювання автоматики. Через ці обстріли з боку російської армії припинила роботу і зазначена ГРС, що призвело до відсутності подачі централізованого газопостачання в зазначених населених пунктах», - поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Допомога переселенцям: оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Наразі до оновленого  переліку громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалася одна громада в Миколаївській області (https://www.minre.gov.ua/sites/default/files/field/docs/1._dodatok_do_na...).

25 травня із Покровська евакуаційний потяг вирушить до Львова

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

25 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

У Сєвєродонецьку шестеро загиблих та щонайменше восьмеро поранених, більшість – поблизу бомбосховищ, місто тримає оборону, – Сергій Гайдай

Він пояснив, що останніми днями, коли житловий масив обстрілюють безперервно, дістатися до місця загибелі людини вкрай складно.

Постачання Україні озброєння – це найкраща інвестиція у збереження стабільності у світі – звернення Президента Володимира Зеленського

Міцний народе нашої найсміливішої країни!

Усі наші захисники й захисниці!

Завершився вже третій місяць нашої оборони. Це великий термін.

Термін, якого не передбачали провідні розвідки світу. Цього навіть не допускали наші вороги. І це те, що спонукає світ зовсім по-іншому дивитися на нашу землю, на Україну.

Це три місяці воєнних злочинів російських окупантів. Три місяці їхніх ударів, руйнувань, блокади. І три місяці масових подвигів наших людей, які захищають свою власну землю, свою власну країну.