Архів новин

28 мая 2022

Випуск-2022: всі 100 випускників кадетського корпусу з Кремінної отримають свідоцтва про освіту та право вступу до військових вишів України

Сьогодні мали б відбутись урочистості з нагоди 25-го випуску в Луганському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Чверть століття вихованці цього військового ліцею, який до Кремінної було переміщено майже вісім років тому з Луганська, стають до лав вищих закладів освіти Збройних сил, інших складових сектору безпеки і оборони України.

Користуйтесь пільговим кредитуванням від держави, відновлюйте бізнес на безпечних територіях, країні потрібні робочі місця, – Сергій Гайдай підприємцям Луганщини

Через російське вторгнення на Луганщині зупинились 3 408 підприємств, у тому числі 479 – промислових. Збитки становлять понад 3 мільярди гривень.

Люди втратили роботу, відповідно залишились без доходу, – каже очільник області Сергій Гайдай.

«Втім, держава робить все можливе, аби допомогти бізнесу Луганщини відновитись. Десятки підприємств скористалися програмою релокації і вже перемістили потужності до інших регіонів. Зберегли трудові колективи та набирають людей ще», – зазначив начальник обласної військової адміністрації.

Як знайти ЦНАПи, що надають держпослуги під час війни

Знаходьте найближчі до вас ЦНАПи, які працюють під час війни, та дізнавайтеся їхні адреси, контакти та графік роботи на платформі Дія.Центрів https://cutt.ly/wHRB0SK

Допомога по безробіттю в «Дії» – відповіді на найчастіші запитання

1. Що робити, якщо показує помилку: «Ви не можете отримати допомогу. «Дія» не знайшла про вас дані у списках від ПФУ та ДПС»?

Послуга доступна тільки людям, які є в переліку Пенсійного фонду України, і місця працевлаштування яких розташовані на території тимчасової окупації чи ведення активних бойових дій.

Якщо ви належите до цих категорій, і послуга вам недоступна, радимо дізнатися причину в Пенсійному фонді. Або скористатися послугою з реєстрації в центрі зайнятості на порталі «Дія»: https://bit.ly/3a43ak9

Луганщина отримала ще один автомобіль швидкої допомоги, колектив наших медиків відзначено Почесною грамотою Кабміну

Це – високопрохідний автомобіль швидкої медичної допомоги  «Toyota Land Cruiser».

Його розподілено комунальному некомерційному підприємству «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Ключі від автомобілю медикам Луганщини передав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він також вручив державні нагороди працівникам Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Безкоштовна евакуація запланована 28 травня потягом Покровськ - Львів

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

28 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Лікарі «швидкої» допомоги Луганщини відзначені державними нагородами

Відповідний Указ № 373/2022 підписав Президент України Володимир Зеленський.

За вагомий особистий внесок у надання медичної допомоги в умовах воєнного стану, мужність і самовідданість, виявлені у врятуванні життя громадян, сумлінне виконання професійного обов’язку державними нагородами України відзначено декількох працівників екстреної медичної допомоги. Серед них – і жителі Луганщини.

Сергій Гайдай: росіян вдалося потиснути на раніше зайняті позиції, пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом

Але проїзд між містами зберігається, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Якщо окупанти думають, що Лиман чи Сєвєродонецьк будуть їхніми, то вони помиляються; Донбас буде українським – звернення Президента України

Незламний народе нашої найсміливішої країни!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні хочу розпочати це звернення зі слів подяки всім, хто працює в екстреній медичній допомозі. Сьогодні їхнє професійне свято. Це люди справді незламні, справді сміливі, справді віддані добрій справі.

Неможливо навіть порахувати, скільки життів врятували працівники «екстренки». Якими б не були умови, яким би не був час, вони завжди виконують свою роботу.