Архів новин

29 мая 2022

За щастя жити своїм звичайним життям і просто гуляти вулицями свого міста зараз і йде ця війна, ось що ми виборюємо в ній – звернення Президента України

Міцний народе нашої незламної країни!

Усі наші захисники й захисниці!

Це моє звернення присвячене чотирьом містам України: Харкову, Києву, Сєвєродонецьку і Кривому Рогу. А через них – усій нашій державі, усім нашим містам і громадам.

4 495 000 гривень допомоги від держави отримали 1842 переселенці з евакуаційних потягів

Переселенці, що виїжджають із районів проведення бойових дій, зможуть отримати на залізничних вокзалах одноразову грошову допомогу:

- 3000 гривень на кожну дитину чи людину з інвалідністю;
- 2000 гривень на кожного дорослого віком від 18 років.

Працівники залізниці збирають відомості про тих пасажирів евакуаційного потяга, яким необхідна фінансова допомога. Ці дані одразу передають працівникам Укрпошти. Так, після виходу з потяга люди можуть отримати грошову допомогу на вокзалі у спеціально обладнаному пункті.

Ціни на газ та тепло для населення під час війни підвищуватись не будуть – ОП

Вартість газу та теплоенергії для населення мають залишитись без змін щонайменше на період війни, заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко після селекторної наради з головами обласних військових адміністрацій, мерами міст, представниками НАК «Нафтогаз» та Уряду.

За його словами, наразі вже проробляються варіанти компенсації дельти між ринковою вартістю газу та чинним тарифом для споживачів. Підприємствам теплокомуненерго цю різницю має відшкодувати держава.

Якщо втрачений зв'язок: в Україні працює кол-центр з розшуку осіб зниклих безвісти

Для того, щоб повідомити про зниклу людину, необхідно звернутися на «гарячу лінію» кол-центру за номером 0 800 339 247 з понеділка по п’ятницю з 9:00-18:00.

У суботу і неділю кол-центр працює у віддаленому режимі. Інформація приймається у вигляді повідомлень на номер 095 896 0421 у вайбер та телеграм.

Понад 38,3 мільярда гривень – збитки за знищення росією понад 17 тисяч гектарів лісу на Луганщині

Унаслідок пожеж, що виникли через військову агресію російських військ, зазнали пошкоджень території природно-заповідного фонду Національний природний парк «Кремінські ліси», Гідрологічний заказник місцевого значення «Кремінські каптажі» та частина Луганського природного заповідника «Трьохізбенський степ».

Допомогу за е-лікарняним тепер можна отримати на підставі витягу

Електронні лікарняні продовжують формуватися і в умовах воєнного стану, а Фонд соціального страхування України штатно здійснює їх оплату.

Із травня отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи по вагітності та пологах українці можуть не лише на підставі оригіналу е-лікарняного, але і його витягу – відповідна постанова правління Пенсійного фонду України від 02 травня 2022 року № 4-1 «Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності» була зареєстрована в Міністерстві юстиції України 18.05.2022 за № 532/37868.

Потягом Покровськ - Львів 29 травня безкоштовно евакуюють

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

29 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Волонтери евакуювали 12 жителів Привілля

«Упродовж травня волонтери з Черкащини допомагали нам евакуювати мешканців Привілля. Десятки врятованих життів щодня. Зараз їх героїчний транспорт ремонтується, але допомогли волонтери з Волині. Завдяки зі злагодженою взаємодією з місцевим громадянським активом 28 травня з-під самого фронту вдалося вивезти 12 людей», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Річницю міста сєвєродончани зустрічають у підвалах, по області двоє знайдених загиблих, поранені, зруйновано близько 60 будинків, – Сергій Гайдай

Він пояснив, що під час безперервних обстрілів не завжди швидко вдається дістатися місць нових руйнувань і перевірити їх на наявність або відсутність жертв.

Тому, спираючись на щоденно зростаючу кількість пошкодженого житла, загиблих може бути більше.

Звернення Сергія Гайдая з нагоди 88-ї річниці Сєвєродонецька та Дня хіміка

Шановні земляки! Дорогі сєвєродончани!

Ніхто не розуміє слова «втратити найдорожче» так, як ми! Адже місто, яке ми будували 88 років, рашисти майже зрівняли із землею за 88 днів!

Історія повторюється, сьогодні, як й у 2014 році, свій День народження Сєвєродонецьк зустрічає під ворожим вогнем.

Але, як і вісім років тому, ми будемо нищити і гнати ворога, але вже не за Донець, а до самого східного кордону України.

Терор став сьогодні фактично єдиною формою дій Росії і щодо України, і щодо Європи – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Завершився 94-й день повномасштабної війни. Ситуація дуже складна. Особливо в тих районах на Донбасі й на Харківщині, де російська армія намагається вичавити хоча б якийсь результат для себе.

Ключові напрямки боротьби на фронті – це, як і раніше, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Попасна та інші міста, на яких зосереджений російський наступ.

Але наша оборона тримається. Там невимовно складно. І я вдячний усім, хто витримує цей натиск окупантів.