Архів новин

31 мая 2022

У Лисичанській багатопрофільній гімназії, яку знищили рашисти, мав би пролунати останній дзвоник – випускники зробили зворушливе відео

Сьогодні по усіх навчальних закладах Сєвєродонецького району мали б лунати останні дзвоники, але більшість випускників прощались зі своїми альма-матер онлайн.

Серед них й 70 вихованців Лисичанської багатопрофільної гімназії №17.

Нагадаємо, 100 - річна будівля навчального закладу, яка є частиною Бельгійської архітектурної спадщини міста, нещодавно була знищена ворожим вогнем. Тож, випускники та їхні наставники створили зворушливе відео, у якому зізнались у любові рідній гімназії та висловили надію на її відновлення після нашої Перемоги.

Допомога ВПО: держпослуги, що актуальні під час війни на Гіді

Яка допомога доступна від держави та як її отримати українцям, що вимушено евакуювалися до безпечніших регіонів України, або постраждали внаслідок воєнних дій, збройних конфліктів або вибухонебезпечних предметів, можна дізнатися на Гіді з держпослуг.

Чи приїде «швидка» під час комендантської години?

Відповідь — так. «Швидка» продовжує працювати цілодобово і виїжджає на виклики навіть під час комендантської години.

Але пацієнтам потрібно пам'ятати умови, за яких слід викликати бригаду екстреної допомоги.

Слід зауважити, що бойові дії ускладнюють роботу бригад екстреної медичної допомоги. До прикладу, за оголошення повітряної тривоги можлива затримка у виїзді бригад «екстренки».

Алгоритм видачі трудової книжки працівнику

Жодних особливих умов зберігання трудових книжок працівників правовий режим воєнного стану не визначає. Змін з цього приводу у законодавстві немає: зберігати трудові книжки працівників має підприємство, на якому вони працюють, обов’язково видавати трудову книжку потрібно лише у разі, якщо працівник звільняється (п. 3 постанови Кабміну від 27.04.1993 №301 «Про трудові книжки працівників»).

Як допускається діяти в умовах воєнного стану

Отримати необхідні послуги переселенці можуть у понад 2,5 тисячах ЦНАПів - перелік

Під час війни Центри переформатували свою роботу, щоб не тільки надавати звичні адмінпослуги, але й закривати найактуальніші запити від українців.

Серед них: послуги для ВПО, компенсація за прихисток переселенців та повідомлення про пошкоджене майно. Зараз це найпопулярніші послуги в ЦНАПах.

Знайти найближчу до вас точку доступу до адмінпослуг можна на платформі Дія.Центрів: https://cutt.ly/wHRB0SK

У червні працюючі пенсіонери отримають перераховані пенсії із доплатою за квітень і травень

У червні працюючі пенсіонери одержать підвищені, починаючи з квітня, розміри пенсії після перерахунку відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

На рахунки працюючих пенсіонерів в уповноважених банках та у виплатних відомостях Укрпошти разом з підвищеною пенсією за червень включається доплата до раніше виплачених пенсій за квітень і травень.

Перерахунок Пенсійний фонд України здійснив автоматично на підставі звітності роботодавців про страхових стаж та заробітну плату, набуті після 1 березня 2020 року. 

Спортсмен із Сєвєродонецька – переможець міжнародного турніру з дзюдо

Дзюдоїсти області взяли участь у міжнародному турнірі «CUPA INTERNATIONALA BLACK SEA JUDO CUP» серед юнаків та дівчат 2007-2008 років народження, що відбувся у Румунії (місто Констанца).

Нашу команду представляли два вихованця Сєвєродонецької КДЮСШ № 1.

За підсумками Олег Кисельов став чемпіоном у ваговій категорії U66 кг (здобувши перемоги у чотирьох зустрічах).

Назар Макешин посів сьоме місце у ваговій категорії до 60 кг.

Із Покровська 31 травня безкоштовний потяг вирушить до Львова

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

31 травня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Співробітників ДСНС Луганщини відзначено державними нагородами

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський нагородив орденами «За мужність» ІІІ ступеня рятувальників Луганщини, які виконували службові обов’язки в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, ліквідовуючи наслідки збройної агресії рф.

Відзначено старшого сержанта служби цивільного захисту Ігоря Кривка, старшого лейтенанта служби цивільного захисту Андрія Хриника, майора служби цивільного захисту Віталія Шахова, полковника служби цивільного захисту Євгена Туркіна.

Двоє загиблих та троє поранених в Лисичанську, загалом четверо, росіяни штурмують в районах Сєвєродонецька та Тошківки, зруйнували дитсадок в Гірському, – Сергій Гайдай

«Ми не знаємо, скільки жертв за останні два дні серед цивільного населення в тих районах Сєвєродонецька, до яких увійшли бойовики. Напевно, багато хто  із нас з обуренням передивлявся відео, де їх радо зустрічають місцеві. Здебільшого, це постановочні сцени. Тисячі, які залишилися в місті, бояться помсти або розправи без причин, як то було в Бучі, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Або як учора в Лисичанську, де росіяни розстріляли авто із французькими журналістами.

Європі у будь-якому разі доведеться відмовитися від російської нафти та нафтопродуктів, бо це про незалежність самих європейців від енергетичної зброї РФ – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Сьогодні одним з головних завдань дня була комунікація для затвердження Європейським Союзом шостого санкційного пакету.

Пауза з погодженням нових санкцій у Європі вже надто затягнулася. Пʼятий санкційний пакет був запроваджений ще 8 квітня. Тож минуло дуже багато часу без посилення європейських санкцій проти Росії.