Архів новин

01 июня 2022

Працює гаряча лінія МВС для звернень рідних та близьких полонених, зниклих безвісти та загиблих українських захисників

Сьогодні з 12:00 розпочала роботу "гаряча лінія" МВС для звернень рідних та близьких полонених, зниклих безвісти та загиблих українських захисників.

Для прийому дзвінків одночасно буде працювати десять телефонних ліній.

Кожен зможе залишити інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, а також роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти та загиблих осіб.

Номер багатоканального телефону: +380894201866

Розроблено демонстраційний варіант магістерського тесту навчальної компетентності

Для вступу до магістратури за спеціальностями галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право»), необхідно буде пройти магістерський тест навчальної компетентності (МТНК). Випробування проходитимуть у онлайн-форматі.

Право на дострокове призначення пенсії за віком надано одному з батьків тяжко хворих дітей

Законом України від 15 лютого 2022 року № 2040-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства” внесено зміни, зокрема, до статті 115 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Право на дострокове призначення пенсії за віком надано одному з батьків дітей (хворих на тяжкі, рідкісні захворювання, яким не встановлено інвалідність), які виховали їх до досягнення шестирічного віку.

Допомога ВПО: оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Переглянути наказ за посиланням: https://www.minre.gov.ua/doc/doc/74

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалася одна громада у Дніпропетровській та три у Запорізькій областях.

Бажаючі взяти дитину на виховання у сім’ю зможуть подати необхідні документи онлайн

Уряд ухвалив рішення, яке спрощує для бажаючих взяти дитину на виховання у сім’ю подання документів та отримання первинної консультації завдяки цифровізації. 

Більше 2 мільйонів внутрішньо переміщених осіб отримали майже 9 мільярдів гривень допомоги на проживання, за останній тиждень – 1,6 мільярдів гривень

Протягом квітня-травня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики спрямувало майже 9 мільярдів гривень.

В результаті, допомогу на проживання отримали більше 2 мільйонів людей.

Зокрема, протягом останнього тижня було перераховано дев`ятий транш в розмірі 1,6 мільярдів гривень для виплати допомоги на проживання майже 272 тисячам людей.

Ощадбанк перераховує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати.

1 червня курсуватиме евакуаційний потяг сполученням Покровськ - Львів

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

1 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів
 

На соціальній платформі єДопомога відтепер можна подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій

На соціальній платформі єДопомога (https://edopomoga.gov.ua) реалізована можливість подати заявку на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій.

Із 31 травня люди, які знаходяться на тимчасово окупованих, деокупованих територіях або територіях, на яких відбуваються активні бойові дії, а також внутрішньо переміщені особи можуть сформувати на соціальній платформі єДопомога заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій.

Росіяни відкрили вогонь по заводу «Пролетарій» та об’єднанню «Азот», увійшли у центральні райони Сєвєродонецька, – Сергій Гайдай

«Так, росіяни ведуть штурмові дії, закріплюються в центрі Сєвєродонецька, при цьому продовжуючи руйнувати інфраструктуру і об’єкти промисловості. О 18:55 вони з літака атакували об’єднання «Азот», внаслідок чого стався викид отруйних речовин. Вдень ворог здійснив артилерійський обстріл заводу «Пролетарій» в Лисичанську – зафіксовані пошкодження декількох приміщень. Продовжується цинічне знищення житлового фонду», – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Звернення Сергія Гайдая з нагоди Дня захисту дітей

1 червня увесь світ відзначає День захисту дітей. У мирний час його можна було б назвати Днем неслухняності, адже зазвичай ми дозволяли нашій малечі будь-які забаганки. Але не сьогодні…бо відтепер кожний з них подорослішав на війну.

Щонайменше 676 маленьких українців вже постраждали від «руZZького миру», серед них 48 дітей з Луганщини.

Ще понад 180 тисяч дітлахів, зокрема дві тисячі сиріт, незаконно депортували на окуповані території.

Кожен і кожна має бути лобістом постачання Україні важкої зброї, яка може прискорити нашу перемогу – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Нарешті маємо конкретику щодо шостого санкційного пакету Європейського Союзу проти Росії за цю війну. Пакет погоджено.

Його затвердження й набрання ним чинності триватиме ще деякий час. Але вже зрозумілі ключові елементи пакету, а головне – його напрямок.

Європейські країни погодилися на значне обмеження імпорту нафти з Росії. І я вдячний усім, хто працював для досягнення цієї згоди. Практичний результат – це мінус десятки мільярдів євро, які Росія тепер не зможе спрямувати на фінансування терору.