Архів новин

02 июня 2022

Підприємництво для школярів, діджитал-фізкультура та цифрові професії. Освітні серіали для дітей від Дія.Цифрова освіта

Опановуйте разом із дітьми нові знання та сучасні навички. Пропонуємо добірку освітніх серіалів:

- Підприємництво для школярів: https://bit.ly/3z7NhUh.
Доступно та зрозуміло про створення власної справи від ідеї до реалізації.

- Діджитал-фізкультура для школярів: https://bit.ly/3zaPyxO.
Уроки проводять гравці футбольного клубу «Шахтар» — капітан команди Андрій Пятов і захисник Сергій Кривцов.

В Україні створили веб-сайт про шкільну освіту дітей, які вимушено виїхали за кордон

Державна служба якості освіти спільно з ініціативою «Система забезпечення якості освіти», що впроваджується в межах проекту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), створили веб-сайт про шкільну освіту дітей, які вимушено покинули Україну. Ресурс містить опис системи освіти України, базу українських навчальних програм англійською мовою та відповіді українською на поширені запитання батьків дітей.

Військовим, які зараз боронять Луганщину, передадуть книги «Листи на фронт» із побажаннями від маленьких жителів області

Книгу «Листи на фронт», в якій опубліковані кращі прозові та віршовані твори дітей Луганщини про своїх Захисників – військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, Прикордонної служби та інших – видано друком до Дня захисту дітей.

Видання підготовлене Управлінням зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Збірка листів маленьких луганчан, складена з їх малюнків, віршів, есе та біографічних нарисів про сучасних героїв, передають на фронт військовослужбовцям, які зараз боронять Луганщину від російського агресора, та презентована іноземним гостям України.

До 7 червня вступникам необхідно підтвердити участь в основній сесії тестування

224 тисячі цьогорічних випускників одинадцятих класів є потенційними вступниками до ЗВО.

Станом на 1 червня 2022 року майже 190 тис. потенційних вступників уже обрали місце для складання тестування, з них понад 20 тис. – за кордоном.

Національний мультипредметний тест у 2022 році відбуватиметься в три сесії: 

- основна: 18 липня – 10 серпня;
- додаткова: 16 – 20 серпня;
- спеціальна: 12 – 16 вересня.

Для участі в основній сесії випускники повинні двічі підтвердити свою участь у тестуванні: з 20 травня до 7 червня та з 21 червня до 7 липня.

Міжнародна організація з міграції допоможе переселенцям

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Міжнародна організація з міграції підписали Угоду про співробітництво з метою поліпшення житлових умов, надання допомоги та захисту внутрішньо переміщених осіб.

Сторони угоди також обговорили реалізацію проєкту з економічної реінтеграції внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу, який має два компоненти:

1) грантова програма, спрямована на підтримку діючих мікропідприємств (до 10 робочих місць) у таких областях України, як Львівська, Закарпатська, Київська (крім м. Київ), Чернігівська та Сумська.

Працівник-переселенець має право припинити трудові відносини через центр зайнятості

Працівники, які вимушено евакуювалися до більш безпечних регіонів та отримали статус внутрішньо переміщених осіб, мають право припинити трудовий договір в односторонньому порядку.

Для цього необхідно подати до центру зайнятості заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору.

Датою припинення трудового договору є день, наступний за днем подання заяви ВПО.

Центр зайнятості за місцем проживання внутрішньо переміщеної особи у день припинення трудового договору повідомляє про це:

Сполученням Покровськ - Львів курсуватиме 2 червня евакуаційний потяг

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

2 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Сергій Гайдай: на сєверодонецькому «Азоті» росіяни пошкодили склад із метанолом, в Лисичанську влучили в лікарню

«Наші військові стримують ворога, тому той продовжує нищити інфраструктуру і промисловість Сєвєродонецька. Росіяни роблять все, щоб потім можна було заявити про відсутність можливості відновлення. Вони за вісім років жодної копійки не вклали у відбудову окупованої в 2014 році частини Луганщини, не збираються і зараз. Тому й руйнують, – наголосив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації 2 червня. – Вчора зранку вони декілька разів цілили по об’єднанню «Азот». Влучили в один із адміністративних корпусів та склад, де зберігався метанол.

Кожна людина має значення, це головне, що відрізняє нас від окупантів – звернення Президента України

Українці й українки!

Захисники й захисниці!

Щороку 1 червня ми відзначаємо День захисту дітей. Особливий день, коли дорослі приділяють спеціальну увагу питанням прав дітей, безпеки й розвитку наших діточок. Але з 24 лютого в нашій країні змінилося все. І буквально кожен день тепер – це для нас день захисту. Захисту всіх наших людей, дітей, нашого майбутнього. Захисту вільної країни, у якій кожна дитина зможе, коли виросте, жити таким життям, яким вона захоче. Без примусу й пригноблення.