Архів новин

03 июня 2022

«Мир», «перемога», «Україна» – три слова, задля яких ми боремося протягом уже ста днів після восьми років – звернення Президента Володимира Зеленського

Великий народе великої України!

Рівно сто днів тому всі ми прокинулися в іншій реальності. Рівно сто днів тому прокинулися інші ми. Коли українців будить не промінь сонця, а вибухи ракет, які влучають у наші домівки, тоді прокидаються зовсім інші українці.

У 2014 році Росія прийшла до нас з одним словом, з новим словом. І це слово «війна». 24 лютого Росія додала до цього слова ще одне, зробивши словосполучення «повномасштабна війна».

Переселенці з Луганщини зустрілись у Львові на день народження рідної області

84-у річницю заснування Луганської області відзначали у Львові, який надав прихисток десяткам тисяч жителів нашого регіону.

Три місяці тому чи два, хтось вимушений був покинуту рідну Луганщину вже в травні.

Але всі, хто забажав, зустрілися сьогодні, 3 червня, у Львові на проспекті Свободи.

Там біля пам’ятника Тарасу Шевченку музиканти академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під відкритим небом виконали твори українських композиторів.

Рятувальники Луганщини отримали відзнаки МВС України

Заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Дмитро Бондар вручив співробітникам ДСНС Луганської області відзнаки МВС України - за особисту мужність і самовідданість, виявлені особовим складом ГУ і підпорядкованих підрозділів при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час військової агресії з боку російської федерації, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, наданні допомоги постраждалому населенню.

Надзвичайники отримали нагрудні знаки «За відвагу в службі», «Знак пошани», Листи подяки МВС.

Затверджені дати реєстрації та проведення сертифікації вчителів у 2022 році

Міністерство освіти і науки України затвердило Календарний план організації незалежного тестування професійних компетентностей учасників сертифікації педагогічних працівників у 2022 році.

Цьогоріч незалежне тестування вчителів початкової школи відбудеться 10 вересня. Тест міститиме 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Результати тестування визначатимуть на підставі набраної учасником сертифікації кількості балів за виконання всіх тестових завдань.

В Україні запрацювала електронна платформа для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору від війни з росією

Для якнайшвидшої відбудови аграрного потенціалу України важливим кроком є саме фіксація та документування завданих збитків, їх оцінка.

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» за підтримки Мінагрополітики створила електронну платформу для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору України.

За допомогою цього інструменту суб’єкти господарювання (фермери, господарства, сільгосппідприємства) можуть подати заявку та повідомити про завдані їм збитки для опрацювання органами державної влади із подальшим відшкодуванням та компенсацією.

Розпочав роботу хаб нової української школи (https://nushub.org) для підтримки вчителів та учнів за кордоном

Розпочав роботу хаб Нової української школи (https://nushub.org) – безкоштовний централізований ресурс, що збирає освітні технології та навчальні матеріали для підтримки українських біженців, де б вони не знаходились.
Нова платформа https://nushub.org стане важливим інструментом для вчителів під час організації освітнього процесу.

Жителям Луганщини розпочали виплачувати пенсії за червень

Учора Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, розпочато фінансування пенсій червня.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 97,03 млн гривень або 100 % до потреби дня.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

Евакуаційний потяг сполученням Покровськ - Львів вирушить 3 червня

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

3 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів
 

Вашій увазі опитування щодо 100 днів війни росії проти України

Від сумної дати початку повномасштабної агресії росії проти України минає 100 днів. Але наша боротьба триває.

Україна чинить опір та прагне скорішої перемоги. Ми залучаємо підтримку всього цивілізованого світу, допомагаємо один одному, гуртуємось та працюємо. І незалежно від того, де саме тимчасово перебувають громадяни України, віримо у те, що Україна вправно рухається до перемоги над жорстоким та підступним ворогом.

Сьогодні і щодня країні важливо як кожен українець бачить майбутнє держави, що надихає та підтримує. Важлива думка кожного з вас.

Росіяни мріяли захопити Київ за 3 дні, тепер їх мрія – Сєвєродонецьк, який витримав 100 днів, – Сергій Гайдай

Росіяни, тверезо оцінюючи потужність власної армії, виміряли нашій державі три доби життя – переможний парад агресора мав відбутися ще взимку, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Вже літо, а «друга армія світу» застрягла на Луганщині. Пішла на дно Сіверського Дінця. Щоправда, не уся, лише близько 80 одиниць техніки та особовий склад. Напевно, ніде ворог не втрачав стільки за три дні, як у Білогорівці. Зважте, не під Києвом, не в Мукачевому – в Білогорівці, де до війни мешкали 852 людини», – наголосив очільник області.

Сергій Гайдай: бої у Сєвєродонецьку тривають, по Мирній Долині росіяни нанесли авіаудар

«Не маючи значних досягнень на фронті, ворог звітує черговими перемогами над цивільною інфраструктурою – б’є по домівках та підприємствах. «Руський мир» в їхньому розумінні – це степ навкруги. Лише в Сєвєродонецьку, де точаться бої в центрі міста, пошкоджено дев’ять будинків. У Лисичанську – два, а також інфраструктура та транспорт пожежної частини. Зокрема, чотири автомобілі, на яких б могли виїжджати на пожежі і рятувати життя. 16 будинків зруйновано в Гірському, шість – в Золотому, ще три – в Тошківці», – відзначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Ми вже почали працювати над новими санкційними пакетами проти Росії, вона заплатить повну ціну за знищення життя сусідів – звернення Президента України

Українці! Українки!

Наші захисники й захисниці!

Маємо три серйозні новини. По-перше, Європейський Союз поступово рухається до впровадження шостого санкційного пакету. Якщо відверто, це дається дуже складно. Оскільки сенс цього санкційного пакету – передусім у нафті.

Світ нарешті відмовляється від російської нафти. Причому інші країни, які видобувають значно якіснішу й легшу нафту, готуються замістити російське постачання. Тож на цьому напрямку для держави-агресора мінусуються величезні суми.

Сергій Гайдай звернувся до земляків з приводу 84-ї річниці від дня утворення Луганської області

Дорогі земляки!

Сьогодні ми б’ємося та тримаємося за кожний метр луганської землі!

І, попри усі заяви рашистів, Луганщина зустрічає свій День народження під Українським прапором!

100 днів вони рівняють із землею все, що відрізняло Луганську область від так званої «ЛНР».

Ціна руZZького миру: понад 400 км розбитих доріг європейського рівня. Майже 70 сучасних шкіл та 50 дитячих садочків.