Архів новин

04 июня 2022

Інвалідність та втрату професійної працездатності для осіб, строк повторного огляду яких припав на період дії воєнного стану, продовжено автоматично

Відповідно до урядових рішень, прийнятих під час війни, інвалідність та ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках) для осіб, строк повторного огляду яких припав на війну, продовжується до останнього числа шостого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо раніше не буде проведено повторний огляд.

З урахуванням зазначеного Урядом також автоматично продовжено виплату всіх пенсій і соціальних допомог по інвалідності, а також термін дії індивідуальної програми реабілітації для зазначених осіб.

Мінна безпека. Що потрібно знати та виконувати

Оминайте снаряди, які не розірвались. Під час обстрілу деякі снаряди можуть не спрацювати одразу. Але вони готові вибухнути будь-якої миті. Не можна підбирати такі «трофеї».

Не беріть  в руки знайдені предмети. Зокрема, дитячі іграшки та гаджети, які розкидані на землі - це можуть бути замасковані вибухові пристрої. Поясніть це дитині.

Заборонено:

▪️наближатися до вибухонебезпечного предмета;

▪️пересувати його або брати до рук;

▪️розбирати, кидати, бити по ньому;

▪️розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет;

Платформа єДопомога: допомогти ліками українцям можна в декілька кліків з будь-якої країни світу

Із 3 червня на платформі єДопомога з’явилась можливість допомогти онлайн постраждалим від війни лікарськими засобами, сплативши онлайн Передплату в декілька кліків та з будь-якої країни світу: https://social.edopomoga.gov.ua/ua/

Рейтинг найпопулярніших міст складання національного мультипредметного тесту в Україні та за кордоном

Майже 200 тис. потенційних учасників НМТ підтвердили намір пройти тестування. В Україні тест готові складати понад 176 тис. осіб, за кордоном – близько 21 тис. 

Рейтинг найпопулярніших міст для складання НТМ в Україні:

Київ – 15 823;
Львів – 7 438;
Дніпро – 7 203;
Одеса – 5 322;
Вінниця – 5 126;
Запоріжжя – 5 110.

За кордоном:

Берлін (Німеччина) – 3 157;
Мюнхен (Німеччина) – 2 565;
Варшава (Польща) – 2 104;
Прага (Чехія) – 1 884;
Краків (Польща) – 1 572.

4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок російської агресії

День пам’яті встановила Верховна Рада України у 2021 році. Дата 4 червня обрана не випадково – цього дня у світі відзначають Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії.

Від 2014 року, як зазначається у постанові ВРУ щодо пам’ятної дати, у Луганській і Донецькій областях через збройну агресію рф та інші дії держави-агресора загинули щонайменше 240 дітей. А за 100 днів повномасштабної війни росії проти України жертвами агресивної політики Кремля та воєнних злочинів російської армії стала щонайменше 261 дитина. Ще 463 дитини (лише за попередніми даними) – були поранені.

Відучора єдиним номером цілодобової «гарячої лінії» Мінреінтеграції з кризових питань є короткий номер 1548

За цим номером оператори кол-центру нададуть консультацію з питань роботи гуманітарних коридорів, допомоги внутрішньо переміщеним особам, взаємодії органів державної влади місцевого самоврядування щодо забезпечення населення гуманітарними потребами тощо.

З питань, які стосуються військовополонених та загиблих, утримуваних рф цивільних осіб, зниклих безвісти та депортованих, ви можете звертатися на «гарячу лінію» Національного інформаційного бюро за коротким номером 1648.

4 червня із Покровська до Львова вирушить евакуаційний потяг

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

4 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

За перші три дні надійшло майже 600 тисяч заявок на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій через портал єДопомога

За першу добу після відкриття 31 травня можливості подання заявки на отримання допомоги від міжнародних організацій через інформаційну платформу єДопомога (https://edopomoga.gov.ua) до Міністерства соціальної політики надійшло понад 250 тисяч звернень, станом на 3 червня подано вже майже 600 тисяч.

Сергій Гайдай: четверо загиблих у Гірській громаді, росіяни штурмують Сєвєродонецьк

У місті Гірське 3 червня від обстрілів російською армією загинули мати з дитиною.

Ще одне несумісне із життям поранення отримав житель міста Золоте. Також стало відомо про загиблого три дні тому мешканця Гірського.