Архів новин

06 июня 2022

Президент у День журналіста вручив державні нагороди працівникам медіа та членам родин загиблих журналістів

З нагоди Дня журналіста Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським працівникам медіа та членам родин представників ЗМІ, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Глава держави висловив подяку всім журналістам, які впродовж 103 днів цього вторгнення та восьми років війни Російської Федерації проти України талановито, людяно й від щирого серця виконували свою роботу як у кадрі, так і поза ним. 

Володимир Зеленський відзначив двох журналістів Луганщини державними нагородами

Це кореспондент ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Анастасія Волкова та фотокореспондент українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексій Ковальов.

Кожному з них Президент України Володимир Зеленський у День журналіста вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Із 24 лютого, коли більшість жителів області, у тому числі і майже усі журналісти, вимушена була покинути свої домівки, Олексій Ковальов та Анастасія Волкова разом із небагатьма колегами залишилися на Луганщині.

Із 27 червня розпочинається реєстрація на вступну кампанію до магістратури

Реєстрація осіб, які бажають взяти участь  у магістерському комплексному тесті (МКТ) та/або  магістерському тесті навчальної компетентності (МТНК), триватиме з 27 червня до 18 липня включно. Її здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти.

Заклади вищої освіти розмістять на своїх офіційних вебсайтах електронну(-і) адресу(-и) приймальної комісії, а також номери телефонів, за якими вступники зможуть отримати консультацію.

Телефони «гарячих ліній» пенсійного фонду Луганщини

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області працюють два номери телефонної «гарячої лінії»: (068) 300-40-86; (095) 802-61-38.

Дистанційно отримати консультацію або звернутись за роз’ясненням до Головного управління пенсійного фонду України в Луганській області можна за допомогою наступних каналів зв’язку:

Як уникнути інфекційних хвороб у місцях перебування переселенців і біженців?

1. Мийте руки перед вживанням їжі або користуйтесь антисептиком
2. У разі кашлю та чхання прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя
3. Намагайтеся користуватися окремими пляшкою води, тарілкою, столовими приладами
4. Не торкайтеся руками обличчя
5. Не вживайте продукти, що швидко псуються, після завершення терміну придатності, мають нехарактерний запах, колір чи текстуру

Зверніться за медичною допомогою, як тільки у вас з'явилися симптоми будь-якої інфекції та ви перебуваєте у безпеці.

6 червня сполученням Покровськ - Львів вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

6 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

За понад сто днів цієї війни росіяни вбили 32 журналістів

За понад сто днів цієї війни росіяни вбили 32 журналістів. Із них 11 стали випадковими жертвами, 13 поклали життя у лавах Збройних сил, а 8 загинули під час роботи, показуючи людям правду. Наше завдання — пам’ятати імена кожного і кожної.

Сергій Гайдай звернувся до журналістів Луганщини

Шановні журналісти!

Сміливість буває двох видів: фізична – перед обличчям особистої небезпеки, і перед власною совістю. Разом вони складають мужність, яку ви продемонстрували, ризикуючи власним життям, щоб розповісти світу правду про події на Луганщині.

Ваші телевізійні сюжети, фото та пости у соціальних мережах стали літописом рашистських злочинів проти людяності, за які їм ще доведеться відповісти.

Окрема шана луганським журналістам, які відклали «перо» та взяли у руки зброю. Для них слова «вісті з фронту» сьогодні мають прямий сенс.

Сергій Гайдай: росіяни штурмують Сєвєродонецьк, багато руйнувань у Гірській громаді

А ще рятувальники ліквідували пожежу на площі близько 1 000 кв. метрів в Лисичанську. Росіяни обстріляли пекарню, яяка до останнього випікала хліб для місцевих жителів, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками робочої поїздки до Запорізької, Донецької та Луганської областей

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні в мене нічне звернення, тому я коротко.

Багато роботи було. Нескінченна доба. Був у Запоріжжі, Запорізькій області. Підтримав наших військових, нагородив найкращих. Заслухав доповідь. Були на позиціях.

Провів зустріч з головою обласної державної адміністрації, місцевим керівництвом поліції, Служби безпеки, а також деякими мерами тимчасово окупованих міст.

Володимир Зеленський відвідав позиції українських військ у районі Бахмута та Лисичанська

Президент України Володимир Зеленський відвідав командні пункти та передові позиції українських військ у районі Бахмута Донецької області та Лисичанська, що на Луганщині. 

Глава держави заслухав інформацію щодо оперативної обстановки на цих ділянках фронту, а також звіт про матеріально-технічне забезпечення українських захисників.

Володимир Зеленський також поспілкувався з військовими та вручив їм державні нагороди й цінні подарунки.