Архів новин

10 июня 2022

Сергій Гайдай: підтримуємо переселенців, яким зараз найважче

Із ініціативи начальника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая розширено географію і перелік громадян - отримувачів гуманітарної допомоги.

Так, сьогодні, 10 червня, організовано передачу наборів гуманітарної допомоги для наших переселенців у Новомосковську Дніпропетровської області.

На платформі єДопомога з’явилась можливість перевірити статус заявки на виплату від міжнародних організацій

Відсьогодні на соціальній платформі єДопомога доступна можливість перевірити статус заявки на допомогу від міжнародних організацій.

Для перевірки потрібно:

1. Перейти за посиланням та натиснути кнопку “Перевірка статусу заявки”
https://aid.edopomoga.gov.ua
2. Вказати реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) (раніше індивідуальний податковий номер (ІПН) та номер телефону
3. Натиснути кнопку “Перевірити статус”, після чого дізнаєтесь статус заявки.

Особам з інвалідністю проходити повторний огляд під час війни не потрібно

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що на період дії воєнного стану суттєво спрощено процедуру встановлення та продовження інвалідності.

Відтепер для отримання соціальних виплат особам з інвалідністю проходити повторний огляд для підтвердження інвалідності не потрібно, оскільки, згідно з постановою КМУ № 390, термін дії інвалідності та Індивідуальна програма реабілітації (ІПР) подовжено на період дії воєнного стану.

Збільшено виплати пенсіонерам, які відстрочили вихід на пенсію

Відповідно до законодавства, яке діяло до 30 квітня 2022 року, до пенсій за віком особи, які після призначення пенсій працювали та відмовились від отримання пенсій, або після набуття права на пенсію працювали і виявили бажання отримувати пенсію з більш пізнього строку, встановлювались надбавки згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення» у розмірі 10 % від основного розміру пенсії (що виплачувався до дати набуття чинності Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» - 01.01.2004) за кожний повний рік роботи після призначення пенсії, але не більше 40 %.

Доступ до інтернету і зв’язку на окупованій території: поради

Збройні формування російської федерації та її окупаційні адміністрації активно від’єднують українців на тимчасово окупованих територіях від зв’язку та інтернету, щоб вони не могли дізнатися правду про ситуацію в Україні, зокрема, про злочини, які вчиняє рф. Що робити в такому випадку?

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України оприлюднила прості інструкції для жителів окупованих територій, де відрізаний доступ до українського інтернету та мобільного зв’язку.

Сєвєродончанка ініціювала електронну петицію про присвоєння Сєвєродонецьку почесної відзнаки «Місто-герой України»

Сьогодні, 10 червня, на веб-сайті офіційного інтернет-представництва Президента України оприлюднено електронну петицію «Про присвоєння почесної відзнаки «Місто-герой України» Сєвєродонецьку Луганської області».

10 червня розпочинається додатковий період реєстрації на участь в НМТ

Якщо вступник не встиг заповнити реєстраційну картку до 19 квітня, проте має бажання проходити тестування, він зможе зареєструватися і взяти участь у додатковій сесії НМТ.

Для цього потрібно дотримуватись наступного алгоритму.

Понад 15 тисяч працюючих пенсіонерів Луганщини у червні отримуватимуть підвищені пенсії з доплатою за квітень і травень

У Луганській області налічується 53,5 тисячі працюючих пенсіонерів, що складає 16,6 % від їх загальної кількості пенсіонерів.

Автоматичний перерахунок з урахуванням страхового стажу із 1 квітня був доцільним 15,1 тисячі пенсіонерам. Середній розмір підвищення склав 93,26 грн.

З урахуванням стажу та заробітної плати відбулося підвищення у 1,01 тисячі працюючих пенсіонерів. Розмір їх пенсії збільшився в середньому на 200,77 грн.

Із Покровська 10 червня вирушить евакуаційний поїзд до Львова

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

10 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Із Лисичанська евакуювали 16 жителів, з яких троє – діти, – Сергій Гайдай

«Вже понад місяць кожна спроба евакуюватися є ризиком для життя. Але залишатися в містах т селах Луганщини зараз ще небезпечніше. Тому дякую всім, хто шукає і збирає бажаючих, хто безпосередньо евакуює, хто зустрічає в безпечному регіоні України, рятує їх від «руського миру», – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Так, лише за учора співробітниками національної поліції, рятувальниками та волонтерами евакуйовані 16 жителів Лисичанська, серед яких троє малолітніх дітей.

Сергій Гайдай: Сєвєродонецьк тримається, однак росіяни нищать все на своєму шляху

«Вони нічого не відбудували за вісім років в Луганську, не намагаються навіть відновити воду чи електрику в Попасній та Рубіжному – тільки нищать. «Руський мир» – це пустеля. Цієї мети й намагається досягти ворог. Кому заважав Льодовий палац, або цех виробництва аміаку на «Азоті» – один із основних підрозділів підприємства? Визволили тисячі людей від надії на роботу», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Бойові дії в Сєвєродонецьку тривають. Як і в населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, – зазначає Сергій Гайдай.

В українському суспільстві можуть бути тільки ті, хто захищає нашу незалежність, і ті, хто працює, щоб забезпечити цей захист – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Нещодавно завершив розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Говорили передусім про оборонну підтримку. Звісно, це ключова тема. Поінформував Еммануеля про ситуацію на передовій, про можливий розвиток протистояння найближчими днями й тижнями, про наміри російських окупантів і про нашу протидію.

Звичайно, детально говорили про європейську перспективу України. Готуємося до відповіді на нашу заявку щодо кандидатства.