Архів новин

11 июня 2022

На підтримку Сєвєродонецька зіграно благодійний футбольний матч

Місто тримає мужній опір та є наразі найгарячішою точкою війни.

«Про це знає кожен українець і про це потрібно говорити всьому світу», — наголошують організатори проєкту.

Тому вчорашній благодійний матч між «Динамо» U-16 та «Л'Успіталет» команда проєкту присвятила підтримці Сєверодонецька, аби привернути увагу до драматичних подій у місті.

Так, юні динамівці вийшли на поле у футболках з написом «Sievierodonetsk is Ukraine». Таке саме вбрання було й на ведучих події. Це – кураторка проєкту 1+1 «Здійсни мрію» Олександра Лобода та співачка Michelle Andrade.

У Лисичанську утворено військову адміністрацію, Президент призначив її начальника

Про це йдеться в документах, підписаних Президентом Зеленським 11 червня.

Зокрема, Указом № 406/2022 Глава держави постановив на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» утворити Лисичанську міську військову адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області.

Згідно із розпорядженням № 93/2022-рп, начальником Лисичанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області призначено Шибіка Валерія Сергійовича.
 

Телефони «гарячої лінії» із надання безоплатної правової допомоги

Держава гарантує безоплатну правову допомогу. Зателефонуйте до контактного центру системи з надання безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103.

Юристи нададуть консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про безоплатну правову допомогу тощо.

Фахівці щодня з вами на зв’язку з 08:00 до 19:00, зокрема у вихідні дні.

Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

А для дзвінків з-за кордону функціонує номер +38 (044) 363 10 41 (вартість такого дзвінка за тарифами вашого оператора зв’язку).

Випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати документи про освіту в дипломатичних установах України

Випускники закладів загальної середньої освіти, які перебувають за кордоном, можуть отримати документи про базову середню та повну загальну середню освіту в закордонних дипломатичних установах України в країні перебування.

Окупанти тішаться вкраденими врожаями: 25 тисяч тонн «асвабаділі», мріють про мільйон

На нещодавно окупованих територіях Луганщини росіяни хизуються своїми крадіжками. Для переправлення до росії 650 тонн краденого зерна зі Старобільського елеватора навіть залізницю нашвидкоруч зорганізували. А тепер мліють від перспективи отримати рекордний врожай озимої пшениці – майже 1 мільйон тонн зернових. Озимої – тобто посіяної восени, на полях мирної української Луганщини! Самі ж зізнаються, що такого щастя в них ніколи не було.

Уряд врегулював питання строків подання фінансової звітності під час дії воєнного стану

Рішенням Кабінету Міністрів внесено зміни до Порядку подання фінансової звітності, якими врегульовано питання щодо строків подання фінансової звітності підприємствами, які під час дії воєнного стану не подали проміжну, річну звітність у передбачені строки. 

Зокрема, такі підприємства мають подати відповідну звітність протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану. 

Для випускників із ТОТ передбачається можливість вступу до ЗВО у форматі дистанційної співбесіди або творчого конкурсу

Міністерство освіти і науки спільно з профільними міністерствами, народними депутатами, освітянами напрацьовують рішення щодо надання таким вступникам можливості складати НМТ у безпечних умовах.

Для цього вступні випробування будуть проводитись у три сесії (липень, серпень, вересень) в Україні і за кордоном. Також передбачено додаткові періоди реєстрації на тестування та можливість зміни раніше вказаного місця його складання.

800 жителів Лисичанська отримали продуктові набори

800 жителів Лисичанська, які мешкають в районі Склозаводу, 10 червня отримали продуктові набори.

Гуманітарну допомогу доставили співробітники поліції Луганської області.

Лисичанам, в яких є немовлята, а також вагітним жінкам, передано памперси.
 

Евакуаційний поїзд до Львова вирушить із Покровська 11 червня

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

11 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Сергій Гайдай: росіяни вдарили по Врубівці вогнеметною системою, увійшли в Оріхове, штурмують Сєвєродонецьк, нищать інфраструктуру

Інформація щодо кількості жертв у Врубівці, що у Попаснянській громаді, уточнюється. Вночі ворог застосував вогнеметну реактивну систему – вигоріло багато будинків, – поінформував очільник Луганщини.

До лікарень Дніпра та Львова госпіталізовано п’ятьох поранених за останні дні жителів Лисичанська, – додає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз всі українці мають бути єдиним народом, який бореться й не дозволяє світу перемкнути увагу з подій в Україні – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Коротко звітую про день, що минає. Вже, до речі, 107-й день нашої оборони.

Тривають дуже жорстокі бої на Донбасі. Щодня повторюю ці назви: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Словʼянськ, багато-багато інших. Повторюю на нарадах з військовими, з дипломатами, у розмовах з представниками держав-партнерів.