Архів новин

13 июня 2022

Жителям Луганщини перераховано майже 1,5 мільярда гривень на пенсії червня

Сьогодні Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій червня.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 1407,65 млн гривень, що складає 100 % до поточної потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

Виплати переселенцям: оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Переглянути документ можна за посиланням https://www.minre.gov.ua/doc/doc/76

ЗСУ стримують рашистів на Луганщині

Окупанти мріяли захопити Луганську область ще до 9 травня. Але українське військо зриває злочинні плани, кожного дня героїчно стримуючи ворожий наступ.

«Непрохані гості - рашисти, мріють вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. Але наші воїни доводять, що у ворога нічого не вийде!» - повідомляє Угруповання Об’єднаних сил.

Як внутрішньо переміщені особи можуть одержати довідку через «Дію»? - покрокова інструкція

Наявність смартфону й доступу до мережі Інтернет суттєво полегшить життя співгромадянам, які через війну вимушені переїхати в межах країни. У застосунку «Дія» внутрішньо переміщені особи можуть скористатися низкою корисних електронних послуг.

Довідка внутрішньо переміщеної особи: шість гарячих запитань

Нагадаємо, цей документ дозволяє отримувати передбачені державною соціальні виплати. Спочатку необхідно встановити застосунок «Дія» на смартфон та пройти авторизацію. Через банк-ID «Дія» автоматично відобразяться всі дані про особу та документи, які є в доступі.

Загинув військовий із Великобританії, який боронив Сєвєродонецьк

Це - Джордан Гетлі. До Міжнародного легіону територіальної оборони України він приєднався у березні 2022 року.

Про загибель військового повідомив його батько.
 

Українські артилеристи спалили три ворожих «Гради» під Сєвєродонецьком

Під час розвідки тилів противника на Сєвєродонецькому напрямку наші оператори виявили кілька установок РСЗВ БМ-21 «Град».

Саме їх противник застосовував для обстрілів Сєвєродонецька, інших населених пунктів і позицій Сил оборони України.

Встановивши точні координати ворожих машин з допомогою безпілотного комплексу, наші військові передали ці дані артилеристам Національної гвардії України - воїнам гаубичних розрахунків М777.

Саме вони знищили три з чотирьох установок ворожих РСЗВ.

Вступні випробування до магістратури: графік проведення

Затверджено Календарний план організації та проведення у 2022 році магістерського тесту навчальної компетентності та магістерського комплексного тесту (МТНК та МКТ відповідно).

Евакуація поїздом Покровськ - Львів відбудеться 13 червня

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

13 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Сергій Гайдай: у Лисичанську загинув 6-річний хлопчик. У Сєвєродонецьку росіяни переважають в артилерії, пошкодили очисні споруди

За 12 червня в Лисичанську загинули троє місцевих жителів – чоловік і жінка, а також 6-річна дитина. Поранено одну особу, – повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Сьогодні вночі там згорів торговельний комплекс, а ще пошкоджено чотири будинки, споруди місцевої шахти. 11 будинків росіяни зруйнували у Врубівці, чотири – в Золотому, у Гірському – два будинки та дитячий садок», – зазначив Сергій Гайдай.

Набралося вже 2606 ствердних відповідей на запитання, чи потрібні Україні сучасні системи ПРО – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Після ракетного удару по Тернопільській області в лікарнях досі перебувають десять людей. Не було жодного тактичного чи стратегічного сенсу в цьому ударі, як і в абсолютній більшості інших російських ударів. Це терор, просто терор.

Серед постраждалих – дівчинка, їй 12 років, вона з Харкова. Вона поїхала на Тернопільщину, щоб урятуватися від російської армії. І саме такі факти тепер визначатимуть сприйняття Росії у світі. Не Петро І чи Лев Толстой, а діти, поранені та вбиті російськими ударами.