Архів новин

15 июня 2022

Двох вагітних жінок евакуювали з Луганщини, загалом за сьогодні - 43 особи, - Сергій Гайдай

"Як тільки дозволяє безпекова ситуація, намагаємося організувати евакуацію. Залучені всі - поліцейські, рятівники, волонтери. Об'їжджаємо бомбосховища і домівки. Бажаючі є щодня - не кожного разу буває можливість. 15 червня вона з'явилась - подалі від "руського миру" виїхали 43 жителя області. Із них дві жінки при надії, яким невдовзі народжувати. На щастя, вже у безпеці", - поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Усі громадяни, яким пошкодили чи зруйнували житло, отримуватимуть цифровий документ, що підтверджує збитки

Уряд затвердив єдину та уніфіковану форму, що фіксуватиме збитки, завдані житлу українців російськими військами.

Раніше така довідка складалась у довільній формі. Тепер у кожного громадянина, якому пошкодили чи зруйнували житло, буде цифровий документ, що підтверджує його збитки.

Жителі чотирьох громад Луганщини отримали гуманітарну допомогу в Павлограді, - Сергій Гайдай

Очільник Луганщини розповів, що все ризикованіше стає доставляти гуманітарні вантажі до регіону.

"До того ж, виїхали до безпечних міст вдесятеро більше, ніж залишається на Луганщині. Їм потрібна допомога. Вимушені знімати житло сотні тисяч земляків. Тому, за можливості, допомагаємо й їм, - зазначив Сергій Гайдай. - Сьогодні роздали гуманітарку на Дніпропетровщині, у Павлограді. Її отримали жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Гірської і Попаснянської громад".

 

Усе, що потрібно для оподаткування — на Гіді з державних послуг

Для оподаткування фізичних осіб:

- реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП)/раніше індивідуальний податковий номер (ІПН) cutt.ly/TJ2b4Jd
- внесення до паспорта відмітки про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта cutt.ly/UJ2bSAI

Як отримати грошову допомогу дітям, які отримали поранення внаслідок російського вторгнення в Україну

Підтримку сім’ям постраждалих дітей передбачає проєкт Міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі Містечка Україна».

У рамках проєкту – комплексна допомоги дітям, які отримали поранення (ушкодження здоров’я) внаслідок російського вторгнення в Україну, та членам їхніх сімей, а також виплата одноразової грошової допомоги в сумі 10 000 гривень на поранену дитину.

Щоб взяти участь в проєкті, необхідно заповнити форму за посиланням: https://bit.ly/3aCE4J8 .

Дзюдоїсти Луганщини здобули п’ять нагород на міжнародному турнірі в Угорщині

Там відбулася відкрита першість з дзюдо серед юнаків та дівчат до 18 років.

У змаганнях взяли участь понад 400 спортсменів.

Дзюдоїсти області вибороли два золота. Відзначилися Варвара Тростянська (вагова категорія до 52 кг) з Лисичанська та Микита Ліхоч (в/к до 66 кг) із Сєвєродонецька.

Бронзові нагороди здобули представники Лисичанська: Емір Мальасанов (в/к до 29 кг), Назар Пащенко (в/к до 35 кг), Микита Уровець (в/к до 38 кг).

До п'ятірки кращих також увійшов Едем Мальасанов (в/к до 60 кг) з Лисичанська.

«Поряд» - портал взаємодопомоги українців

Вже 112 днів триває російсько-українська війна. Майже 14 мільйонів українців залишили свої домівки, рятуючись від «руського міра».

Понад сім мільйонів з них переїхали до інших регіонів України та у надскладних умовах чекають нашої Перемоги.

Щоб підтримати тих, хто найбільше постраждав від дій агресора, було створено проєкт «Поряд» – портал, що єднає українців, які потребують допомоги з тими, хто має можливість її надати.

Безкоштовним поїздом Покровськ - Львів евакуюватимуть 15 червня

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

15 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

600 жителів віддалених районів Лисичанська отримали гуманітарну допомогу

14 червня співробітники поліції Луганської області доставили харчові набори мешканцям районів скляного заводу, ГТВ та Пролетарій.

Загалом протягом дня поліцейським вдалось доставити продукти харчування для близько 600 громадян.

Евакуйовані ще 52 жителя Лисичанська та Привілля, - Сергій Гайдай

«Люди розуміють, що можуть опинитися в пастці росіян, як в Сєвєродонецьку. Тому готові виїжджати до безпечних регіонів України. Щоправда, наприклад, до майже зруйнованого Привілля з кожним днем діставатися все складніше. Втім, і волонтери, і поліцейські, і рятувальники роблять все можливе, аби врятувати жителів області. Вчора друге життя отримали ще 52 людини. Це мешканці Лисичанська та Привілля», - наголосив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Сергій Гайдай: бої тривають у Сєвєродонецьку, Тошківці та в районі Врубівки, багато поранених в Лисичанську

За останні два дні тільки до лікарень інших регіонів країни госпіталізовано шістьох жителів Лисичанська, а також двох осіб із Золотого, – повідомив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Навіть попри те, що сучасних ракет у Росії все менше, потреба України в протиракетних системах зберігається – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні нашій протиповітряній обороні вдалося «підрізати крила» російським ракетам. Частину ракет, які окупанти спрямували проти наших міст, вдалося збити. І це – врятовані життя. Це врятована інфраструктура.