Архів новин

16 июня 2022

Два авіаудари по Лисичанську: знайдені тіла чотирьох загиблих – пошукова операція триває, – Сергій Гайдай

«Сьогодні вдень російські окупанти нанесли два авіаудари по Лисичанську. Ворожа бомба влучила в одну із будівель, де переховувалися люди. Прибувши на місце події, рятувальники під час розбору завалів витягли чотирьох загиблих громадян, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Також росіяни обстріляли профілакторій, внаслідок чого сталася його руйнація. Під завалами можуть знаходитися люди. Пошуково-рятувальні роботи тривають. На місці працює особовий склад пожежно-рятувального підрозділу ДСНС області».

Майже 1,8 мільярда гривень вже спрямовано у червні на виплату пенсій жителям Луганщини

16 червня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області у червні на пенсійні виплати спрямовано 1779,22 млн гривень, що становить 100 % до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Як бачать життя лисичан європейці – погляд журналіста зі Словаччини

Томаш Форро днями побував в Лисичанську. Що він там побачив і як він оцінює життя містян та обстановку в населеному пункті, пропонуємо ознайомитися в витримках із розповіді журналіста.

1. Я повернувся з пекла під назвою Лисичанськ. Ми діставалися туди евакуаційною бронемашиною, у яку на зворотному шляху, коли вона була забита цивільними, вистрілили з гранатомету.

2. Житлові масиви скочуються у середньовіччя. Немає електрики, води, газу, бензину, стільникового зв'язку.

Дати і розміри перерахунку призначених пенсій у 2022 році

До кінця року передбачено проведення наступних перерахунків пенсій:

Із 1 липня та 1 грудня – у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб: з 1 липня до 2 027 грн, з 1 грудня  – 2 093 гривні. Зростуть розміри мінімальної та максимальної пенсій, складові пенсійної виплати, які обчислюються з розміру прожиткового мінімуму.

Сергій Гайдай: майже 11300 будинків зруйнувала російська армія на Луганщині, 3188 із них - багатоповерхівки

Фактично зруйновані Попасна і Рубіжне. Росіяни нищать Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське, Золоте та менші населені пункти, - зауважує очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Упевнений, вони все відшкодують, тому нам потрібно своєчасно оцінити завдані збитки і визначитись із потребами на відновлення. Обласна військова адміністрація щодня збирає інформацію стосовно руйнувань житлового фонду», - наголосив він.

Відповідні дані можна надати за посиланням:

Уряд спростив порядок фіксації пошкоджень та руйнувань житлових будівель та споруд, завданих Україні внаслідок збройної агресії росії

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядків виконання невідкладних робіт, пов’язаних із пошкодженням будівель і споруд та визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації.

Відтак змінами пропонується, зокрема:

На Луганщині росіяни пошкодили або зруйнували 113 шкіл та 38 лікарень, 17 корпусів вишів, припинили діяльність 479 промислових підприємств, – Сергій Гайдай

Він пояснив, що це тільки попередні дані. Інформація про руйнування та збитки додається щодня, дещо з запізненням надходять факти із нещодавно окупованих територій.

«Через постійні артобстріли та бомбардування ушкоджено щонайменше 17 будівель закладів вищої освіти, 113 – закладів загальної середньої освіти, 50 дитячих садочків, 16 спортивних об’єктів, 7 закладів соцзахисту, 38 закладів охорони здоров’я, 68 закладів культури, 34 адмінбудівлі, 7 ЦНАПів, 7 вокзалів, 37 об’єктів життєзабезпечення», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Відео. Наші військові знищили ще одну понтонну переправу на Луганщині

Окупанти прокладали понтонний міст для форсування річки на Луганщині. Навколо того місця вже було більш ніж достатньо спаленої російської техніки.

Серед ночі воїни ССпО України замінували понтон, що дозволило відправили в повітря чергову ворожу переправу.

 

Двом спортсменам з Луганщини та їх тренерам призначено стипендії Президента

Про це йдеться в Указі Глави держави № 413/2022 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів».

Серед нагороджених – четверо представників Луганської області.

Кожному із них призначено щомісячну стипендію у розмірі 12 тисяч гривень.

Це – чемпіон світу 2021 року з легкої атлетики Олександр Дмитриєнко та срібна призерка ХVІ літніх Паралімпійських ігор з пауерліфтингу Наталія Олійник.

Сергій Гайдай: ворог тисне в Сєвєродонецьку та Тошківці, спалює села Гірської та Попаснянської громад

«Всі пам’ятають жахливу картину окупованого Новотошківського. Це не поодинокий випадок – росіяни не думають про майбутнє населених пунктів. Захопили землю, зруйнували будинки, лікарні і школи – і пішли далі. Збройні сили України стримують ворога, як тільки можна. Вчора відбили черговий штурм Тошківки, де руйнувань більшає щодня. Як і в Вікторівці, Новоіванівці, Вовчоярівці, Нирковому та інших населених пунктах. Тільки у Гірському за день пошкоджено 12 будинків», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Щодня боремося за отримання Україною необхідної зброї й техніки, але хоробрість, мудрість і тактичні вміння наших героїв неможливо імпортувати – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров'я!

Завершився довгий і дуже насичений день. Від самого ранку – пріоритет зовнішній політиці. Причому одразу на двох життєво важливих напрямках – оборона і Європа.

Щойно завершив розмову з Борисом Джонсоном. Ключові теми – оборонна підтримка та координація кроків напередодні важливих зустрічей у червні.

Сьогодні багато новин про третю зустріч у форматі «Рамштайн». Це формат для роботи міністрів оборони країн-партнерів, які визначаються з пакетами підтримки для нашої держави. І новини справді хороші. Очікуємо збільшення цієї підтримки.