Архів новин

18 июня 2022

Сергій Гайдай звернувся до медичних працівників Луганщини

Шановні лікарі, фельдшери, медичні сестри, фармацевти, усі працівники системи охорони здоров’я Луганщини!

Найшляхетніша робота та велика місія – рятувати людські життя. Приділяти більше уваги чужим дітям, ніж своїм. Мати терпіння слухати про чиїсь проблеми, нехтуючи власними.

Професіонали високого ґатунку, ви й за мирних часів були затребуваними фахівцями у будь-якому регіоні України. Тим більш сьогодні, коли кожен медик «на вагу золота». Але ви залишились вірними своєму професійному обов’язку та рідній Луганщині.

Як подати заяву про надання чи поновлення статусу безробітного та призначення допомоги

У безпечних регіонах можна зареєструватись як дистанційно (через портал чи мобільний додаток «Дія»), так і офлайн - звернутись особисто до найближчого Центру зайнятості, що працює.

Особа, яка перебуває на тимчасово окупованій території або на території, де тривають бойові дії, може отримати чи поновити статус безробітного та право на державну допомогу, звернувшись до Центру зайнятості в режимі онлайн.

Є п’ять варіантів, як це зробити:

Українці зі статусом ВПО можуть отримати грошову допомогу від криптобіржі Binance

Одна з найбільших світових криптобірж Binance виділила 1,2 млн доларів на допомогу українцям зі статусом внутрішньо переміщених осіб.

Це одне з найбільших пожертвувань для України від приватної компанії.

Щоб отримати допомогу, необхідно пройти верифікацію в одному з фондів: Rotary Kyiv, «Паляниця» та iSans.

«Споживчий кошик» на тимчасово окупованих територіях дорожчий за український майже на 40 %

Моніторинг відкритих джерел щодо споживчих цін на продукти харчування у так званій «ЛНР» спростовує міфи про «солодке життя» у «народній республіці».

Середні споживчі ціни на продукти харчування у травні 2022 року в територіальних громадах Луганської області, які через збройну агресію рф перебувають у тимчасовій окупації, значно вищі, ніж на території України, підконтрольній Уряду, - повідомляють у Департаменті економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації.

Більше 1,9 мільярда гривень отримали у червні пенсіонери Луганщини

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, 17 червня було продовжено фінансування пенсій червня.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 1917,89 млн гривень, що складає 100% до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Переможемо разом: у Дніпрі працює волонтерський хаб для молоді Луганщини

«За найбільш приблизними підрахунками, від початку російсько-української війни з Луганської області до Дніпропетровської перемістились щонайменше 10 тисяч молодих людей. Аби не дати їм загубитись у цей складний час, допомогти реалізуватись та просто підтримати морально, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай доручив створити у Дніпрі волонтерський хаб для молоді Луганщини», - розповіли в управлінні молоді та спорту ЛОДА.

Із Покровська до Львова 18 червня вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

18 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Сергій Гайдай: росіяни завдали авіаударів по Сиротиному та Борівському, у Сєвєродонецьку – бої, до Дніпропетровщини евакуйовані п’ятеро поранених

У Сєвєродонецьку тривають бойові дії, росіяни безуспішно намагалися вести штурмові дії за межами міста, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.