Архів новин

19 июня 2022

Завтра починається історичний тиждень, коли ми почуємо відповідь від ЄС щодо статусу кандидата для України – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці й українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні в нашій країні було багато привітань. 19 червня – День медика, одночасно День батька і День фермера.

Звичайно, хочу подякувати сьогодні всім нашим лікарям, усім українським медичним сестричкам, які від 24 лютого – буквально на передовій. Дякую за десятки тисяч других днів народження, які ви подарували нашим військовим, нашим цивільним, нашим українським дітям. Дякую за порятунок життів на фронті, за порятунок у лікарнях, в госпіталях по всій нашій державі.

Учасникам додаткової сесії національного мультипредметного тесту необхідно до 27 червня надіслати всі документи

Наразі сформовано понад 12 тисяч реєстраційних карток, однак зареєстровано тільки 350 учасників, які надіслали реєстраційні документи до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, що процедурою реєстрації передбачено:

Реєструйте номер lifecell через «Дію»

Відтепер не треба ходити в точки lifecell​​, щоб зареєструвати свій номер. Це можна зробити завдяки «Дії».

Реєстрація мобільного номера — це найдієвіший захист SIM-картки від шахрайств. Так ніхто не зможе вкрасти чи підробити номер, щоб отримати доступ до, наприклад, банківських рахунків.

Як це зробити?

1. Зайдіть у застосунок «Мій lifecell» на відповідний банер («Зареєструйте номер» для анонімних абонентів або «Завершіть реєстрацію» для персоніфікованих).

2. Дайте згоду на реєстрацію.

3. Введіть код перевірки, який надійде на номер телефону.

19 червня із Покровська знов вирушить евакуаційний поїзд

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

19 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Лікаря з Лисичанська відзначено державною нагородою

Підписано відповідний Указ Президента України Володимира Зеленського.

За значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги та рятування життя людей в умовах воєнного стану, сумлінне виконання професійного обов’язку та з нагоди Дня медичного працівника нагороджено багатьох лікарів.

Серед них і лікар відділення комунального некомерційного підприємства «Лисичанська багатопрофільна лікарня» Вадим Коркішко, якого відзначено медаллю «За врятоване життя».

Сергій Гайдай: сьогодні ми б вітали зі святом фермерів…

Саме селяни з 2014 року, коли війна прийшла на Луганщину, тримали на своїх плечах економіку та продовольчу безпеку нашого регіону.

Агропромисловий комплекс області – це 1152 сільськогосподарських підприємства, з яких 855 – невеликі фермерські господарства.

Щороку вони виробляли понад мільйон тонн зерна, 600 тисяч тонн соняшника, три тисячі тонн м’яса, майже 20 тисяч тонн молока та 24 мільйони штук яєць.

За два останні роки держава вклала у розвиток аграрного бізнесу Луганської області 320 мільйонів гривень капітальних інвестицій. 

Ми змогли врятувати ще 32 жителів Луганщини – небезпечно, але люди хочуть вижити, – Сергій Гайдай

«Руйнувальне обличчя «руського миру» у Лисичанську більшає. Ворог нівечить багатоповерхівки, приватні садиби, люди гинуть і на вулицях, і в бомбосховищах. Багато хто виїхав ще в березні-квітні. А ті, хто залишався, вже теж хочуть потрапити до мирних регіонів України, – зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай. – Тож, 18 червня, під час роздачі продуктів харчування та засобів гігієни до правоохоронців області звернулися громадяни, які були готові виїхати. Поліцейські доставили їх до евакуаційного транспорту.

3,5 мільйона звернень пацієнтів, 15 тисяч операцій, 126 тисяч виїздів «швидкої» – таким було щорічне навантаження на понад 9 тисяч медиків Луганщини

Увечері 23 лютого вони йшли з роботи назустріч домашнім справам, колеги заступали на нічну зміну у відділеннях.

Декілька карет швидкої допомоги перебували на виклику, коли почалися перші вибухи – марш російського вторгнення.

На той момент на Луганщині працювали 57 лікувально-профілактичних закладів. Це 20 закладів первинної ланки (центрів первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторій у статусі окремих юридичних осіб), 18 закладів, що надавали вторинну медичну допомогу, та 19 закладів високоспеціалізованої медичної допомоги.

Сергій Гайдай: боремося за Сєвєродонецьк, ворог тисне з Попасної, у Лисичанську загинули люди

За останні півтори доби знайдені тіла двох чоловіків, які загинули від обстрілів росіян в Лисичанську.

Руйнування житла по місту збільшується лавиноподібно, – каже начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Південь ми нікому не віддамо, все своє повернемо, і море буде українським – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров'я!

Нічний, майже ранковий звіт.

Повертаюся з півдня – відвідав сьогодні наші передові позиції на Миколаївщині, відвідав сам Миколаїв, а також Одеську область. Поспілкувався з нашими захисниками, захисницями – військові, поліцейські, нацгвардійці, тероборона. Настрій у них – упевнений, і по очах видно, що всі вони не сумніваються в нашій перемозі. Подякував за службу, за захист нашої держави. Подякував батькам таких хоробрих дітей. Справді дуже міцних.