Архів новин

20 июня 2022

Хмельницькі луганчани створюють хаб соціальних активностей для переселенців

Для майже 100 біженців з Луганщини та Донеччини, яким ані повертатися, ані їхати нема куди, хостел у передмісті Хмельницького наразі став рідним домом.

Мальовниче селище Ружичанка з перших днів війни щодоби приймало по 200 людей, які прямували на захід країни. Місцеві підприємці віддали біженцям хостел з мінімально необхідним рівнем комфорту: гаряча вода, кухня, безкоштовний Wi-Fi. Предметами першої необхідності та харчами забезпечили волонтери.

Звернення Сергія Гайдая з приводу Всесвітнього дня біженців

Всесвітній день біженців, який відзначається 20 червня, - це нагадування, що біженці такі ж самі люди, як й усі громадяни іншої держави.

Нещодавно Україна ще сама приймала біженців з різних країн, але у  2014 році понад два мільйони наших земляків стали внутрішньо переміщеними особами. Сьогодні свої домівки залишили вже близько 10 мільйонів людей, майже шість мільйонів – стали біженцями. Велика кількість українців знайшли прихисток у Польщі, Румунії, Угорщині, Чехії та інших сусідніх країнах.

20 червня завершується додатковий період реєстрації для участі у НМТ

20 червня 2022 року завершується додатковий період реєстрації для участі у НМТ. Щоб узяти участь у додатковій сесії НМТ, вступники мають не лише створити реєстраційні картки, але й надіслати комплект необхідних документів до відповідних регіональних центрів до 27 червня. 

Процедура реєстрації передбачає:

Треба жити далі: сєвєродончани відновили бізнес із продажу взуття в Дніпрі

Підприємці Луганщини поступово відновлюють діяльність у безпечних регіонах країни.

Наш бізнес прийняли на Закарпатті, Львівщині, Тернопільщині, Хмельниччині, Черкащині та у Чернівцях.

Вступ-2022: розширено перелік міст складання НМТ у Німеччині

На першому етапі своє бажання проходити тестування під час основної сесії НМТ у тимчасових екзаменаційних центрах, створених у Німеччині, підтвердили 7304 потенційні учасники, з них  із запропонованого тоді переліку міст 3986 осіб вибрали Берлін,  3318 – Мюнхен. 

Перелік закордонних міст, запропонований для потенційних учасників НМТ,  не є остаточним, адже перемовини з деякими країнами ще тривають. Так, наприклад, у Німеччині відбулося суттєве розширення переліку міст, де можна пройти тестування. 

Евакуаційний потяг 20 червня курсуватиме із Покровська до Львова

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

20 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

 

Виплати переселенцям: оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати (https://www.minre.gov.ua/doc/doc/78). Нагадуємо, перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Сергій Гайдай: навколо Лисичанська завдано трьох авіаударів, у Сєвєродонецьку – бої

Значні руйнування житлового фонду в Гірському, де за 19 червня росіяни пошкодили одразу 19 будинків, у Врубівці – сім, у Лисичанську обстріляні декілька адміністративних будівель, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.