Архів новин

22 июня 2022

Офіс Президента презентував «Книгу катів українського народу»

У «Книзі катів українського народу» вже є 607 російських військових. Їх можна знайти за місцем народження, військовою частиною, віком, а також за територією, де вони здійснювали воєнні злочини.

Кожен громадянин України, який став жертвою російських військових і впізнав злочинця та кривдника, може надати додаткові відомості, які використовуватимуться для фіксації факту скоєння злочину, формування звинувачення та ухвалення вироку.

Фонд держмайна поновив діяльність своїх електронних реєстрів. Електронні аукціони поки ще не проводяться

«Фонд державного майна поновив діяльність публічних загальнодержавних інформаційних ресурсів: Єдиного реєстру об’єктів державної власності, Державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності, Реєстру корпоративних прав держави та Єдиної бази даних звітів про оцінку», - повідомляють у Департаменті економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації.

Уряд запроваджує систему грантів для розвитку підприємництва

Уряд своїм рішенням підтримав запуск трьох програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць в рамках економіки воєнного часу.

Перша програма запроваджує мікрогранти у розмірі до 250 тис. грн для кожного українця, який хоче започаткувати першу власну справу, або розвинути вже існуюче підприємство:

Розпочато другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ

21 червня стартував другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ.

Для цього до 7 липня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (https://testportal.gov.ua) на інформаційній сторінці у спеціальній формі потрібно вибрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де зручніше буде складати тестування незалежно від того, де перебуватиме учасник у період проведення основної сесії, ー в Україні чи за кордоном.

Важливі оновлення в додатку "Ощадбанку" для жителів тимчасово окупованих територій України

Через військову агресію рф у деяких містах України не працюють номери українських операторів. Відділення "Ощадбанку" також, на жаль, не можуть працювати через небезпеку. Тому Ощад розробив спосіб, щоб українці на таких територіях мали доступ до своїх коштів та послуг онлайн-банкінгу.

Відтепер зайти в Мобільний Ощад можливо через код, що надійде каналами інтернет-зв’язку.

Із Покровська сьогодні вирушить евакуаційний поїзд до Львова, який курсуватиме через Дніпро

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

22 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Більше 2 мільярдів гривень перераховано пенсіонерам Луганщини в червні

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій червня.

Жителям Луганської області, станом на 21 червня, спрямовано 2048,35 млн гривень, що складає 100 % до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Сергій Гайдай: росіяни наближаються до Лисичанська, закріплюючись у населених пунктах неподалік, місто обстрілюють авіацією

У Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. Ворог знову відкрив вогонь по селищам Синецький та Павлоград, по вже зруйнованим мостам та двічі по «Азоту».

На цей раз пошкоджено територію очисних споруд та одну із прохідних хімічного об’єднання.

Росіяни намагаються блокувати підрозділи Сил оборони поблизу Борівського та Воронового, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 22 червня зранку.

Щоденно боремося за позитивне рішення Євросоюзу щодо кандидатства для України та за постачання сучасної зброї – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні був день дуже активної зовнішньополітичної роботи – майже марафон телефонних переговорів. Збільшуємо коло тих, хто за кандидатство для України, та додаємо впевненості, що рішення у п'ятницю буде позитивним.

Словаччина. У розмові з Прем'єр-міністром Хегером скоординували наші позиції напередодні засідання Європейської ради.

Литва. Подякував Президенту Наусєді за рішення саміту Триморʼя надати Україні статус партнера-учасника. І також скоординували наші кроки.