Архів новин

23 июня 2022

Це найбільший крок на посилення Європи, який можна було зробити зараз – звернення Президента Володимира Зеленського до учасників саміту ЄС після надання Україні статусу кандидата на членство

Вітаю всіх наших друзів, всіх лідерів – друзів України!

Вітаю усіх, хто підтримує свободу!

Саме так я почав своє звернення до Європейської ради ще 24 березня – три місяці тому, коли закликав вас підтримати нас.

І який шлях ми пройшли за ці три місяці! Ми, ми всі разом: Україна, ваші держави і Європейський Союз у цілому. Цей шлях – це не політика. Я вважаю, це те, від чого тепер завжди ітиме відлік нової історії Європи. Європи без розділення. Європи без «сірих» зон. Європи, яка справді об'єднана і яка вміє захищати себе, свої цінності, своє майбутнє.

Із Лисичанська евакуювали 22 громадян, до міста доставили 4,5 тонни гуманітарної допомоги

Сьогодні луганські рятувальники доставили з Бахмута для мешканців Лисичанська 4,5 тонни продуктових наборів та питної води від обласної військової адміністрації та Червоного Хреста.

Із Лисичанська у безпечне місце співробітники ДСНС евакуювали 22 громадян, в тому числі трьох людей з обмеженими можливостями.

 

Де буде створено тимчасові екзаменаційні центри для магістратури у 2022 році

27 червня розпочинається реєстрація для участі в магістерському комплексному тесті (МКТ) та/або магістерському тесті навчальної компетентності (МТНК), яка триватиме до 18 липня включно.

Реєстрацію здійснюватиме приймальна комісія закладу вищої освіти. Для реєстрації вступник  має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого, визначеного закладом вищої освіти каналу зв’язку скановані копії документів.

Львівщина та Кіровоградщина першими надали підтримку підприємцям, які перемістили бізнес із Луганщини, – Сергій Гайдай

Вимушено зупинили діяльність тисячі фізичних осіб – підприємців Луганщини, 3 408 підприємств, у тому числі 479 промислових.

Їх майнові комплекси розташовані в зоні активних бойових дій, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Держава надасть українцям безповоротні гранти до 250 тис. гривень на новий бізнес в межах нової програми «єРобота»

Українці, які хочуть запровадити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тисяч гривень в межах нової урядової програми «єРобота». 

Планується видати 20 тисяч таких грантів за рік. Відповідно, бюджет програми на рік — 5 млрд грн для будь-якого мікробізнесу, як то пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо».

23 червня очікується евакуаційний поїзд Покровськ-Львів

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

23 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Рятувальники розвезли по Лисичанську 48 тонн води, їжу, а також евакуювали людей

Протягом 22 червня співробітники ДСНС підвезли жителям Лисичанська 48 тонн води.

Рятувальники доставили для містян та розвантажили 500 кг продуктів харчування.

А ще евакуювали трьох людей у безпечне місце.
 

Виплати переселенцям: оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Переглянути наказ можна за посиланням: https://www.minre.gov.ua/doc/doc/81

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 8 областей.

Українці, які постраждали від російської агресії, можуть подати заяву до Європейського суду з прав людини онлайн та отримати компенсацію від 5000 євро

Кожен громадянин, який постраждав від російської агресії, може отримати компенсацію від 5000 до 30 000 євро. Для цього потрібно встигнути подати заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) протягом чотирьох місяців від моменту порушення своїх прав, проте не пізніше від 16 січня 2023 року.

Відсьогодні сформувати заяву до ЄСПЛ можна онлайн через відповідну електронну систему: https://espl.com.ua

Сергій Гайдай: росіяни захопили ще два населені пункти, у Лисичанську одну людину вбито та трьох поранено

Відучора Лоскутівка та Рай-Олександрівка окуповані ворогом, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Втім, ми продовжуємо стримувати росіян у Сєвєродонецьку та Сиротиному, відбиваємо атаки від Золотого та Вовчоярівки. Окупанти нищать промисловість у Сєвєродонецьку. На цей раз вогнем уражено території цегляного заводу, «Склопластику», а також заводу хімічного не стандартизованого обладнання. Пошкоджено будівлю ІІ прохідної «Азоту». Російська армія «вивільняє» Сєвєродонецьк від життя та робочих місць», – наголосив Сергій Гайдай.

Звільнити нашу землю і прийти до перемоги – це наша національна мета, над реалізацією якої маємо працювати щодня – звернення Президента України

Українці! Українки!

Наші захисники й наші захисниці!

Сьогодні, 22 червня, – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Тієї війни. Війни, яка назавжди мала залишитися в історії XX століття і ніколи не мала повторитись. Але повторюється.