Архів новин

24 июня 2022

Відео: як на Луганському напрямку працює артилерія Нацгвардії України

Щодня артилеристи передають "триста тридцять три" окупантам, наносять нищівних ударів по техніці противника та нагадують, хто на цій землі господарі.

Новації щодо здійснення кадастровими реєстраторами державної реєстрації земельної ділянки за принципом випадковості

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру повідомляє, що 23 червня 2022 року впроваджено функціональну можливість в програмному забезпеченні Державного земельного кадастру в частині визначення державних кадастрових реєстраторів Держгеокадастру та його територіальних органів, при розгляді заяв про державну реєстрацію земельної ділянки та внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру за принципом випадковості для таких транзакцій, а саме:

Уперше розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників на основі 9-ти класів

23 червня розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників на основі 9-ти класів на фахового молодшого бакалавра. Вступники на основі базової середньої освіти (тобто після завершення 9-го класу)  вперше подаватимуть заяви через особисті електронні кабінети. Реєстрація особистих електронних кабінетів здійснюється на сайті https://vstup.edbo.gov.ua. 

Для створення кабінету треба зазначити:

Понад 25 тисяч українців отримали безоплатну правову консультацію за допомогою чат-бота «Юридичний порадник для ВПО»

«Юридичний порадник для ВПО» розроблений за підтримки Мінреінтеграції. Це унікальний цифровий помічник внутрішньо переміщених та інших осіб, які постраждали від російської агресії. Він містить відповіді на актуальні правові запитання: від евакуації й пошуку житла, до відновлення документів, працевлаштування, одержання соціальної допомоги і пенсії тощо.

Офіційно визнано: Україна – це майбутній рівний партнер для 27 країн ЄС – звернення Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра

Шановні громадяни України!

Дорогий український народе!

120 днів тому РФ почала проти нас повномасштабну війну. 120 днів Україна та її народ героїчно захищають свою землю та свою свободу.

Протидіють одній із найбільших армій світу. Агресору, чиє населення більше від нашого в три рази, а площа – майже у 30. Тому кожен зі 120 днів нашої боротьби є історичним. Але цей день – особливо.

Україна офіційно отримала статус кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Запрацювала «Карта руйнувань»: злочини рф фіксують онлайн

В Україні запрацювала «Карта руйнувань» – онлайн-мапа, на якій відображені повністю або частково зруйновані внаслідок широкомасштабного вторгнення рф об’єкти соціальної, транспортної та житлової інфраструктури.

Діджитал-платформу, яка фіксує наслідки російського вторгнення в Україну, запустила ГО «Антикорупційний штаб».

На мапу додають світлини зруйнованих або пошкоджених цивільних об’єктів: будинків, шкіл, церков, стадіонів тощо. На мапі – вже півтори тисячі зруйнованих об’єктів, їх щодня фіксує лічильник.

Сергій Гайдай: атаку на Лисичанськ відбито, в Сєвєродонецьку – бої, росіяни оволоділи Миколаївкою

А ще в Лисичанську знайдені тіла двох загиблих, пораненого чоловіка госпіталізовано до Чернівців, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.