Архів новин

26 июня 2022

Як подати відомості про трудову діяльність для створення електронної трудової книжки

Відомості про трудову діяльність в електронній формі може подати як страхувальник за працівників, так і сам працівник через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua:

• у вигляді копій документів, виготовлених шляхом сканування;

• в оцифрованому вигляді - шляхом створення запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи, до якого додаються скановані копії документів, на підставі яких створюється запис.

Понад 124 тисячі потенційних учасників НМТ остаточно визначилися з місцем складання тестування

До 7 липня триває другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ.

Наразі спеціальну форму заповнили понад 124 тисячі учасників. Бажання складати НМТ у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 111 652 особи, а 12 626 – у країнах Європи.

На цьому етапі учасники мають остаточно визначитися з вибором міста/країни і за потреби можуть змінити населений пункт на один із запропонованих, де зручніше буде складати тестування під час основної сесії, – в Україні чи за кордоном.

В Україні відновлено програму оренди державного майна

На час воєнного стану спрощено процедури та запроваджено пільги для орендарів:

- пільгова ставка для переміщених підприємств (1 грн за 1 кв м);
- знижено авансові та гарантійні платежі, їх також можна повернути;
- скасовано обмеження для суборенди;
- автоматичне продовження договорів;
- усі документи в електронному вигляді.

Крім того, орендарі об’єктів держмайна у Луганській області, за договорами чинними на 24 лютого, повністю звільняються від орендної плати до кінця 2022 року.

Уряд запроваджує програму безповоротних грантів до 8 млн гривень на створення й розвиток переробних підприємств

Держава надасть до 8 млн гривень безповоротної допомоги тим, хто вже має бізнес у сфері переробки або хоче запустити нові проєкти.

Це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо.

Грант можна буде витратити на придбання обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків. Люди, які хочуть отримати грант, повинні представити робочу ідею, чіткий бізнес-план та залучити власні кошти на свою справу.

Луганський обласний військовий ліцей розпочав вступну кампанію 2022 року

До Луганського обласного військового ліцею «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» приймаються юнаки, які закінчили дев’ятий клас.

Не дивлячись на те, що територія ліцею тимчасово окупована російськими загарбниками, заклад розпочав прийом документів для вступу у 2022 році на території України, де зараз безпечно.

Приймаються юнаки, які не мають оцінок початкового рівня та придатні до навчання у військовому ліцеї за станом здоров`я.

Із Покровська 26 червня евакуюватимуть поїздом до Львова

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 26 червня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: Лисичанськ потерпає від авіаударів, росіяни закріпилися в Сєвєродонецьку, Сиротиному, Вороновому та Борівському

Після захоплення Сєвєродонецька ворожа армія зосередила усі сили та засоби на захопленні останньої великої фортеці Луганщини – Лисичанська, – зазначає очільник області Сергій Гайдай.