Архів новин

27 июня 2022

Росія стала найбільшою терористичною організацією світу, і це має бути юридичним фактом – звернення Президента України

Це звернення – без привітання.

Сьогоднішній російський удар по торговельному центру в Кременчуці – це один з найбільш зухвалих терористичних актів в історії Європи. Мирне місто, звичайний торговельний центр, всередині – жінки, діти, звичайні цивільні люди... Перед оголошенням повітряної тривоги там було близько тисячі людей. На щастя, наскільки це відомо на цей час, багато людей встигли вийти. Їх встигли вивести. Але всередині ще залишалися люди: працівники, частина відвідувачів...

Вступні випробування до магістратури: старт реєстрації 27 червня

27 червня розпочинається реєстрація для участі в магістерському комплексному тесті (МКТ) та/або  магістерському тесті навчальної компетентності (МТНК), яка триватиме до 18 липня включно. Її здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти.

Для реєстрації вступник  має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого, визначеного закладом вищої освіти каналу зв’язку, скановані копії (фотокопії):

Оренда державного майна – нові можливості для бізнесу, який переміщено

Фонд державного майна України відновив програму оренди державних активів. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану», оренда на час воєнного стану відбувається за спрощеною процедурою, а орендарі отримують пільги та знижки.

Відновлення оренди держмайна відкриває нові можливості для роботи бізнесу, зокрема релокованого з небезпечних областей. Серед нових правил оренди:

На сайті єДопомога вам допоможуть із продуктами харчування, засобами гігієни, ліками

Благодійники - єДопоможці (https://edopomoga.gov.ua) щодня заходять на платформу і шукають тих, кого зможуть підтримати.

Росіяни зруйнували понад 60 закладів та пам’яток культури на Луганщині, – Сергій Гайдай

Руйнівний «руський мир» намагається зітерти з мапи світу нашу історію, знищуючи заклади культури та пам’ятки архітектури Луганщини, – наголошує Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Вступ-2022: учасники додаткової сесії НМТ можуть дізнатися дані для входу на інформаційну сторінку

Із 25 червня потенційні учасники додаткової сесії НМТ можуть самостійно дізнатися логін і пароль для входу на інформаційну сторінку.

Особам, які створили реєстраційні картки в додатковий період реєстрації і надіслали комплект документів до відповідного регіонального центру, потрібно скористатися спеціальним сервісом «Отримання доступу до Інформаційної сторінки учасника ЗНО-2022/НМТ-2022»: https://zno.testportal.com.ua/info/getcertnum

Лисичанська міська ВЦА проводить анкетування для надання безоплатної допомоги переселенцям

Лисичанська міська військова адміністрація проводить анкетування мешканців Лисичанської міської територіальної громади з метою з'ясування даних про місце їх перебування.

В подальшому ці данні будуть використані для створення регіональних центрів Лисичанської міської військової адміністрації з надання безоплатної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Лисичанської тергромади.

Будь ласка, знайдіть декілька хвилин, щоб відповісти на питання в анкеті.

Вдячні за порозуміння.

Чекаємо на ваші відповіді.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка знайшов прихисток у Лубнах

Відповідний Меморандум про співпрацю між Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та Лубенською міською радою, що на Полтавщині, підписано.

У Лубнах відкриють свої двері три інститути та фахові коледжі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Вже з 1 вересня навчальний заклад має розпочати роботу.

Лубенська міська рада надала вишу приміщення, приймальна комісія вже працює за адресою: площа Вокзальна, 7.

Сьогодні також очікується евакуаційний поїзд сполученням Покровськ-Львів

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 27 червня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Ще шестеро мешканців Лисичанська обрали життя в безпеці

«Із кожним днем евакуація ускладнюється! Вже близько півтора місяця вона небезпечна, але люди хочуть жити у спокої, тому і виїжджають. Останнім часом  пропонуємо евакуюватися поадресно. І хоча площа міста завелика і збирати стає все важче, ми намагаємося врятувати якомога більше життів. Вчора виїхали шестеро лисичан, з яких одна дитина. Іншим завезли харчі та воду. І кожен із тих, хто ще вагається, має розуміти, що  наступного разу буде ще складніше. Не втрачайте цих шансів», - наголосив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Сергій Гайдай: Лисичанськ атакують із Попаснянського напрямку, в місті багато пошкодженого житла та інфраструктури, два храми

У Лисичанську, Вовчоярівці, Лоскутівці та Верхньокам’янці росіяни не припиняють руйнувати житло, промислові та адміністративні об’єкти.

Немає такої години, коли ворожа артилерія стихає, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.