Архів новин

29 июня 2022

Повернули з російського полону 144 українських воїнів, зробимо все, щоб повернути додому кожного й кожну – звернення Президента України

Українці! Українки!

Наші захисники, захисниці!

Тиждень тому наша держава отримала статус кандидата на членство у Євросоюзі, а вже сьогодні зроблено черговий крок на шляху до членства. Дуже практичний крок. Підписано «транспортний безвіз». Це угода, яка прибирає бар'єри для українських перевізників. Більше не треба чекати дозволів на вантажні перевезення. І це дасть змогу значно наростити експорт українських товарів автотранспортом.

Росіянами на Луганщині зруйновано або пошкоджено майже 160 закладів освіти

Такі дані озвучені під час онлайн-наради Департаменту освіти і науки Луганської обласної військової адміністрації з керівниками органів управління освітою територіальних громад регіону сьогодні, 29 червня.

Заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська відзначила, що в умовах окупації більшої частини області та активних бойових дій в районі Лисичанська освітяни мають забезпечити видачу документів про здобуття базової та повної загальної середньої освіти, тобто випускникам 9-х та 11-х класів, а також підготуватись до нового навчального року.

Уряд створив посаду Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб

Уповноважений матиме статус заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та координуватиме формування і реалізацію державної політики щодо внутрішнього переміщення.

Найближчим часом відбудеться призначення Уповноваженого.

Нагадуємо, що з будь-яких кризових питань можна звертатись на «гарячу» телефонну лінію Мінреінтеграції - 1548.
 

44-м випускникам Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв 2022 року присвоєно кваліфікацію молодшого спеціаліста

Із завершенням курсу навчання і отриманням відповідних дипломів адміністрація закладу привітала студентів Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Захід відбувся в онлайн-формат. Зі словами підтримки до випускників звернулася заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська.

Директорка коледжу Марина Яворська привітала усіх із Днем Конституції України та оголосила наказ про присвоєння кваліфікації молодшого спеціаліста 44-м випускникам.

Де ще відкрита реєстрація переселенців для отримання грошової допомоги

ЮНІСЕФ (2220 гривень на людину в місяць, допомогу надають одразу за 3 місяці) Реєстрація – https://register.unicef.org/

ЄДопомога Реєстрація – https://aid.edopomoga.gov.ua Перевірка статусу заявки – https://aid.edopomoga.gov.ua/check

The 1k Project (1000$) Реєстрація – https://airtable.com/shrvfSCquvjgdEJPy

Рубіжанська панчішна мануфактура відновлює виробництво у Львові

Ще 22 березня у виробничі приміщення мануфактури влучили снаряди росіян. Сталося займання, згоріло обладнання та продукція, - нагадав начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

16-річний Олексій Середа посів четверте місце на чемпіонаті світу у синхронних стрибках з вишки

Світова першість із водних видів спорту триває в Угорщині.

16-річний спортсмен із Луганщини Олексій Середа та його партнер, 15-річний Кірілл Болюх, із другим результатом відібралися до фіналу чемпіонату світу у синхронних стрибках з вишки.

Наймолодші у цій дисципліні українці набрали 393.00 бали.

У фіналі вони отримали ще вищі оцінки (396.27 балів), але вимушені були зупинитися за крок до п'єдесталу чемпіонату світу.

1 вересня – за парти! Президент доручив забезпечити навчання в офлайн-форматі

«Випускники луганських шкіл 2022-го воєнного року наразі готуються складати національний мультипредметний тест. Ми зробили усе можливе, щоб усі діти, і ті, яких вдалося врятувати від «руZZького миру», і ті, що залишились на тимчасово окупованих територіях, завершили навчальний рік. Загалом це понад 50 тисяч школярів. А також щоб випускники вчасно отримали документи про освіту», - розповів очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Уряд виплатив близько 17,2 мільярда гривень допомоги на проживання 2,3 мільйонам переселенців – перераховано ще понад 6 мільярдів гривень

На виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам спрямовано наступний транш обсягом майже 6,2 мільярда гривень.

Загалом вже виплачено близько 17,2 мільярда гривень майже 2,3 мільйонам людей, які були вимушені переміститись із зон активних бойових дій всередині країни.

Нагадуємо, що допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам надається в наступних розмірах:

- для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 гривень;
- для інших осіб — 2 000 гривень.

29 червня за розкладом вирушить евакуаційний поїзд Покровськ-Львів

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 29 червня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: до лікарень країни продовжують доставляти жителів Лисичанська, яких росіяни обстріляли касетними снарядами

Він наголосив, що поранення у понад 20 осіб дуже серйозні: «Лікарі з усієї країни зараз рятують життя людям, які просто намагалися поповнити запаси води. Так, вчора до медзакладів Краматорська  госпіталізовано трьох жителів Лисичанська. До Дніпра доставили двох дітей – 14-ти та 15-ти років, – які також перебували у черзі за водою 27 червня. Є поранені лисичани й у Львові. У багатьох місцевих жителів важкі ушкодження».