Архів новин

30 июня 2022

Острів Зміїний – це стратегічний пункт, його звільнення значно змінює ситуацію в Чорному морі – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Безперечно, головне слово сьогодні – «Зміїний». Мабуть, так само багато говорили про Зміїний лише в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім і корабель відбув – назавжди, а тепер і острів знову вільний. Я вдячний Головному управлінню розвідки, бійцям «Альфи», вдячний нашим артилеристам, пілотам армійської авіації та Повітряних сил, командуванню «Олександрія».

Майже 159 тисяч учасників основної сесії НМТ остаточно визначилися з місцем тестування

Майже 159 тис. учасників пройшли другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ.

Бажання складати НМТ у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили понад 141,5 тис. осіб, а ще понад 17 тис. ー за кордоном.

Нагадаємо, що на цьому етапі потенційні учасники, які раніше підтвердили намір складати НМТ, мають остаточно визначитися з населеним пунктом, де їм буде зручно проходити тестування.

Тимчасовий екзаменаційний центр для додаткової сесії НМТ буде відкрито у Канаді

Нині вже погоджено відкриття тимчасового екзаменаційного центру в місті Едмонтон, а також тривають перемовини щодо провінції Онтаріо.

Тож, вступникам, які з 20 травня до 7 червня підтвердили участь у НМТ і хотіли б скласти тестування в Канаді, необхідно дотримуватись такого алгоритму:

Виплати переселенцям: оновлено актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

Затверджено оновлений перелік (https://www.minre.gov.ua/doc/doc/83), на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Вступ-2022: актуальна інформація у чатботі «ОсвітаВсім»

Відтепер основні дати вступної кампанії для обраної траєкторії вступу, контакти служби підтримки чи відеоінструкції з реєстрації електронних кабінетів можна знайти у чатботі «ОсвітаВсім», який створив ДП «Інфоресурс».

Бот доступний у месенджері телеграму (https://t.me/inforesurs_gov_ua_bot) та прив'язаний до фейсбук-сторінки ДП «Інфоресурс» (https://www.facebook.com/Inforesurs/).  

Поїзд сполученням Покровськ-Львів безкоштовно евакуюватиме й сьогодні

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 30 червня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Вчителі Луганщини отримали для роботи 676 ноутбуків

Із ініціативи Представництва дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) та за підтримки Міністерства освіти і науки України, яке попередньо досягло згоди з міжнародними партнерами з розвитку щодо забезпечення учасників освітнього процесу комп’ютерним обладнанням, протягом травня було визначено відповідну потребу для Луганщини.

Наразі вже відбулася поставка 676 ноутбуків для освітян регіону. Із них, зокрема, для вчителів закладів загальної середньої освіти  Сєвєродонецька –  357 одиниць, Лисичанська – 299 одиниць.

Із 1 липня Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги відновлює роботу онлайн

Із 1 липня в онлайн режимі відновлює роботу амбулаторно-поліклінічне відділення КНП «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги».

Консультативна допомога надаватиметься в режимі аудіодзвінка або відеоконференції з використанням мобільних операторів України, додатків Телеграм, Вайбер, Зум або іншого доступного пацієнтам.

Пріоритет віддаватиметься пацієнтам-мешканцям Луганської області, але допомога надаватиметься будь-якому громадянину України.

Консультації будуть безкоштовними, електронне направлення не потрібне.

На Луганщині 2 243 випускники 11-х класів 2022 року, серед яких 139 медалістів – де і як вони отримають свої свідоцтва

Цьогорічні випускники шкіл регіону поступово отримують свідоцтва про освіту державного зразка.

Переважна більшість їх зараз мешкає в інших областях країни, деякі виїхали за кордон.

Втім, очільник Луганщини Сергій Гайдай неодноразово наголошував на тому, щоб всім їм вчасно видали документи про освіту.

На область було замовлено для дев’ятикласників 3 910 свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, із них – 168 з відзнакою;

Лисичанськ потерпає від нескінчених авіаударів: зруйновано відділ поліції, пошкоджено територію НПЗ, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини наголосив, що росіяни кинули практично всі сили на захоплення міста.