Архів новин

03 июля 2022

Україна нічого не віддає; ми повернемося завдяки тактиці та нарощуванню постачання сучасної зброї – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники, наші захисниці!

Сьогодні в нашій державі відзначаються два важливих професійних свята: День Військово-Морських сил України й День зенітних ракетних військ. Я щиро вітаю всіх захисників і захисниць України, які служать у цих військах, вітаю всіх ветеранів флоту, всіх ветеранів-зенітників. Завдяки вашій службі та вашій хоробрості врятовані тисячі життів наших людей.

Російські окупанти зазнали дуже значних втрат і на морі, і в небі. Таких втрат у них не було протягом багатьох десятиліть. Іще раз дякую за службу!

Фестиваль думок цьогоріч переміщується із Сєвєродонецька до Дніпра – розпочато збір тем для обговорення

Цьогоріч фестиваль відбудеться на початку вересня в онлайн та офлайн форматі.

Онлайн частина – 5-8 вересня.

Офлайн в місті Дніпро – 10 вересня.

Офлайн (цікава локація на виїзді) – 11 вересня.

За посиланням нижче організатори збирають теми для обговорення – https://cutt.ly/GKAZz2N

Нагадаємо, що Фестиваль думок, кожен рік збирав людей з усієї України в Сєвєродонецьку, на обговорювання виносилися проблеми регіону та Україні в цілому.

Рекомендації та шляхи повернення в Україну у разі примусової депортації громадян України на територію рф

Повернутися в Україну депортованим непросто, однак це можливо.

За даними Мінреінтеграції, внаслідок примусового вивезення військовими рф з тимчасово окупованих та заблокованих міст України близько 1 млн 200 тисяч українських громадян, з яких 240 тисяч дітей.

Усім, хто був примусово депортований із України і бажає повернутися назад, варто знати певні правила/рекомендації, які не тільки допоможуть створити безпечні умови переміщення до та перебування в росії, але і пришвидшать процес повернення на Батьківщину.

Для близьких родичів та членів сім’ї, які розшукують рідних, розроблено алгоритм дій про визнання особи зниклою безвісти

Для близьких родичів та членів сім’ї, які розшукують рідних, розроблено алгоритм дій про визнання особи зниклою безвісти.

Якщо громадяни не мають інформації про місце перебування родича, то вони можуть звернутися до Національного інформаційного бюро за коротким номером 1648, міським номером (044) 287-81-65 чи заповнити відповідну форму для запитів на сайті nib.gov.ua (http://nib.gov.ua/).

Отримати документ про нормативну оцінку землі можна буде в автоматичному режимі в електронній формі

Уряд ухвалив рішення, яке збільшить прозорість та ефективність функціонування ринку землі.

Послуга отримання документу про нормативну оцінку землі буде впроваджена повністю в автоматичному режимі та електронній формі. Документ надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників.

Слід зазначити, що повномасштабна війна поставила ринок землі на паузу, але наприкінці травня вже було відновлено роботу кадастрів та реєстрів, і за цей місяць укладено майже три тисячі нових угод.

 

Покроковий алгоритм дій у разі втрати паспорта під час війни

На сьогодні документом, що підтверджує громадянство та визначає приналежність особи до держави, є паспорт. В Україні такими документами є внутрішній паспорт громадянина України – ID-картка або книжечка зразка 1994 року, а також закордонний паспорт. В умовах війни громадяни України нерідко втрачають ці документи.

Куди звернутися для відновлення втраченого паспорта?

Якщо ці документи втрачено необхідно особисто прийти до однієї з трьох установ:

- у підрозділ ДМС України;

- у центр надання адміністративних послуг (ЦНАП);

Звільненим з полону українцям та тим, хто ще в неволі, відновлять виплати у розмірі 100 тис. гривень

Мінреінтеграції планує відновити роботу Міжвідомчої комісії з виплат політв’язням.

Хто зможе одержати виплату:
- українці, позбавлені свободи внаслідок злочинних дій агресора;
- родини українців, позбавлених особистої свободи на тимчасово окупованих територіях та території рф з політичних мотивів, а також через громадську, політичну або професійну діяльність таких осіб.

Українці (стосовно яких ухвалять позитивне рішення) зможуть одержати одноразову грошову підтримку у розмірі 100 тис. гривень.
 

Вступ-2022: розпочалася реєстрація електронних кабінетів для випускників 11-х класів

1 липня стартувала реєстрація особистих електронних кабінетів для випускників 11-х класів, а також вступників до ЗВО на основі диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра.

Для обох категорій можливість подання електронних заяв буде відкрита 29 липня.

Нагадуємо основні правила, які варто пам'ятати під час створення кабінетів:

Із Покровська до Львова 3 липня вирушить безкоштовний евакуаційний поїзд

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 3 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: росіяни закріплюються в районі Лисичанська, місто – у вогні

Таку інформацію надав очільник Луганщини Сергій Гайдай 3 липня зранку.

Україна представить у Лугано національний погляд на відбудову; треба створити нову основу для нашого життя – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Активно готуємося до початку спеціальної конференції в Лугано у Швейцарії. Перший її день – у понеділок. Масштабний міжнародний захід, присвячений відбудові нашої країни. Відбудові в широкому сенсі слова. Треба не просто відновити все, що зруйнували окупанти, а створити нову основу для нашого життя, для України – безпечну, сучасну, зручну, безбар'єрну. Для цього потрібні колосальні інвестиції – мільярди, нові технології, передовий досвід, нові інституції і, звичайно, реформи.