Архів новин

04 июля 2022

Відбудова України – це не тільки про те, що треба зробити після перемоги, а й про те, що маємо робити зараз разом з партнерами – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні був довгий і дуже важливий день нашої зовнішньополітичної активності.

Відкрилася конференція в Лугано у Швейцарії, яка присвячена відбудові України. Одразу хочу зазначити, що коли говорять про відбудову, часто некоректно розставляють акценти. Це ж не тільки про те, що маємо зробити після нашої перемоги або в наступні роки, а й те, що потрібно робити вже просто зараз.

Президент відзначив державною нагородою командира батальйону поліції особливого призначення Луганщини

Про це йдеться в Указі Глави держави № 463/2022 від 4 липня 2022 року.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені під час виконання службового обов’язку, високий професіоналізм та з нагоди Дня Національної поліції України відзначено багато співробітників.

Серед них і полковник поліції Олександр Олександрович Куцепаленко, командир батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Луганській області.

Його нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Організована переселенцями з Луганщини виставка «Музей на крилах» представлена на Івано-Франківщині

А саме у місті Долина.

Як запевнила волонтер всеукраїнської організації «Громадянський корпус» та організатор проєкту Олена Стеценко, аналогів цьому музею в Україні немає.

Ідея створення музею ангелів, який вже декілька років презентує Луганщину, належить доньці Олени – Поліні. Вона почала малювати ангелів, щойно навчившись тримати олівець.

Сьогодні Поліна вже випускниця, а у колекції з'явилося багато унікальних експонатів із цікавою історією.

Додатком «Розмінування України» відтепер можна користуватися без авторизації та побачити небезпечні зони

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомляє про оновлення додатку «Розмінування України».

Відтепер він став більш зручним та інформативним для користувача. Спрощено процес авторизації та додано можливість авторизуватись через Дія.Підпис.

Також запрацював функціонал для неавторизованих користувачів, щоб кожен міг побачити небезпечні зони, мав швидкий доступ до каталогу вибухонебезпечних предметів та можливість записатись на курси ідентифікаторів ВНП, або на навчання на сапера ДСНС.

Завантажити застосунок можна за посиланнями:

Виплати переселенцям: відтепер в Україні 310 громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні, - оновлено перелік

Затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

Переглянути наказ можна за посиланням https://www.minre.gov.ua/doc/doc/85

Станом на 1 липня до оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 9 областей.

Українці зможуть отримувати паспортні документи за межами держави

Уряд ухвалив відповідну постанову, яка дозволяє оформляти ID-картки та закордонні паспорти в закордонних підрозділах ДМС.

Перший пілотний проєкт вже стартував у Варшаві. У польській столиці з серпня буде відкрито центр Державного підприємства «Документ». А вже зараз наші співвітчизники у цій країні можуть подати заяви-анкети, звернувшись до мобільних комплексів – спеціально облаштованих мікроавтобусів.

Перші документи можна буде отримати вже на початку серпня. Термін їх виготовлення скоротиться вдвічі й складе до 20 днів.

У застосунку "Дія" запроваджено бета-тест пенсійного посвідчення та е-посвідки

Невдовзі українці зможуть скористатися двома необхідними документами в застосунку Дія — пенсійним посвідченням та посвідкою на тимчасове або постійне проживання.

Для тестування пенсійного посвідчення потрібно мати пенсійне посвідчення, видане з 2014 року (пластикове або у вигляді платіжної картки).

Для тестування посвідки потрібно мати:
- посвідку у вигляді пластикової картки з безконтактним електронним носієм, видану після 25 квітня 2018 року;
- банківський рахунок для авторизації в Дії через BankID, а також смартфон із NFC.

Спортсмен із Луганщини тричі потрапив до шістки найкращих на світовій першості зі стрибків у воду – в його активі 2-е, 4-е, та 6-е місця

Йдеться про 16-річного Олексія Середу, який ще із двома спортсменами представляв Луганщину на чемпіонаті світу з водних видів спорту, що закінчився в Угорщині.

28 червня він зі своїм партнером із другим результатом відібралися до фіналу у синхронних стрибках з вишки, але у підсумку посіли четверту сходинку.

1 липня Олексій Середа здобув друге місце у синхронних стрибках змішаних пар з вишки.

До речі, ця нагорода стала першою у зазначеній дисципліні за всю історію виступів українських спортсменів на чемпіонатах світу.

Із Покровська сьогодні вирушить евакуаційний поїзд до Львова

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 4 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай звернувся до поліцейських Луганщини із приводу Дня Національної поліції України

Шановні співробітники Національної поліції Луганщини!

Девіз «Служити та захищати!» став для кожного з вас головним сенсом життя.

У мирні часи ви з честю виконували свої обов’язки, охороняючи законність та правопорядок на території області, гарантуючи спокій кожному її жителю.

У воєнні – стали пліч-о-пліч із бійцями ДСНС, щоб рятувати життя людей від руського миру.

Чотири місяці під постійними ворожими обстрілами ви  супроводжували гуманітарні вантажі та евакуаційні колони, вивозили поранених.

Навіть в останній день оборони Лисичанська під щільним вогнем медики госпіталізували поранених, рятували місто пожежники, поліція фіксувала злочини, - Сергій Гайдай

«Тримали стрій, навіть коли це вже здавалося неможливим. Росіяни переважали вдесятеро. Ця навала руйнувала місто та вбивала людей. Багато поранених місцевих жителів ми вивезли до лікарень Дніпра, Львова чи Івано-Франківська. Тільки уявіть, що у медзакладах Донеччини, де зараз теж вже небезпечно, за останні тижні отримують, або вже отримали, допомогу близько 50 важкопоранених лисичан. Тих, хто потребував госпіталізації, евакуювали навіть в останній день оборони.