Архів новин

07 июля 2022

Що більшою буде зараз оборонна допомога Україні, то швидше закінчиться війна і меншими будуть збитки усіх країн світу – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні головною темою в нашій країні стала британська тема – рішення Бориса Джонсона залишити посаду голови партії та Прем’єр-міністра. Вдень я говорив з ним і подякував за підтримку, яку ми одержали від першого дня російського терору. 

Сєвєродонецька міська ВЦА здійснює заходи щодо створення реєстру осіб, які втратили житло

Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація здійснює заходи щодо створення реєстру осіб, які втратили житло, виїхали в безпечні умови та потребують поліпшення житлових умов в частині отримання власного помешкання.

Дітей із Сєвєродонецька оздоровлятимуть в Яремче - приймаються заявки

Сєвєродонецькою міською ВЦА планується літнє оздоровлення дітей віком від 7 до 14 років, переміщених внаслідок бойових дій з території територіальної громади.

Оздоровлення маленьких сєвєродончан відбуватиметься в дитячому санаторії "Прикарпатський" в м. Яремче.

https://uahotels.info/hotel/sanatorii-prikarpatskiy-yaremche/?fbclid=IwA...

Відносно виплат переселенці можуть звернутися на "гарячі лінії" Мінреінтеграції

З усіх питань стосовно виплат внутрішньо переміщеним особам слід телефонувати на гарячі лінії Мінреінтеграції.

Телефони "гарячих ліній" Мінреінтеграції:

- 1548 (цілодобова "гаряча лінія" з кризових питань);

- 066-813-62-39 (Уповноважений з питань ВПО).

Понад 3500 внутрішньо переміщених медиків працевлаштувалися в заклади охорони здоров'я

Унаслідок військової агресії росії багато медиків вимушені були залишити свої домівки та шукати інші місця для працевлаштування у більш безпечних регіонах України, де вони можуть продовжувати надавати медичні послуги.

Це відбувається з дозволу головного лікаря та військової адміністрації залишити ту чи іншу область і переїхати до іншого закладу охорони здоров’я. Наразі жодних ускладнень з кадровим забезпеченням у сфері охорони здоров’я немає.

Терор у Кремінній: окупанти розстрілюють людей на вулицях, - Сергій Гайдай

Про такі факти ми дізнаємося все частіше і частіше, - повідомив начальник обласної військової адміністрації.

«Усім відомо, що росіяни переслідують місцевих жителів з проукраїнською позицією, або тих, хто просто відмовляється співпрацювати з окупантами. У Кремінній терор досяг такого рівня, що людей розстрілюють прямо на вулиці. Допомагають в цьому місцеві колаборанти, які здають населення з проукраїнською позицією, вказують точні адреси», - наголосив Сергій Гайдай.

Із гуманітарного хабу Попаснянщини відправлятимуть допомогу поштою в різні міста країни

Це стосується штабу, розташованого в Новомосковську, що на Дніпропетровщині.

Саме там, за інформацією керівника Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Миколи Ханатова, зосереджено більшість переселенців з цієї громади.

«Тому ми й відкрили гуманітарний хаб у Новомосковську. Втім, жителі Попасної та прилеглих до неї сіл зараз розкинуті по всій країні. І майже кожний  потребує соціальної підтримки. Тому ми вирішили організувати доставку гуманітарної допомоги Укрпоштою», - повідомив він.

Більше 300 мільйонів вже отримали пенсіонери Луганщини в липні

Виплату проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Упродовж липня жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 302,04 млн гривень, що складає 100 % до поточної потреби.

Згідно із затвердженим графіком, цю суму профінансовано Пенсійним фондом України по 6 липня включно.

 

Треба жити далі: у Мукачевому відновлює власну справу житель Попасної

300 тисяч нових переселенців з Луганщини з’явилося після 24 лютого.

«Тисячі мали малий чи середній бізнес, найманих працівників, базу клієнтів, які отримували послуги, що надаються. Тепер усім потрібно починати спочатку. Хтось скористався програмою релокації і завдяки державі вже відновив роботу, деякі вирішили переїхати самотужки, є підприємці, які ще в роздумах. Воно і зрозуміло – втрати в кожного величезні. Але життя триває і потрібно з чогось починати», – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Облдержадміністрація співпрацює на інформаційно-аналітичній платформі «Uneeds» у сфері ЖКГ

З метою оцінки матеріально-технічного стану підприємств водо-, тепло-, газо- електропостачання та поводження з твердими побутовими відходами Міністерством громад та територій України впроваджено інформаційно-аналітичну платформу у сфері житлово-комунального господарства «Uneeds».

Особливості організації навчального процесу із 1 вересня

Міністерство освіти і науки України підготувало інформацію щодо особливостей організації навчального року 2022-2023 та рекомендації першочергових кроків із підготовки до нього.

Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», навчання в ЗЗСО традиційно розпочнеться в День знань (1 вересня).

Освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року.

Заклади фахової передвищої та вищої освіти самостійно визначають дати початку та завершення навчального року.

330 представників бізнесу Луганщини вже надали інформацію щодо збитків, завданих рф. Всього постраждали понад 3400 підприємств

«Ми продовжуємо збір інформації щодо шкоди та збитків, завданих бізнесу Луганської області внаслідок російської агресії. За знищення нашої інфраструктури ворог відповість окремо. Вже сьогодні владою проводиться підготовча робота для розгляду злочинів рф у міжнародних судах. Усю необхідну для захисту своїх прав інформацію нам вже надали 330 підприємців», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Інформацію щодо завданих збитків державним, комунальним та приватним суб’єктам господарювання регіону необхідно надавати за оновленою формою за посиланням:

7 липня із Покровська до Львова евакуюватимуть безкоштовним поїздом

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 7 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: росіяни накопичують сили серед місцевих – у Лисичанську та Сєвєродонецьку

Нетривалою була віра в «асвабадителей» у тих, хто залишався на Луганщині цілеспрямовано, – повідомив очільник області Сергій Гайдай.

Дуже потужно запрацювала артилерія від наших західних партнерів, тож втрати окупантів тільки зростатимуть ­­­­– звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні в Харкові російським ракетним ударом був зруйнований педагогічний університет – головний корпус, лекторії, університетський музей, наукова бібліотека. Це з точністю до 100% характеризує російське вторгнення. Якщо давати визначення тому, що таке варварство, цей удар підходить найбільше. Тільки ворог цивілізованості й людяності може робити такі речі – бити ракетами по університету, по педагогічному університету.