Архів новин

09 июля 2022

Зупинити терористичні дії Росії можна тільки сучасною точною й потужною зброєю – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Короткий звіт про події дня – вже 136-го дня нашої оборони.

Сергій Гайдай доручив забезпечити тимчасовим житлом усіх жителів Луганщини, які потребують прихистку

«Наразі майже уся територія Луганської області окупована. Понад 300 тисяч наших земляків стали вимушеними переселенцями з приходом руського миру, багато хто вдруге. Президент поставив завдання забезпечити житлом кожного, хто залишив свою оселю, рятуючи життя. Наразі ми працюємо над формуванням фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла ВПО», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Програма «Прихисток»: Уряд затвердив 137,5 млн гривень на компенсацію витрат за травень

Понад 36,5 млн гривень виділено з резервного фонду державного бюджету на часткову компенсацію витрат за травень власникам житла, які прихистили вимушених переселенців.

Ще близько 101 млн гривень буде відшкодовано за рахунок донорських коштів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

У травні українці прихистили 339 тисяч вимушених переселенців — тих, хто через війну втратив можливість жити у своїх власних оселях. 

За три дні переселенцям з Попасної надіслано понад 400 посилок гуманітарної допомоги Укрпоштою

Про це повідомив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов.

«Наші штаби у Новомосковську та Бахмуті продовжують надавати гуманітарну допомогу людям, які цього потребують. Серед них і жителі Попаснянської громади, і інші луганчани, – зазначив він. – Упродовж цього тижня у Новомосковську видано 1190 харчових наборів, у Бахмуті – 430. Тим, хто не в змозі отримати її в цих двох містах, надсилаємо гуманітарку Укрпоштою. Вже відправлено 407 таких посилок».

Із Покровська до Львова сьогодні курсуватиме евакуаційний поїзд

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 9 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Гірська громада визначає потреби переселенців – заповніть форму

Гірська міська військово-цивільна адміністрація розпочала збір інформації про вимушено переміщених осіб Гірської громади аби з'ясувати їх нагальні потреби та у подальшому організувати надання допомоги.

Для цього слід заповнити форму від імені одного представника від родини: https://forms.gle/RCgeQXfxe2RATPvR9

У разі виникнення питань пишіть у месенджер на сторінці Гірської міської військово-цивільної адміністрації: https://www.facebook.com/Girska.VCA/ 

Окупанти лише імітують оголошене ними розмінування територій, - Сергій Гайдай

Очільник Луганщини акцентував увагу на так звану роботу піротехнічних підрозділів «народної міліції лнр».

«Вони звітують, що очистили від снарядів декілька гектарів у Лисичанську та Сєвєродонецьку. Але згадайте, як окупанти «розміновували» Луганщину у 2014 році? Таким чином, що після повернення територій їх «сюрпризи» ми знаходили упродовж усіх восьми років. Тому людям необхідно бути обережними і слідкувати за підвалами своїх будинків та приміщеннями адмінбудівель. Після роботи саперів росіян там можуть знайтись будь-які залишки», - наголосив Сергій Гайдай.

Попаснянська громада: формується реєстр осіб, які втратили житло, виїхали в безпечні регіони та бажають отримати помешкання

Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація займається створенням реєстру осіб, які втратили житло, виїхали в безпечні умови та потребують поліпшення житлових умов в частині отримання власного помешкання.

Для цього жителям Попаснянської міської територіальної громади – переселенцям – необхідно заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/HGtefMq7SmBAR2FS7

Звертаємо увагу, що форма заповнюється українською мовою, особою старше 18 років, яка є власником житла.

Сергій Гайдай: росіяни здійснюють вогневий вплив по всій лінії фронту – від Попасної до Кремінної

Ворог намагається просунутися від населених пунктів Луганщини до перших сіл Донеччини, – зазначає начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Посадовці на місцях повинні робити більше, ніж можливо, щоб у воєнних умовах гарантувати людям нормальний рівень життя – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні увесь день працював на виїзді – у Дніпрі та в області, у Кривому Розі. Був на передових позиціях нашої оборони на Дніпропетровщині. Заслухав доповіді командирів, подякував від імені всіх українців нашим хлопцям і дівчатам, які тримають область.

Вручив «Золоту Зірку» Герою України підполковнику Олегу Грудзевичу – командиру танкового батальйону. Завдяки його особистій хоробрості підрозділ без втрат вийшов з оточення і в бою знищив російську диверсійну групу. Дуже сильна людина, відчувається.