Архів новин

14 июля 2022

Цей день укотре довів, що Росія має бути визнана державою-терористом – звернення Президента України

Сьогодні я адресую це звернення не українцям і українкам, як зазвичай, а нашим партнерам. Демократичному світу.

Цей день укотре довів, що Росія має бути офіційно визнана державою-терористом. Жодна інша держава світу не становить такої терористичної загрози, як Росія. Жодна інша держава світу не дозволяє собі щоденно знищувати крилатими ракетами й реактивною артилерією мирні міста і звичайне людське життя.

Запуск «Азоту» може призвести до техногенної катастрофи. Окупанти усвідомлено наражають на небезпеку сєвєродончан, змушуючи їх виходити працювати на завод

Днями рашисти у своїх пропагандистських змі заявили про свої плани відновити діяльність «Сєвєродонецького «Азоту».
У свою чергу Group DF, до складу якого входить завод, заявили, що це вкрай небезпечно через значні руйнації на території комбінату та неможливо без належних спеціалістів.

Вступ-2022: Понад 206 тисяч учасників основної сесії НМТ можуть отримати запрошення на інформаційних сторінках

Від 12 липня  на інформаційних сторінках учасники основної сесії національного мультипредметного тесту можуть отримати запрошення, що містять інформацію про дату, час і місце проведення НМТ.

Учасникам необхідно самостійно сформувати та роздрукувати запрошення з інформаційної сторінки на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Учасники, які втратили логіни та паролі від інформаційних сторінок, можуть скористатися спеціальним сервісом, для відновлення доступу необхідно коректно заповнити поля форми.

Чотири представники Луганщини виступатимуть на європейській першості зі стрибків у воду

З 18 по 24 липня у Румунії відбудеться чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед юніорів.
На змаганнях збірну України представлятимуть 10 спортсменів, серед яких чотири- стрибуни у воду з Луганщини: Владислав Клімко, Данило Аванесов, Соф’я Есман та Софія Іванова.
Так, спортсмени віком 14-15 років (група В) та 16-18 років (група А) змагатимуться на трампліні 1м, 3м, вишці серед хлопців та дівчат, а також у синхронних стрибках з трампліну, вишки та командних змаганнях.
Вболіваємо за наших!

Обласна влада та БО «СОС Дитячі містечка» допомогли 289 дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям з Луганщини

Понад 10 років Благодійна організація «Луганське обласне відділення «СОС Дитяче містечко» тісно співпрацює із Луганською обласною державною адміністрацією та службою у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації.

У зв'язку з військовою агресією, БО «ЛОВ «СОС Дитяче містечко» веде роботу щодо задоволення нагальних потреб сімей з дітьми та сімей з дітьми, які постраждали в наслідок бойових дій, евакуйованих та знаходяться на тимчасово окупованій території.

Міжнародні організації надали додаткові до державних грошові виплати більше 1,1 мільйона переселенців

Уряд відзвітував про роботу міжнародних організацій, з якими було укладено меморандуми щодо здійснення додаткових до державних грошових виплат постраждалим від війни.

Такі додаткові виплати здійснюють самі міжнародні організації, кошти не проходять через рахунки Мінсоцполітики, а спрямовуються міжнародними організаціями безпосередньо людині.

14 липня із Покровська евакуюватимуть поїздом. Він рушить до Львова через Дніпро

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 14 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Із 15 липня змінюється порядок подання відомостей про трудову діяльність до ПФУ

Червнева постанова Пенсійного фонду України «Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок» набуває чинності з 15 липня 2022 року.

Зазначеною постановою внесено декілька змін.

1. Черговість подання даних про трудову діяльність працівників у електронній формі.

Переселенці з Кремінної можуть звернутися з потребами в житлі – додано відповідну електронну форму

Кремінською міською військовою адміністрацією проводиться анкетування жителів громади, які внаслідок дій російського агресора покинули свої домівки, перемістилися на територію, підконтрольну Уряду України, набули статус внутрішньо переміщених осіб, втратили власне житло та потребують поліпшення житлових умов.

Роз'яснення як отримати статус ВПО, якщо немає прописки на ТОТ

Статус внутрішньо переміщеної особи можна отримати і без офіційної реєстрації місця проживання на тимчасово окупованих територіях України. Це можна зробити після евакуації у разі наявності документів, які підтверджують факт проживання там.
Для отримання статусу ВПО потрібно звернутися до органів місцевого самоврядування або центру надання адміністративних послуг.
Детальніше - в інфографіці:

У Дніпрі запрацював центр надання допомоги переселенцям з Лисичанська

Робота центру організована за принципом «Єдиного офісу», у діяльності якого братимуть участь представники різних структур.

Працівники центру надання допомоги для початку з’ясовують потреби громадян за допомоги телефонів «гарячих ліній» та опитують відвідувачів.

Жителі Лисичанська можуть отримати там гуманітарну допомогу.

Так, у день відкриття закладу переселенцям видано 158 продовольчих наборів.