Архів новин

15 июля 2022

Ми прийдемо до того дня, коли російський терор стане неможливим, але для цього ще потрібно боротися – звернення Президента України

Українці! Українки!

Сьогодні Європейський Союз оголосив перші деталі нового, сьомого санкційного пакету, який готується проти Російської Федерації, і завдання українських дипломатів – зробити все для посилення цього пакету.

Після Вінниці та інших терористичних ударів російської армії окупанти повинні відчути, що значить справедлива відповідь на терор. Зокрема відчути завдяки санкціям. Звичайно, свою частину відповіді обов’язково забезпечать Збройні Сили України. Спокійних ночей в окупантів не буде.

Братній народ Латвії передав допомогу обласній лікарні Луганщини

Всі вісім років війни Латвія усіляко підтримує Україну, зокрема Луганську область, яка протягом всього часу знаходиться в епіцентрі збройного конфлікту. Зараз Луганську область ,на жаль, окуповано, але допомога яка надається латвійським народом вкрай важлива для всіх, хто на цей час так її потребує.

Командир ОТУ "Північ" вручив відзнаки Головнокомандувача ЗСУ військовим 24 ОМБр

Командир ОТУ «Північ» генерал-майор Віктор Ніколюк вручив відзнаки від імені Головнокомандувач ЗС України військовослужбовцям 24 ОМБр імені короля Данила.

Почесні нагрудні медалі ці воїни отримали за сумлінне та відповідальне виконання військового обов’язку в боротьбі із навалою російського ворога.

Кожен із них мужньо й самовіддано захищає батьківщину від загарбників.

А напередодні весь особовий склад «королівської» бригади був відзначений подякою Голови Верховної Ради України за мужність та відвагу, виявлені у захисті територіальної цілісності України.
 

Мінреінтеграції: Відсьогодні запрацювала норма, за якою ВПО навіть без паспорта отримуватимуть соцпослуги та виплати

З 15 липня внутрішньо переміщені особи можуть ставати на облік, реєструватись та отримувати допомогу від держави навіть без наявності паспорта – на підставі довідки від Державної міграційної служби (ДМС) чи через застосунок Дія. Запрацювала відповідна урядова постанова, яку ініціювало Мінреінтеграції спільно з Мінсоцполітики та ДМС.

Інформація щодо захисту інформаційного простору України від російських ворожих Телеграм-каналів

В умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Адже не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти «зраду» та розхитати українське суспільство.
Зокрема, на це працює низка нібито незалежних Телеграм-каналів, роботу яких насправді координує Кремль через свої спецслужби.
Причетність таких каналів до російських спецслужб РФ встановила раніше і Служба безпеки України в рамках відповідних кримінальних проваджень.

З початку широкомасштабного вторгнення росіяни нанесли 17 314 ударів по цивільних об’єктах в Україні

Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін повідомив, що за останню добу ворог бив по Донеччині, Запоріжжю, Миколаївщині, Сумщині, Харківщині, Слов’янську. А вранці були Миколаїв і Вінниця. І скрізь були удари по цивільних об’єктах.

Він навів порівняльну статистику влучань у цивільні та військові об’єкти на території України з початку широкомасштабного вторгнення рф. Виявилося, що за цей час росіяни нанесли 17 314 ударів по цивільним об’єктам і лише близько 300 — по військовим.

Переміщені підприємства можуть скористатися допомогою держави – додано електронну форму

Програмою релокації скористалися близько 30 підприємств Луганщини.

Вони за допомоги держави змогли перемістити потужності, знайти нові площі для відновлення діяльності, перевезти колектив або влаштувати на роботу переселенців.

Питання та відповіді щодо отримання довідки ВПО

1.1 Як отримати довідку про взяття на облік ВПО?

Відповідь: Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.14 № 509 визначено, що для отримання довідки повнолітня або неповнолітня звертається із заявою особисто до УпСЗН, уповноваженої особи в громаді чи центру надання адміністративних послуг в місці тимчасового перебування.

Сполученням Покровськ – Дніпро – Львів рушить сьогодні безкоштовний поїзд

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 15 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

НМТ відбудеться у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах із укриттями

Цьогоріч тестування вступників до закладів освіти України відбуватиметься у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (приміщеннях шкіл, університетів), створених у населених пунктах України (за погодженням з органами державної влади), а також у деяких країнах Європи.

Однією з найважливіших вимог для створення тимчасових екзаменаційних центрів була наявність укриттів цивільного захисту в будівлях, де відбуватиметься складання НМТ, або поблизу них.

Діагностичний центр Старобільської багатопрофільної лікарні приймає пацієнтів у Дніпрі

«Лікувально-діагностичний центр КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня» завершив оформлення всіх юридичних документів для створення структурного підрозділу, який надаватиме спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам в Дніпрі.

Як повідомляють в лікувальному закладі, вибір міста обуволений тим, що саме Дніпро став прихистком для більше ніж 200 тисяч переселенців з тимчасово окупованих територій України, в тому числі і з Луганщини.

Крім того, серед тих, кому довелося полишити свої рідні домівки, опинилася і значна частина медичних працівників.

У гуманітарному штабі для переселенців з Рубіжного вже зареєструвалися майже 4 000 осіб, тільки у Дніпрі видано понад 350 продуктових наборів

Жителі Рубіжанської міської територіальної громади продовжують отримувати гуманітарну допомогу в хабі, розташованому в Дніпрі по вул. Петра Калнишевського, 27к.

Реєстрацію переселенців та видачу гуманітарної допомоги проводить Рубіжанська міська військова адміністрація.

Наразі зареєстровано близько 2 000 тимчасово переміщених осіб, які заповнили анкети на сайті. Ще 1 819 жителів Рубіжанської територіальної громади зареєструвались за телефонами.

Для сімей-переселенців, які мешкають у Дніпрі, вже видано 351 продуктовий набір.

У Сєвєродонецькому тилу проявляються люди, яким не подобається новий режим, окупанти створюють ілюзії швидкого відновлення регіону, – Сергій Гайдай

Тим часом, зростає кількість жертв російського вторгнення.

Півтора місяця лікарі з Дніпра боролися за життя літньої жінки з Лисичанська, яка отримала важкі поранення ще на початку червня. На жаль, вчора вона померла, – повідомив очільник Луганщини.

На лінії фронту російські війська продовжують наносити артилерійські та ракетні удари з наступними спробами штурму.

За 14 липня здійснено щонайменше один ракетний удар та авіаудари, зокрема, по Верхньокам’янському.